Има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?

JO

13.02.07
16:40

Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

13.02.07
16:52

Меда се захаросва при наличието на “замърсители” в него. Чичо ми беше пчелар и винаги съм ял домашен мед. Той редовно си се захаросваше, да речем след 6 месеца всичкия мед се захаросваше. Доста от меда, който се продава по магазините не се захаросва понеже му се добавят големи количества глюкоза, а тя не се захаросва. Ако си купуваш от крайпътни търговци купуваж захаросан. А Асеновград има много пчелари, питай някой там, в района продават чудесен мед.

FZ

13.02.07
17:02

[quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

CS

13.02.07
18:06

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

Айде поредния “разбирач”, който се изцепи тотално !

FI

13.02.07
18:23

[quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

Айде поредния “разбирач”, който се изцепи тотално !

Наистина в купешкия мед слагат всичко възможно, затова и не се захаросва!

CS

13.02.07
18:55

[quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

Айде поредния “разбирач”, който се изцепи тотално !

Наистина в купешкия мед слагат всичко възможно, затова и не се захаросва!

Напротив. Е, пак зависи от кой купуваш, но има фирми, които изкупуват от професионални пчелари с разрешителни от ЕС.
Не всички ка боклуци.
Така, че да се говори за всички под един знаменател е смешно...

FI

13.02.07
19:08

[quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

Айде поредния “разбирач”, който се изцепи тотално !

Наистина в купешкия мед слагат всичко възможно, затова и не се захаросва!

Напротив. Е, пак зависи от кой купуваш, но има фирми, които изкупуват от професионални пчелари с разрешителни от ЕС.
Не всички ка боклуци.
Така, че да се говори за всички под един знаменател е смешно...

99% са така. Пиши, ако знаеш на коя фирма меда е хубав.

13.02.07
19:12

не се ли захаросва, смятай, че не е мед. или по-голямата част от него не е мед

SP

14.02.07
04:09

Първо “захаросва” е абсолютно неподходящ термин. Нека използваме правилния - “кристализира”. И, да, един мед, ако е истински при стайна темперетура трябва да е кристализиран.

Медът на Дерони е хубав. :!:

FZ

14.02.07
11:30

Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

FI

14.02.07
11:33

[quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

На тате меда е най-истински! :wink:

FZ

14.02.07
11:43

[quote author=“fitday”][quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

На тате меда е най-истински! :wink:

Така е .

14.02.07
20:00

[quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

BIG PICHAGA голям бисер изръси  :shock:  :lol:
Ти пчелите какво мислиш ? Че произвеждат меда от собствения си стомашен сок ли ?  :lol:
Какво общо има храненето им с нещо...?

CS

14.02.07
22:22

[quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“Jonny”]Искам да попитам има ли разлика междо захаросания и незахаросания мед?
И кой е по-добре да се взима след тренировка.

Има да .
Захаросания мед е оригиналният , другия може да е всичко друго но  не и мед.

Айде поредния “разбирач”, който се изцепи тотално !

Наистина в купешкия мед слагат всичко възможно, затова и не се захаросва!

Напротив. Е, пак зависи от кой купуваш, но има фирми, които изкупуват от професионални пчелари с разрешителни от ЕС.
Не всички ка боклуци.
Така, че да се говори за всички под един знаменател е смешно...

99% са така. Пиши, ако знаеш на коя фирма меда е хубав.

А, знаеш ли защо е така ? Защото всичко ХУБАВО СЕ ИЗНАСЯ НАВЪН.
Не говоря специално за меда....
А точно качествения мед не би трябвало да се захаросва.
Захаросва се “аматьорския” мед.
Извинявам се за термина.

FI

14.02.07
23:02

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]А, знаеш ли защо е така ? Защото всичко ХУБАВО СЕ ИЗНАСЯ НАВЪН.
Не говоря специално за меда....
А точно качествения мед не би трябвало да се захаросва.
Захаросва се “аматьорския” мед.
Извинявам се за термина.

