Имам един въпрос и се надявам на отговор!!!

Темата е заключена.

11.02.07
19:33

Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

FI

11.02.07
20:47

[quote author=“jogabonito”]Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

Височината ти е генетично заложена и не може да се повиши нито с храни, нито с упражнения.

CS

11.02.07
20:54

[quote author=“fitday”][quote author=“jogabonito”]Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

Височината ти е генетично заложена и не може да се повиши нито с храни, нито с упражнения.

Може, спортове като волейбол и баскетбол ще допринесат за височината.

11.02.07
21:54

А вярно ли е че ако съм горе-доло нисък и започна да ходя на фитнес и изобщо да използвам тежести ще си остана нисък и в бъдеще?

IN

11.02.07
22:01

Кажи на колко си години и колко си висок?

CS

11.02.07
22:10

[quote author=“jogabonito”]А вярно ли е че ако съм горе-доло нисък и започна да ходя на фитнес и изобщо да използвам тежести ще си остана нисък и в бъдеще?

Това и аз съм го чувал. Аз лично, мисля че има нещо вярно в това. На мен лично 1.80 ми стига, ако от волейбола ми паднат още 5 см ще е идеално.

TA

11.02.07
23:03

[quote author=“jogabonito”]А вярно ли е че ако съм горе-доло нисък и започна да ходя на фитнес и изобщо да използвам тежести ще си остана нисък и в бъдеще?

Аз съм питал доктор и ми е казвал, че фитнеса дори спомага за развитието на растежа. Но най-добре е басткебтол и волейбол :!: Но пак казвам - фитнеса не пречи.

FI

11.02.07
23:08

[quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“fitday”][quote author=“jogabonito”]Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

Момчета не се заблуждавайте с такива глупости. :wink:

TA

11.02.07
23:09

[quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“fitday”][quote author=“jogabonito”]Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

Какво глупости? Че спорта не спомага на ръста ли? Ако твърдиш това значи ти си глупак. (без да се обиждаш - казах го общо ;)

Едит: Все пак трябва и да си във възраст на рестеж, защото ако са ти се “втвърдили” ,да го кажем така, че не мога да се сетя как точно се казваше, връзките м/у костите няма начин да порастнеш повече.

FI

11.02.07
23:16

[quote author=“Taen”][quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“fitday”][quote author=“jogabonito”]Значи няма значени възръста ми но съм горе-доло нисък и искам да науча какви точно в-ва и храни ми трябват за повишаване на височината ми?

Какво глупости? Че спорта не спомага на ръста ли? Ако твърдиш това значи ти си глупак. (без да се обиждаш - казах го общо ;)

Да, спортът не те кара да растеш, както и не те кара да са смаляваш! В голяма заблуда сте ако си мислите, че с баскетбол ще порастнете. Това е генетика! Ако има високи хора в рода ти и ти има голям шанс да станеш висок. Ако всички са тапички, играй баскетбол и чакай да растеш.

Ще ти дам един пример Мъгси Бъгс е само 1.60 см, а играеше в НБА, той защо не е порастнал, м?

TA

11.02.07
23:21

[quote author=“fitday”]
Ще ти дам един пример Мъгси Бъгс е само 1.60 см, а играеше в НБА, той защо не е порастнал, м?

(Ми...сигурно е бил 1,40 като е почнал да играе баскет.  :mrgreen: )

Много се издразних! Спорта спомага за растежа!!! Не съм казал, че щом играш баскетбол и след всяка игра ще растеш с 1мм. Просто допринася за растежа. Естествено, че всичко си е до гена, но спорта спомага за растежа - още веднъж...

11.02.07
23:23

Това сигурно е 101 тема по този въпрос. Няма да понеса да чета едни и същи спорове още веднъж!
П.П. Има търсачка, който иска да чете по въпроса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1