11.02.07
11:39
Искам да ви питам от къде си намирате качествена храна , защото за мен в студентски град е невъзможно.Хляб който няма вкус и не засища( а и като го дъвча продължително време няма сладък вкус).Лимони които са само кора, ябълки без вкус на ябълки , но с цена от 3 лв/кг . Кисело мляко което не вкисва. Неузряло сирене.Искам да кажете конкретно каде може да се намери качествена храна. :roll:
11.02.07
12:13
след време с приятели и познати сме замислили амбициозната идея да си направим еко-ферма , която да покрива нуждите на нас и нашите семейства от качествена антибиотици-free храна ! Дотогава на сляпо взимам някакви меса , които дори на вид не ми харесват и се оглеждам за бабички с градини , дето продават по пазарите 8)
11.02.07
13:13
Магазини Елемаг, но цената... а и пак някой неща са си същите. Няма утърване, в такива времена живеем. След години и в България ще дойдат храни с “ЕКО” етикет на петорна цена, но пък малко хора ще може да си купуват ябълки от 8-9лв килограма. :?
11.02.07
13:23
1. по-добре всичко да си произвеждаш сам
и
2. яж плодове и зеленчуци според сезона.
3. Избягвай неща , които не виреят по твоите географски ширини :roll:
от което следва
4. Ебал съм ги в скъпите ябълки - сто етикета “Еко” да лепнат трудно ще им повярвам. :x
http://torrents.data.bg/details.php?id=61237&hit=1
Ето ви един шокиращ филм :shock: Ако го изгледате целия няма да начин поне малко да не промените мисленето си.Филма е за водата и човешкото въздействие върху нея.Приятно гледане.
Германия преди няколко години видях яйца с етикет “от свободнотичащи кокошки” или нещо от сорта. И бяга доста по-скъпи от другите.
VictuS,като бях студент много обичах да хапвам хотдог вечер-беше ми като луксозна добавка след яденето в стола,както нямах пари :lol: Иначе...взимаш си един котлон малък,ориз,картофи и едно пиле.Половината пиле го готвиш с картофи,другата половина с ориз.
13.02.07
09:09
Някой може ли да качи въпросния торент в замундата? Мерак ми е да го гледам... Колкото до качествената храна, в БГ винаги ще има ЕКО храна, но за да си я купиш ще трябва да се разходиш в малките градчета и да проучиш кое къде. Почвата ни е плодородна, климата - хубав и цената на екото ще е с 20-50% по скъпа, а не с 500%. Това е моята прогноза. По-големият проблем е какво да хапнем в движение... На улицата сме, оглеждаме се и ... нищо дето да си струва да се яде! :evil: Дано някой ден в БГ да има пазар за здравословна бърза храна. Ма то в Европа и САЩ май, май още няма пък камо ли тук... :roll:
ПП: Вижте това, прилича ми на успешен модел за малък бизнес!
За да се появят такива малки ферми, обаче първо стандарта на живот трябва да се качи до толкова, че хората да се сетят да се осигуряват с допълнителни здравни вноски в частни фондове, доверието в интернет да нарастне с 30-40%, да има сериозно оборудвани частни лицензирани биохимични лаборатории, където да могат да се изследват храни и да се издават ЕКО сертификати. Да се намери фирма, която да консолидира малките фермички в КООП, което все още си е далавера (12% ДДС), да пусне продуктите си в новото поколение минимаркети (фамилен маркет, предплащаш за продукти седмично, носят ти ги на вратата в рамките на квартала...) и онлайн. Хората да гледат КООП етикета и вътрешния КООП етикет (за всяка фирма по-отделно). И... размечтах се! Усещате ли колко сме далече от този момент? Най-малкото, все още няма ни 1 независима частна лаборатория в българия, макар вече 10 випуска на Биологическия и Химическия Факултети на СУ да мечтаят за това... :? :( :evil:
13.02.07
11:56
Ами, да това е нормално. Даже на опаковката пише - яйца от щастливи кокошки. :wink: