Сланинките по кръста и долната част на тялото

08.12.06
15:14

Здравейте!! Чудя се какви упражнения ще са най-ефективни за премахването на корема и на сланините на кръста отзад и за стопяване на мазнините от кръста надоло. Едното от упражненията може да е крос, другото коремни преси, но за тези сланинки отзад кое е най-добре да се прави :roll:

08.12.06
15:20

[quote author=“BRAIN_PAIN”] Едното от упражненията може да е крос, другото коремни преси, но за тези сланинки отзад кое е най-добре да се прави :roll:

Диета.

08.12.06
15:21

Това за диетата ясно  :P ама няма ли някакво упражнение специално за тази част ?

FI

09.12.06
10:13

[quote author=“BRAIN_PAIN”]Това за диетата ясно  :P ама няма ли някакво упражнение специално за тази част ?

Кардио се нарича упражнението. :wink:  :wink:  :wink:

Каквито и упражнения да правиш неможеш да свалиш локално мазнините. :roll:

12.12.06
20:38

Задължително диета и повече упражнения за корем.

13.02.07
16:25

Какво ще кажете за моята тактика за сваляне на излишното в долната част на тялото - 30 мин упражнения за корем и бедра, 40 мин. силова тренировка, но не с машини, а в група с учител - малко гирички, упражнения за мускули и накрая 20-30 мин. кардио тренировка на машина, казва се arc trainer.

От два месеца го правя, 2 пъти средно на седмица (знам че май трябва да е по-често) и забелязвам стягане, но не и отслабване..Имам фигура, която е слаба нагоре , а надолу по-масивна, със закръглени бедра и силни мускули..издрържам много на натоварване, стегната съм, но тези проклети бедра не успявам да ги “отслабна” :(

FI

13.02.07
18:37

[quote author=“Ronia”]Какво ще кажете за моята тактика за сваляне на излишното в долната част на тялото - 30 мин упражнения за корем и бедра, 40 мин. силова тренировка, но не с машини, а в група с учител - малко гирички, упражнения за мускули и накрая 20-30 мин. кардио тренировка на машина, казва се arc trainer.

От два месеца го правя, 2 пъти средно на седмица (знам че май трябва да е по-често) и забелязвам стягане, но не и отслабване..Имам фигура, която е слаба нагоре , а надолу по-масивна, със закръглени бедра и силни мускули..издрържам много на натоварване, стегната съм, но тези проклети бедра не успявам да ги “отслабна” :(

Свалянето зависи и от това какво ядеш, напиши с какво се храниш.

14.02.07
12:58

Сутрин ям филийка черен хляб, намазана с нещо си...примерно масло и сладко.

На обяд - супа, салата, филия пълнозърнест хляб или някакво сготвено ядене, примерно пиле със зеленчуци.

През деня пия чай, може и да гризна нещо сладко или солено, ако съм гладна.

Вечер - гледам да не ям въглехидрати, a samo месо със зеленчуци...но понякога се случва да ям, ако има в яденето картоф или ориз..но хляб не ям вечер. След вечеря обичам да пия зелен чай с жасмин и да изям някакъв плод или блокче черен шоколад.

Не пия газирани напитки, не ям сандвичи, чипсове и всякакви такива боклуци и излишни храни.

FI

14.02.07
14:43

[quote author=“Ronia”]Сутрин ям филийка черен хляб, намазана с нещо си...примерно масло и сладко.

На обяд - супа, салата, филия пълнозърнест хляб или някакво сготвено ядене, примерно пиле със зеленчуци.

През деня пия чай, може и да гризна нещо сладко или солено, ако съм гладна.

Вечер - гледам да не ям въглехидрати, a samo месо със зеленчуци...но понякога се случва да ям, ако има в яденето картоф или ориз..но хляб не ям вечер. След вечеря обичам да пия зелен чай с жасмин и да изям някакъв плод или блокче черен шоколад.

Не пия газирани напитки, не ям сандвичи, чипсове и всякакви такива боклуци и излишни храни.

Това, което ми прави впечатление на пръв поглед: много хляб, много сладко, малко стойностно ядене. Пишеш, че не ядеш сандвичи, аз под сандвич разбирам филия намазана с нещо...присъства поне 1 път в менюто ти.

