15.02.07
17:57
Знае ли някой колко калории приблизително се съдържат в килограм мазнина.
15.02.07
18:00
9000 кк но за тва нямаше нужда да пускаш цяла тема има си гугъл
15.02.07
19:17
Не, около 7000 ккал. Причината е че килограм мастна тъкан не е 100% мазнина. Там има междуклетъчни пространства пълни с вода, протеинови молекули, аминокиселини, нуклеинови киселини и колкото и да е странно, тук-там някоя молекула гликоген. Преди 3-4 години правихме подробно проучване с Петър Петров по тоя повод всеки със собствени източници, за да сравним резултатите. Има и друго ефикасността на метаболизма на мазнините не е 100%, има температурни загуби в размер на 28-32% (цитирам по памет). Не случайно гликозата е предпочитаното гориво за топло време... :) Ако ефективността на био двигателя ни беше 100% щяхме да си викаме “перпетум мобиле”.
15.02.07
19:21
Въпросът му беше за килограм мазнина не за килограм мастна тъкан :arrow: :idea:
15.02.07
19:22
Май, искаше да пита за второто. Нищо, сега знае и 2-те.
15.02.07
20:29
Пуснах тема защото мисля че ще бъде полезна на много хора.
Мерси за инфото.
15.02.07
21:24
Човешкият мускул заменя с работа КПД 25-35% от отделилата се енергия ,за сравнение това е по-слабо и от дизелов двигател който е с КПД 35-45%........Това за био двигателя
JammingMan ти като енергиен източник ли ги възприемаш?
16.02.07
10:53
Човешкият мускул заменя с работа КПД 25-35% от отделилата се енергия ,за сравнение това е по-слабо и от дизелов двигател който е с КПД 35-45%........Това за био двигателя
JammingMan ти като енергиен източник ли ги възприемаш?
Да
16.02.07
15:53
Добре но от какви източници смяташ да ги приемаш?
Има наситени и ненаситени ,надявам се да не спазваш на Шварценегер съвета да се яде 1 маргарин вечер........
16.02.07
17:05
[quote author=“morphey”]Добре но от какви източници смяташ да ги приемаш?
Има наситени и ненаситени ,надявам се да не спазваш на Шварценегер съвета да се яде 1 маргарин вечер........
Няма да ги приемам. Аз си ги имам. Извинявам се че съм написал двусмислено и неточно темата.
185см. съм, а тежа 105 кила. По мои изчисления трябва да сваля 20 кила (или поне 10кила). Правя си сметки до лятото да ги сваля, но ми е много трудно защото имам воля само когато съм сит а пък ме мързи за кардио. Нямам хъс и вече мисля че съм слабохарактерен :cry:
16.02.07
18:17
[quote author=“JammingMan”][quote author=“morphey”]Добре но от какви източници смяташ да ги приемаш?
Няма да ги приемам. Аз си ги имам. Извинявам се че съм написал двусмислено и неточно темата.
185см. съм, а тежа 105 кила. По мои изчисления трябва да сваля 20 кила (или поне 10кила). Правя си сметки до лятото да ги сваля, но ми е много трудно защото имам воля само когато съм сит а пък ме мързи за кардио. Нямам хъс и вече мисля че съм слабохарактерен :cry:
Добре де като си тръгнал да смяташ сметна ли си колко калорий приемаш на ден ?
И колко се падат от белтъчини ,колко от мазнини и колко от въглехидрати?
16.02.07
23:50
[quote author=“morphey”][quote author=“JammingMan”][quote author=“morphey”]Добре но от какви източници смяташ да ги приемаш?
Приемам между 1000 и 1500 Ккал(не знам колко се падат от белтъчини, мазнини и въглехидрати), а разхода ми в дни на тренировка е някъде около 3000 Ккал.
17.02.07
09:55
[quote author=“JammingMan”][quote author=“morphey”][quote author=“JammingMan”][quote author=“morphey”]Добре но от какви източници смяташ да ги приемаш?
Приемам между 1000 и 1500 Ккал(не знам колко се падат от белтъчини, мазнини и въглехидрати), а разхода ми в дни на тренировка е някъде около 3000 Ккал.
Невъзможно е това- приемаш поне 2000,иначе няма да имаш сила за нищо
17.02.07
17:46
Сигурно си прав аз не ги смятам постоянно. Това е по груби сметки.