Странно!

12.01.06
10:02

От доста време се каня да обсъдим нещо тук , но все си мисля че  е само временно. Значи проблемът е следния, след като съм правил гърди имам много гадна мускулна треска и на гърба, в областа на “перките” и по-точно вътрешната им част. Знам че при гърдите се натоварват и междуребрените мускули, но при мен освен на тях имам и страшна мускулна и на гърба. Когато си стегна гърба усещам болка точно във вътрешната част на “перките”! Тъпото е, че  правя гръб само четвъртък , тоест един път седмично, а днес не мога да си изпъна ръцете нагоре от мускулна :? 
Получава ли се при вас подобен ефект или е само при мен това :cry: !
И на какво смятате , че се дължи?

А значи искам да допълня, че правя лег с доста широк хват ,по-голям от ширината на раменете.

12.01.06
11:00

Правиш ли пуловер в тази тренировка :?:

12.01.06
11:19

да и при мен се получава според мен е от тясната лежанка -  мисля да ги редувам има и по широка в залата съответно движението е по ограничено

KA

12.01.06
18:12

и аз също като правя гърди имам мускулна треска....само че при мене не е точно на перките а между тях и гърдите....е така при ребрата някъде....междуребрените мускули....нз от какво е ....просто аз правя гръб в понеделник, а гърди чак в петък....ти може да си направиш така програмата, че да има време да се възтановят ти болки....иначе нз....

12.01.06
22:32

На мен  това много рядко ми се случва и мускулната треска не е силна,но при мен се появява когато качвам по-големи кг. и правя мост при изпълнението,за да включа в действие и помощните мускулни групи.Когато изпълнявам упр. чисто нямам такива пролеми.Та,ако правиш мост може да е от това.

12.01.06
23:00

Aко ви е много твърда пеиката на лежанката се получават
подобни симптоми и след такава тренировка започва да те боли и гърба
което първоначално ви се струва доста страно
вижте ,може и това да е проблема

12.01.06
23:29

Колкото и невероятно да ви звучи гърба взема участие при вдигането от лег не се чудете

13.01.06
10:18

колкото повече вървят нагоре колограмите толкова повече се натоварват спомагащите мускулни групи  в основните упражнения

13.01.06
11:09

Не правя пуловър! А лежанката ми е наистина доста тясна  :!:  , и аз си мислех, че може да е от това ,понеже при сваляне на щангата рамената ми слизат по-надолу от нивото на гърба, а и широкия хват, и съответно при вдигане явно и гърба се натоварва :idea: . Лежанката ми е твърда , но болката не е като натъртено, а си е мускулна треска и то жестока в тази област само( при гръб я усещам по целия обхват на латисимуса).
Според вас това лошо ли е или е допълнителен ъгъл на атакуване на гърба(ех как се изразих :lol: ).

А и мост не правя,изпълнявам движението много чисто( целта ми е да не използвам големи килограма заради ставите)

13.01.06
11:16

не не лошо според мен е някакъв вид изометрично натоварване на мускулите движещи /фиксиращи/ лопатките при вдигането от лег - пробвай ако има по широка лежанка

13.01.06
22:25

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Колкото и невероятно да ви звучи гърба взема участие при вдигането от лег не се чудете

Май не четете всички постове

12.02.07
21:16

Значи знам точно от какво идва тая мускулна треска... и при мен се е случвало...Когато правиш флайс и в крайната точка на движение, когато ръцете или лактите ти сочат нагоре, тогава опитавайки се да си стегнеш гърдите се  товари най-много тази вътрешна част на перките и междуребрените мускули. Сигурен съм, че е от това защото не веднъж ми се е случвало. 8) Иначе е вярно, че гърбът влиза в изтласкващите движения, но спецялно тази болка е предимно от флайса 8)

ZO

13.02.07
21:57

Да,и аз съм така,вчера правих гърди и сега точно на перките имам мускулна треска :lol: Нз защо става така,а понякога като правя гръб нямам там мускулна треска :?:

14.02.07
10:19

дааам зъбчатите мускули се явяват стабилизатори и от часи синергисти :). май не четете поста на Астор.. :)

14.02.07
12:27

А май и не четете че темата е на повече от година :cry:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1