14.02.07
16:40
Здравейте
Значи имам въпрос относно коремните упражнения но първо малко предистория. Тежа 69кг и съм висок 178 см. Ако ви е смешно представете си как изглеждах преди 6 месеца като тежах 60кг :D. Ходя на фитнес и зобя некви шитни(по-точно - креатин, протеин, въглехидрати и аминокиселини). Гледам да ходя по 3 пъти седмично което не ми е много лесно защото работя и не ми остава много време за тренировка вечерта. Качвам тегло но мноооого бавно защото НЕ ЯМ :D. Айде стига толкова излияния, исках да добиете представа какви тренировки правя.
Целта ми е да направя добре изглеждащ корем с плочки. Мой приятел който работи в фитнес като инструктор (от 8 години тренира момчето) ми каза да правя в края на всяка тренировка коремни до отказ. Т.е. 3 серии на магарето (еба ли го как се казва тоя уред) със завъртане в таза до отказ, плюс 3 серии повдигане на краката от лег за долната част на корема пак до отказ. За 1 месец с този режим корема ми стана доста по-здрав, започнах да правя два пъти повече коремни отпреди но... визуално - никаква промяна :?
Прочетох във форума че е по-добре да се правят серии по 15 повторения с тежести отколкото примерно по 40 повторения без тежести. Но при положение че зобя тия шитни ме е страх да не се натрупа маса на коремните мускули вместо да направя само релеф. Друг проблем е че имам наистина съвсем малко подкожни мазнини в коремната област, щото доста години откарах в мързелуване. При нормален изправен стоеж да кажем че имам около 3-4мм подкожна мазнина(сланина? хаха) по корема. Не е много но е точно достатъчно за да скрие плочките.
Та.. въпросът ми е прост: какво, аджеба, да правя за да постигна това което искам - плосък корем с плочки? Fat burner-и ли?
ми то ако не направиш маса няма на какво да правиш релеф.за да изкараш хубави плочки, трябва да ги имаш.тренирай с тежест.