Диета

12.02.07
12:14

Здравейте! Какво мислите за диетата ми. Знам, че не е пълно НВД, но все пак.

Години: 21
Ръст: 180
Тегло: 95

Хранене:
8:00 - 1 к. мляко (0,5%), 2 белтъка + 1 жълтък, 1 банан
12:00 - 1 пилешка пържола (150 гр.), зелен грах (150 гр.)
16:00 - 1 банан
20:00 - 1 пилешка пържола (150 гр.), зелен грах (150 гр.)
Понякога сменям някое от основните яденета с 1 консерва риба тон, варени картофи (150-200 гр.)
Не съм изчислявал каква е стойността на храната (белтъчини/въглехидрати/мазнини/калории).

Взимам и креатин, глутамин, аминокиселини, BCAAs.

Тренировка - 3 пъти седмично
Кардио - 3 пъти седмично (по 30 мин.). Понеже имам велоергометър, го правя в къщи.

Според формулата калорийният ми баланс трябва да бъде 2124,7.

За 1 месец съм свалил 5 кг (не е много...). Целта ми е да сваля до 80 кг или поне докато сваля излишните мазнини.

Очаквам вашата критика и препоръки.

FI

12.02.07
13:55

[quote author=“jackson”]Здравейте! Какво мислите за диетата ми. Знам, че не е пълно НВД, но все пак.

Години: 21
Ръст: 180
Тегло: 95

Хранене:
8:00 - 1 к. мляко (0,5%), 2 белтъка + 1 жълтък, 1 банан
12:00 - 1 пилешка пържола (150 гр.), зелен грах (150 гр.)
16:00 - 1 банан
20:00 - 1 пилешка пържола (150 гр.), зелен грах (150 гр.)
Понякога сменям някое от основните яденета с 1 консерва риба тон, варени картофи (150-200 гр.)
Не съм изчислявал каква е стойността на храната (белтъчини/въглехидрати/мазнини/калории).

Взимам и креатин, глутамин, аминокиселини, BCAAs.

Тренировка - 3 пъти седмично
Кардио - 3 пъти седмично (по 30 мин.). Понеже имам велоергометър, го правя в къщи.

Според формулата калорийният ми баланс трябва да бъде 2124,7.

За 1 месец съм свалил 5 кг (не е много...). Целта ми е да сваля до 80 кг или поне докато сваля излишните мазнини.

Очаквам вашата критика и препоръки.

За твоите кг яденето ми се струва прекалено малко.

12.02.07
18:23

Много малко ядене. Пробвай да закусваш малко по-рано, и вмъкни едно ядене м/у закуската и обяда. Тея банани  те прещат доста далеч от НВД. Смени ги със сирене например, или ядки (орехите доста засищат и “лъжат” глада). Граха най-добре го смени с краставици, марули и други нисковъглехидратни (броколи, карфиол)...
Калорийния ти разход е 2124, обаче това е Разход в покой. За твоят начин на живот (предполагам работа в офис) и кардио 3 пъти се получава при умножение с фактор 1.375 за лкеа физическа активност 2883. Е извади от тия 2883 да речем 500= 2383 и ги спазвай. Няма да постигнеш нищо с 1200 калории на ден!

FI

12.02.07
18:25

[quote author=“locvs”]Много малко ядене. Пробвай да закусваш малко по-рано, и вмъкни едно ядене м/у закуската и обяда. Тея банани  те прещат доста далеч от НВД. Смени ги със сирене например, или ядки (орехите доста засищат и “лъжат” глада). Граха най-добре го смени с краставици, марули и други нисковъглехидратни (броколи, карфиол)...
Калорийния ти разход е 2124, обаче това е Разход в покой. За твоят начин на живот (предполагам работа в офис) и кардио 3 пъти се получава при умножение с фактор 1.375 за лкеа физическа активност 2883. Е извади от тия 2883 да речем 500= 2383 и ги спазвай. Няма да постигнеш нищо с 1200 калории на ден!

Той ще постигне, ама въпроса е дали ще ги задържи.

12.02.07
18:34

[quote author=“fitday”]Той ще постигне, ама въпроса е дали ще ги задържи.

Е, аз ефекта “Др. Емилова” не го смятам за никакво постижение. От това гладуване Само си .... мамата на организма.

12.02.07
21:32

[quote author=“locvs”]Много малко ядене. Пробвай да закусваш малко по-рано, и вмъкни едно ядене м/у закуската и обяда. Тея банани  те прещат доста далеч от НВД. Смени ги със сирене например, или ядки (орехите доста засищат и “лъжат” глада). Граха най-добре го смени с краставици, марули и други нисковъглехидратни (броколи, карфиол)...

Съгласен съм, че бананите не са най-подходящи, но просто засищат :lol: Относно граха: според опаковката съдържанието му е 4 протеин/11 въглехидрати :wink: Знам че броколи и карфиол са за предпочитане, но все пак опираме и до финансови възможности. Начина ми на живот не е улегнал понеже не работя, а уча. Както и да е. Та ако може да ми препоръчате примерна хранителна програма?

13.02.07
16:14

Ами орехите засищат доста по-добре от бананите. Ако пък не пробвай с квасена сметана. 100 грам са около 250 калории. Карфиола според мен е по-евтин от граха. Опитай кисели краставички, но да са без захар правени. И не падай под 2000 калории!!! Ако усетиш, че при сегашния прием на калории не отслабваш увеличи кардиото. И пий повечко вода!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1