Аз живея в чужбина, и тук най - ефтиния мед в магазина не се захаросва. Ако отидеш обаче в така наречените био магазини, където има само проверени продукти, продават само и единствено захаросан мед. В голяма грешка си ако си мислиш, че истинския мед не трябва да се захаросва. Точно заради гадостите, които му се слагат вътре на купешкия, не се захаросва.

16.02.07
06:21

искам да попитам, понеже се мъча да спазвам някаква НВД....
мога ли да ползвам мед като подсладител за чай примерно? 2-3 лъжички мед на ден зле ли ще се отразят на диетата?

FI

16.02.07
12:07

[quote author=“stratocaster”]искам да попитам, понеже се мъча да спазвам някаква НВД....
мога ли да ползвам мед като подсладител за чай примерно? 2-3 лъжички мед на ден зле ли ще се отразят на диетата?

Ако са 1-2 и са лъжички, а не лъжици може. Но то зависи и иначе какво ядеш.

FZ

16.02.07
12:19

[quote author=“DJПетко”][quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

BIG PICHAGA голям бисер изръси  :shock:  :lol:
Ти пчелите какво мислиш ? Че произвеждат меда от собствения си стомашен сок ли ?  :lol:
Какво общо има храненето им с нещо...?

Има много общо.

CS

16.02.07
15:15

fitday тука не си права, но няма да навлизам в подробности.

FZ

16.02.07
15:19

[quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”]А, знаеш ли защо е така ? Защото всичко ХУБАВО СЕ ИЗНАСЯ НАВЪН.
Не говоря специално за меда....
А точно качествения мед не би трябвало да се захаросва.
Захаросва се “аматьорския” мед.
Извинявам се за термина.

Аз живея в чужбина, и тук най - ефтиния мед в магазина не се захаросва. Ако отидеш обаче в така наречените био магазини, където има само проверени продукти, продават само и единствено захаросан мед. В голяма грешка си ако си мислиш, че истинския мед не трябва да се захаросва. Точно заради гадостите, които му се слагат вътре на купешкия, не се захаросва.

fitday има много голяма истина в това което казваш . За съжаление си много права .

SP

16.02.07
15:56

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]fitday тука не си права, но няма да навлизам в подробности.

Консистенция — Пресният мед има гъста, полутечна и прозрачна маса, която постепенно кристализира до втвърдяване. Някои видове мед кристализират по-бавно от други или изобщо не кристализират (като акациевия мед), а други кристализират още в първите дни след центрофугирането.

Извинявайте, че ви развалям раздумката ама само глупости се ръсят.

FI

16.02.07
16:13

[quote author=“Sportex”][quote author=“CSKA_FoReVeR”]fitday тука не си права, но няма да навлизам в подробности.

Консистенция — Пресният мед има гъста, полутечна и прозрачна маса, която постепенно кристализира до втвърдяване. Някои видове мед кристализират по-бавно от други или изобщо не кристализират (като акациевия мед), а други кристализират още в първите дни след центрофугирането.

Извинявайте, че ви развалям раздумката ама само глупости се ръсят.

Акациевият мед също кристализира, само че много по-трудно от другия.

Прочети тук:

http://www.pchelarstvo-bg.com/?show=produkti&produkt=1

Не разбрах това с какво доказва, че в купешкия мед не се слагат гадости, които забавят или дори предотвратяват захаросването му?

CS

16.02.07
17:04

Така не исках да казвам, но явно ще се наложи.
Един приятел се занимава с това. Купува меда от хора пчелари специалисти, които се занимават с това и имат документи за качествен мед, та бутилира меда в шишенца и го изнася за други държави.
Никъде в този процес няма химии или каквото и да било.
Вкъщи имам 3 бутилки акациев мед от неговия и е 100 % натурален.

Едните стоят в шкафа, а имам и 1 бутилка в хладилника и досега не се е кристализирала незнам къде си виждала кристализиран мед (акациев).

За другия мед на бабите ви и дядовците ви просто се кристализира, щото не се отглежда така че да се премахне този ефект или нещо подобно.
Нямам обяснение защо се получава това.
That’s all !

SP

16.02.07
17:23

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]

Едните стоят в шкафа, а имам и 1 бутилка в хладилника и досега не се е кристализирала незнам къде си виждала кристализиран мед (акациев).

