18.11.04
00:15
zna4i vizte sega:na 18 godini sam i treniram ot 2 godini seriozno i ot 5 godini ne tolkova seriozno.No vse v doma6ni usloviq-licevi opori 6tanga za biceps,mnooogo usporedka i lost.Imam mnogo golqm apetit spazvam 3000k/cal na den.Problema e 4e razvivam samo njkoi grupi muskoli i to samo relef.mnogo relef.iskam da stana soliden s masa ne sam zili i muskoli.Problema e 4e po4na li da digam masa dori s mnogo trenirovki ka4vam i kadeto ne trqbva—kraka naprimer.Ima li njkakav na4in bez kakvito i da e dobavki dori i proteini i amino kiselini da zapo4na da digam masa samo tam kadeto treniram bez da ka4vam kadeto ne treniram i bez izli6no da se omaznqvam.Naprimer iskam da imam mnogo po solidni race bez tova de se otrazi na drugite 4asti na tqloto mi.Mozete li da mi pomognete sas saveti kak da treniram ili kakvo NATURALNO da se hranq?
Добре дошъл във форума. Моля пишете на кирилица.
Mr_Muskul
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 18:04.
първо мога да те посъветвам да ходиш в зала или ако имаш финанс.възможност да се обзаведеш с една комбинирана лежака и повече тежести.
Също така е добре да дадеш малко повече инфо за себе си - ръст,тегло и пр.
Ако наистина приемаш по 3 хил. калории дневно и не мърдаш на тегло значи имаш доста бърз метаболизъм и тогава е просто задължително да вдигаш тежко, защото само от лицеви няма да стане работата. Аз ако ям по 3 хил. ставам на свиня за седмица-две :-)
Маса можеш да направиш и без протеини на прах и амино, трябва ти правилно хранене и правилни тренировки.
Ако качваш тегло няма начин да ограничиш растежа само до една мускулна група, т.е качваш навсякъде, на места повече, на места по-малко. Това зависи от генетиката ти и от тренировките. При повечето хора ако една мускулна група не се тренира, то при нея растежът е най-малък.
Колкото до омазняването, ако качваш с умерени темнове - напр. 2-3 кг на 1-2 месеца няма начин да се омазниш.
За начало ти препоръчвам да прегледаш сайта, има примерни тренировки, които могат да ти бъдат полезни за начало.
Успех !
Здравей. Написаното от СГК ми се струва доста вярно. Ходи в зала, където ще можеш да използваш по-серозни тежести; много, ама много зависи от структурата, дали, къде и как качваш; а за имаш успех, без да се омазняваш, избери си диета за поддържене на теглото с лек плюс (според мен). Така, а сега ще ти кажа аз какво направих като имах същия проблем преди години (в момента тези неща не ме вълнуват :D , ама това е друга тема). Тъй като имам природно едри крака, не ги тренирах, качвах маса в другите части на тялото, но краката си растяха. Ето какво направих: започнах да ги тренирам супер яко за релеф с почти професионални програми. Правех в един ден само крака, повторенията не слизаха под 25, тежестите бяха лекички, сериите - по 5-7 на упражнение, упраженнията - 4-5, почивките между сериите - късички. Със ясното съзнание, че това (както тогава, така и сега) което правех е почти пълна безмислица в период за маса тренирах така два месеца. И не щеш ли, даде резултат: краката ми станаха яко релефни като дори свалих 2-3см. (при тая зверска тренировка няма как да не съм свалил и мускули от там, ама нали си имах дотатъчно). Опитай нещо такова, ако искаш (не толкова зверско де). Е, и задължително ходи в залата. :)
Успех!
Да виждам доста хора които тренират в къщи,наистина не всеки може да си позволи зала,но не е лошо да се пробва,защото в къщи освен за тонус друго няма как да стане ако се търсят по-сериозни резултати.Мога да ти дам за пример себе си.Като си тренирах в нас имах само две гири от по4кг.С течение на времето правех по 100 повторения за бицепс без да имам ефект.И реших за по-големите групи да използвам еди стар не работещ ... :lol: :oops: телевизор,около50кг.Да ама не е удобен да се вдига и така след като правех няколко тренировки с него му теглих една и айде в залите :lol:
Това е супер, че има ентусиазирани млади момчета, които помпат и вкъщи. Но немога обаче да разбера каква е тази мания да искат, да не приличат на хора?! Или искат да са животни или искат да имат ръце по-дебели от краката и да приличат на раци. Защо никой не търси естетиката и пропорциите в тялото?!?!
18.11.04
13:24
За маса аз съм се обедил че само във зала може да я постигнеш!!! Тез домашни условия приятелю си е къртовски труд и накрая много малък ефект!!!Аз също така съм почнал в домашни условия и жидях че ефекта е кажи речи нулев и отидох в залата!!!а това да ка4ваш маса само на ръцете ..... не виждам как може да стане освен ако не ги наблускаш със силикон!!!Ако ка4ваш маса на тех няма на4ин да не качиш маса и на други 4асти от тялото!!! Успех!!!