15.02.07
18:02
Добър ден имам един въпрос.На 17 години съм висок съм 164см,тежа 64кг и мисля да започна да се занимавам с фитнес.Но някои ми казват,че това ще ме набие още повече(напр. 160см) или,че има да раста още до 20год.Та въпроса ми е от година и половина-две не съм дигнал на височина нито 1см и затова мисля да започна с фитнеса.Вие как мислите
може ли това да ме набие още надолу,има ли някаква вероятност да порасна още на височина докъм 19-20години?Моля някой,който е наясно как стоят нещата да ми разясни.
Благодаря предварително.
15.02.07
18:14
Не,по нисък няма никакъв шанс да станеш...но ако не си порастнал с нито 1см от 1-2 години няма да дръпнеш повече особено ако си на 17 години...примерно аз съм на 18 и днеска се мерих сутринта 177см без обувки,а точно преди 3 години като си вадих личната карта съм бил 170см,раста бавничко в последно време но през последната година съм дръпнал към 1.5см и се съмнявам да ми остава още да раста много...но до към 23 години се води уж при някои мъже растежа,така че се надявам да дръпна още 3 санта до 180см,но поне при мен се наблюдава някакъв минимален растеж...при теб не знам,но се съмнявам..прави упражнения за растягане успоредно с фитнеса-при мен помагат :wink:
15.02.07
18:50
[quote author=“InDaHEad”]Не,по нисък няма никакъв шанс да станеш...но ако не си порастнал с нито 1см от 1-2 години няма да дръпнеш повече особено ако си на 17 години...примерно аз съм на 18 и днеска се мерих сутринта 177см без обувки,а точно преди 3 години като си вадих личната карта съм бил 170см,раста бавничко в последно време но през последната година съм дръпнал към 1.5см и се съмнявам да ми остава още да раста много...но до към 23 години се води уж при някои мъже растежа,така че се надявам да дръпна още 3 санта до 180см,но поне при мен се наблюдава някакъв минимален растеж...при теб не знам,но се съмнявам..прави упражнения за растягане успоредно с фитнеса-при мен помагат :wink:
Мерси за отговора.И аз си мислих,че е не е възможно да се набия надолу,но ми беше нужно компетентно мнение по въпроса. :D
ПП.Би ли ми казал какви горе долу упражнения за разтягане да правя.Аз мисля да ходя 2-3сед на фитнес.
15.02.07
19:20
Еми има си цели програми...имам един мой приятел баскетболист,който ми я даде...ако не ти помогне да дръпнеш,то поне от растягането ще ти порастнат мускулите на краката...
15.02.07
19:39
[quote author=“InDaHEad”]Еми има си цели програми...имам един мой приятел баскетболист,който ми я даде...ако не ти помогне да дръпнеш,то поне от растягането ще ти порастнат мускулите на краката...
Ще ти бъда много благодарен ако ми пратиш програмата на емейла nikipe@abv.bg
Благодаря предварително.
Каквото ти е заложено генетично такъв ще станеш. Ако баща ти е 180 ти няма да останеш 1.60 :D .