Сутринта филия хубаво, ама с масло и сладко е прекалено. Голяма пауса между обяд и закуска, в която не ядеш нищо. Обяд горе долу добре. Пак пауса имайки в предвид чая, защото аз него не го смятам към храната. Сладко или солено за следобедна закуска незнам какво е, но подозирам, че не е нещо свястно. Вечеря горе долу става, като махнем картофите и ориза.

Събират ти се доста въглехидрати като гледам, предполагам и доста калории от сладкото. Ако наистина искаш да сваляш, седни и посмятай калории, белтъчини, въглехидрати и т.н Въглехидратите трябва да са горе долу 1 гр. на телесно тегло, белтъчините 2 гр. на телесно, а другото мазнини. Изчисли какъв ти е разхода на ден и махни 10-15 % от това, което поглъщаш.

Успех. :)

14.02.07
17:27

Ок за храната...най-вероятно приема е по-висок от разхода. Проблема е че не искам да отслабвам нагоре, лятото свалих 2 килограма и ми се смалиха гърдите и ми се брояха ребрата...а надолу бедрата - пълни ( поне според мен). Та за това си мислех само на спорт да карам без да променям хранителния режим.

А какво разбираш под стойностно хранене? - да ям само белтъчна храна, както всички препоръчват, не смятам че е кой знае колко умно...

А за тренировката, мислиш ли че е достатъчна? Чудя се дали да правя само кардио тренировка без силова...

14.02.07
17:40

Интересно как някои оцалбват само на определни места. Диета, или тренровка за отслабване от точно определено място няма! А като добави и това [quote author=“Ronia”]Та за това си мислех само на спорт да карам без да променям хранителния режим.

Най-вероятно ти е субективно мнението и бедрата са ти ок.
Никoй не е казал да се яде само белтъчна храна. Става въпрос да ядеш качествена храна. Сладкото и шоколада са точно такива. Колкото и да е “диетичен” един шоколад, той пак качва килата. Не приемай мазнини и въглехидрати на едно ядене (примерно сладко и масло). Шоколада също е въглхедирати (захар/подсладители) и мазнини (масло/други).
Въглехидрати вечерно време веднага се лепят. Махни шоколада и сладкото. Филията я яж със сирене или крема сирене, може и кашкавал. И да е пълнозърнест хляб. Това “готвено ядене” не ориентира много. Ако е готвено с маргарин, или някакво олио, рапично масло го избягвай. Ако огладнееш през деня пробвай с кисело мляко/ядки/ варени яйца. При повече и по-малки порции ядене стомаха не се разширява!

14.02.07
18:47

Да бе значи, егати конструкцията...По принцип тежа 55 кг за 165 ръст и имам тяло..на кой да го оприлича..не като на Дженифър Лопез, защото тя е с малки гърди и е голяма гъзорана  :lol:  - аз имам нормално закръглено дупе, спортно, по-голям бюст, но бедрата са ми като тези на Скарлет Йохансон примерно - закръглени, пухкави...

Мога да си позволя да сваля няколко килограма, бюста ми няма да стане малък (въпреки че не ми се иска) в името на по-слабата долна част...това е единственият реалистичен вариант, който виждам.

благодаря за съветите относно храната, аз и без това сутрин не обичам да ям сладко, но го правя по навик..По принцип винаги гледам да ям качествена храна, пълнозърнест хляб, ориз, ям много зелечуци и плодове, само студено пресовани зехтин и олио, не ям готово приготвена храна от супермаркет..Но шоколад си позволявам, няма какво...черен, едно блокче, но е факт в менюто ми и си има своето значение.

FI

14.02.07
20:57

[quote author=“Ronia”]Ок за храната...най-вероятно приема е по-висок от разхода. Проблема е че не искам да отслабвам нагоре, лятото свалих 2 килограма и ми се смалиха гърдите и ми се брояха ребрата...а надолу бедрата - пълни ( поне според мен). Та за това си мислех само на спорт да карам без да променям хранителния режим.