За другия мед на бабите ви и дядовците ви просто се кристализира, щото не се отглежда така че да се премахне този ефект или нещо подобно.
Нямам обяснение защо се получава това.
That’s all !

Добре, не разбра ли, че всеки мед(освен акациевия) трябва да кристализира - рано или късно. :!:

Говорм за натуралния, както каза fitday, в купешките(повечето) има прекалено много глюкоза/фруктоза.

16.02.07
21:35

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“DJПетко”][quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

BIG PICHAGA голям бисер изръси  :shock:  :lol:
Ти пчелите какво мислиш ? Че произвеждат меда от собствения си стомашен сок ли ?  :lol:
Какво общо има храненето им с нещо...?

Има много общо.

Обоснови се, защото или явно аз не съм те разбрал или ти не си се изразил...

КВ

16.02.07
22:13

аз мед не ям че много замазнявам от него  :shock:

FI

16.02.07
22:50

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]Така не исках да казвам, но явно ще се наложи.
Един приятел се занимава с това. Купува меда от хора пчелари специалисти, които се занимават с това и имат документи за качествен мед, та бутилира меда в шишенца и го изнася за други държави.
Никъде в този процес няма химии или каквото и да било.
Вкъщи имам 3 бутилки акациев мед от неговия и е 100 % натурален.

Едните стоят в шкафа, а имам и 1 бутилка в хладилника и досега не се е кристализирала незнам къде си виждала кристализиран мед (акациев).

За другия мед на бабите ви и дядовците ви просто се кристализира, щото не се отглежда така че да се премахне този ефект или нещо подобно.
Нямам обяснение защо се получава това.
That’s all !

Не само твоя приятел се занимава с пчеларство.  :wink: Незнам дали си направи труда да прочетеш статията. Акациевият мед се захаросва след по - голям период от време, ако не се захароса, значи количеството на вода в него е доста над допустимата норма.Аз лично съм имала кристализиран акациев мед. Мислиш, че качеството на бг производители е по-добро от това на немските ли??? Дълбоко се съмнявам в това.

С последното си изречение ме навеждаш на мисълта, че сме на едно мнение. :wink:

16.02.07
23:32

Така да обясня  за меда:
1 Той не се “захаросва”,  а кристализира :!:
2 Медът кристализира не защото е “замърсен”, както някои беше писал, а заради по-ниските температури през зимата :!:
3 Медът не кристализира през лятото
4 Купешкия мед не кристализира
5 Да в купешкия мед се добавя глюкоза и умишлено се загрява до високи температури (унищожават се полезни съставки) за да не кристализира при ниски температури и за да добие по-лъскав вид
6 ДА  дава се глюкозен сироп на пчелите, но това е храна за пчелите и не влияе на меда
7 Някои пчелари дават антибиотици на пчелите
8 Медът добит от различни растения варира според хр. състав, вкусови качества и т.н.
:twisted:

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 23:04.

FZ

17.02.07
11:31

[quote author=“DJПетко”][quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

BIG PICHAGA голям бисер изръси  :shock:  :lol:
Ти пчелите какво мислиш ? Че произвеждат меда от собствения си стомашен сок ли ?  :lol:
Какво общо има храненето им с нещо...?

DJПетко от това дето питаш си не за бисерите ами за цирка  8)

17.02.07
23:12

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“DJПетко”][quote author=“BIG PICHAGA”]Да не говорим че и стана много популярно между пчеларите храненето на пчелите със захар .  :D Което е още по зле . :cry: 
Защото си мислеш че ядеш мед а всъщност се тъпчеш със захар.
:wink: Трябва да умееш да различаваш кой мед е истински и кой не. 8)

BIG PICHAGA голям бисер изръси  :shock:  :lol:
Ти пчелите какво мислиш ? Че произвеждат меда от собствения си стомашен сок ли ?  :lol:
Какво общо има храненето им с нещо...?

DJПетко от това дето питаш си не за бисерите ами за цирка  8)

За втори път те моля да се обосновеш...защото както каза predatorzzz това че има дават захар, няма нищо общо със съдържанието на меда...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1