12.02.07
16:56
Здравейте!Чета и следя този форум от доста време и най-накрая се реших да пиша :) Тренирам модерни танци от доста време..поне 10 години,обичам да спортувам,когато имам време тичам с неупренов клин,ходя на фитнес,но малко се затруднявам с храненето и незнам на какъв режим да премина.Пристрастена съм към бейк роуз :lol: и такива дреболии,знам че са вредни,но понякога ми е трудно да се сдържам,особенно когато тъкмо съм свалила някое друго кило и отида на рожден ден,немога да ръфам една ябълка цяла вечер докато другите се тъпчат с чипс :lol: Опитвала съм доста диети и съм чела доста неща за храненето,но въпроса е там,че хем ми трябва енергия за тренировки,хем искам да сваля мазнините.Тежа 50кг и съм висока 162см. Опитвам се да сваля мазнините в долната част на корема,малко от бедрата и седалището.Та въпросът ми е какъв режим ще ми помогне,като допълня че яденето ми се лепи доста ако прекаля...Благодаря предварително,надявам се някой да може да ме посъветва.
12.02.07
18:24
При 50 кг на 162 см драстична диета не ти трябва, просто спри гадостите наречени бейк ролс, торти и тем подобни работи. Почни да тренираш в залата редовно, да се храниш поне 4-5 пъти на ден и резултатите няма да закъснеят. Незнам колко кг искаш да станеш, под 50 за твоя ръст ще е много много малко.
А примерно като се храня 4-5 пъти на ден храненията какво горе-долу да включват,вечер знам че трябва да избягвам въглехидратите и да наблягам на белтъчини.Трябва ли да избягвам сандвичи или примерно филия с лютеница или с мед... или само да избягвам бейк роуз, сладките неща и т.н.Благодаря предварително
13.02.07
14:46
Ами гледай въглехидратите до 15-16 часа да са ти. Филия принципно да, ама хляба да е черен. Сметни си калорийните нужди, умножи ги по коефицента на активност и прецени колко трябва да ядеш за да подържаш горе долу кг си. И не забравяй, че в твоя случай най-важното е спорта.