А какво разбираш под стойностно хранене? - да ям само белтъчна храна, както всички препоръчват, не смятам че е кой знае колко умно...

А за тренировката, мислиш ли че е достатъчна? Чудя се дали да правя само кардио тренировка без силова...

Жените са предразположени да трупат предимно мазнини по краката и дупето, при мъжете това не е толкова ясно изразено. Разбира се, че като отслабнеш още малко ще загубиш от бюста и горната част, просто мазнините се свалят равномерно и е нормално горе като имаш по-малко по-бързо да изчезнат. Според мен решението на проблема ти е следното: почваш да тренираш сериозно силово горната част, но не с гирички по 2 кг, а с максимална тежест. Краката ги тренираш веднъж в седмицата силово-клек, напади, мъртва тяга, лег преса с големи кг като внимаваш да не направиш някоя беля с кръста при клека и тягата. Кардио след всяка силова колкото издържиш. Загрявка от 10 мин преди всяка силова трениравка. След 4-5 месеца ще видиш резултатите... :wink:  :wink:  :wink:

В никакъв случай само белтъчна храна, вече ти писах кое не е подходящо, ако искаш да сваляш. :wink:

15.02.07
11:38

[quote author=“fitday”]
Според мен решението на проблема ти е следното: почваш да тренираш сериозно силово горната част, но не с гирички по 2 кг, а с максимална тежест. Краката ги тренираш веднъж в седмицата силово-клек, напади, мъртва тяга, лег преса с големи кг като внимаваш да не направиш някоя беля с кръста при клека и тягата. Кардио след всяка силова колкото издържиш. Загрявка от 10 мин преди всяка силова трениравка. След 4-5 месеца ще видиш резултатите... :wink:  :wink:  :wink:

В никакъв случай само белтъчна храна, вече ти писах кое не е подходящо, ако искаш да сваляш. :wink:

Доколкото разбирам, целта е горната част да “заякне”, за да се намали контраста с долната част, което означава силова тренировка (3 пъти седмично примерно ) + кардио след това + силова тренировка за крака и бедра 1 път седмично.

Аз споменах горе, че си мислех да намаля силовата тренировка за бедра и крака и да действам само с кардио, защото забелязвам че прасеца ми е станал доста изразен и твърд - това е структура, той посмъртно не може да стане по фин...знам че имам такива мускули и по бедрата и се страхувам тази маса, която имам в момента да не се “стегне” (от силовите тренировки) в сегашния си обем и да не мога да я мръдна повече..А нали по време на кардио тренировка също го има ефекта на стягане и оформяне на мускулите?

FI

15.02.07
12:08

[quote author=“Ronia”]
Доколкото разбирам, целта е горната част да “заякне”, за да се намали контраста с долната част, което означава силова тренировка (3 пъти седмично примерно ) + кардио след това + силова тренировка за крака и бедра 1 път седмично.

Аз споменах горе, че си мислех да намаля силовата тренировка за бедра и крака и да действам само с кардио, защото забелязвам че прасеца ми е станал доста изразен и твърд - това е структура, той посмъртно не може да стане по фин...знам че имам такива мускули и по бедрата и се страхувам тази маса, която имам в момента да не се “стегне” (от силовите тренировки) в сегашния си обем и да не мога да я мръдна повече..А нали по време на кардио тренировка също го има ефекта на стягане и оформяне на мускулите?

Ами да това е главната цел. Както писа вече по краката имаш не само мускули, а и много мазнини. Доста е заблуждаващо точно по тези места колко мазнини се събират. Тази маса, която я имаш, според мен е предимно от тях, а те не се стягат до мускул.  :wink:

Как тренираш в момента краката? Колко повторения, упражнения и т.н.? За каква обиколка на бедрото говорим все пак, вземи го премери в най-широката му част. :wink:

MO

26.02.07
14:59

струвами се че не тренираш , трябва да наблегнеш на кардио - колело пътечка

28.02.07
12:00

Премерих си бедрото - в най-дебелата част е 54 см., талията ми е 67, ханша - 97.

Мисля че трябва да увелича кардио-то и да правя някакави масажи, анти целулитни или нещо такова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1