18.02.07
10:19
Значи мисълта ми е,че назапад все повече гледам че стигат до към 400 гр протеин на ден и то без разни миризливи и фалшиви добавки,които някои толкоз се зарибяват да пият,ма то и за тва прогреса име толкоз!
Та въпроса е че за Българиа някак си 400 гр протеин без 1 кг пилешко или телешко на ден + 15-20 яица нещо не виждам как се набавят!Пак казвам БЕЗ РАЗНИ БОЗЯНИ ДОБАВКИ!
просто аз дори като се гледам установявам че сигурно едвам докарвам 2 гр протеин на телесно тегло (което бтв е абсолиутния минимум за БОДИБИЛДЪР)!
Та вие от каде си докарвате протеин,говоря за качествен протеин с бавен период на разпад (на рибното месо се усвоява да кажем за 2 часа)!
Та ако трябва да сам по конкретен трябва ми много голям източник на протеин!
Бтв вчера гледах някаде още има хора дето вярват на глупостите с калорииния баланс,което е много тъпо защото ако имаш 2000 калории но са в голямата си част от белтаци (не помня колко бяха от 1 г протеин; 1 г въглехидрати; 1 г мазнини макар че мисля че е 4;8….) та ако имаме 2000 калории но са от протеин тва е супер (особено ако имате голям разход на енергия),ако имаме 2000 калории но са от въглехидрати или мазнини тва е лошо!Таи че плз не се вразваите на калориините глупости!
Виктор Мартинес в едно интервю каза че яде по 400гр протеин на ден .Като станеш кат него яж ако искаш по 500 :lol: .Не трябва всичко като количество да се гледа така на готово някой ядял толкоз и ти толкоз .За това си има хора които си разбират от работат и ти казват спрямо теглото и най вече мазнините колко протеин и въглехидрати трябва да ядеш.Между другото 2 кила пилешко и 30 яйца са около 500 гр тъй че не е в това въпроса , важно е колко ще ти усвои тялото а това зависи от мн неща .И между другото само да кажа че на запад хората наистина са ги разбра ли нещата мн отдавна само храна+..... и ставаш чудовище.Вместо проетини аминота и нз си кво си купете месо и яйца така поне знаете за какво си давате парите.Просто хр добавки са една индустрия която те кара да даваш и почти нищо да не получаваш това върви с онова , но за да се усвои онова по-добре трябва и друго и т.н.....
18.02.07
13:19
dimityr
Милос Сърцев каза че 2 гр протеин на телесно тегло за бодибилгър са облиутния минимум! (тои всъщност говореше ако си 200 паунда да зимаш мин 1 гр на ден) но каза че е наи добре по 2 гр на кг телесно тегло защото тва е абсолиутния минимум!Виктор Мартинес забраи да зима толкоз малко те там въртят от 400 гр и нагоре винаги секи ден задължително,такова тяло не се подържа лесно!
Мисълта ми беше че ми трябва някъв добър източник на протеин!
Иначе и с 200 гр става на ден да градиш тяло,но ако паднеш под 200 и ако работиш правилно с правилна техника и форма която да товари точно определен мускул има голяма вероятност да стана така че вместа да градиш да развалиш мускулатурата!
А и както сам знаеш САМО протеина се ползва за изграждане на мускули и не само на тях,на всичко в човешкото тяло,а въглехидратите и мазнините са просто енергия,която използваш,и която ако не си нагласиш яденетата според физическата активност може да се окаже в повече или в по малко....
За добавките си прав пълни лаина.....
Та въпроса бе за ефективен източник на бавно усвояващ се протеин може и на бързо!Ае само да е много протеин,малко въглехидратите и без мазнини или мах 1-2 % на 100 гр!
А бтв аз прекалено добре си разбирам от работата,и от тези неща,но просто разбирам че нямам достатъчно пари за по 1-2 кг пилешко!И си в грешка преди да станеш като Виктор или някои си трябва да ядеш много,а не след това!Мускулната маса се гради с протеин,а ти както го каза един вид ядеш лаина ставаш ПРО което е невъзможно и тогава си оправаш яденето - което е пълна смехория!
Първо за калорийния баланс не знам защо реши, че е глупост :roll: Значи вкарваш ли по-малко калории отколкото изразходваш просто няма да растеш дори и да са от най-качествения протеинов източник. Не покриваш ли енергийните нужди на тялото си няма как да го накараш да гради нова тъкан. От общото количество калории зависи дали ще качваш килограми, а от количеството и качеството на протеина дали голяма част от тези килограми ще са мускули. Така че и двете са от първостепенно значение.
Не знам какви килограми си, но 400 г. протеин е прекалено много дори за 100 кг + човек. Първо, че не ти е необходимо толкова и второ, че голяма част от него няма да се усвои. 2 г. на кг вярно е минимума, но на теб ти трябва да се целиш в 30-50 г над това количество просто, за да се подсигуриш, че няма да паднеш под тази граница.
Не отричай напълно добавките. Факт е, че с непълноценно хранене всяка добавка ще има нулев или минимален ефект. Следователно първото трябва да ти е приритет. Един суроватъчен протеин обаче може значително да те улесни в доставянето на необходимото количество протеин(стига да е качествен). Креатинът комбиниран с добро хранене определено ще ти повиши силата.
Към пост 2: Недей да взимаш пример от професионалните бодибилдери. Те взимат такива химикали, че не можеш да си представиш, имат много повече опит от теб и вероятно по-добра генетика. Нещо, което работи при тях не значи, че ще действа при теб. И те съветвам да се поразровиш и да почетеш малко из форума, защото пишеш страшно много глупости.
18.02.07
14:21
Аз храна богата на протини освен месо, яйца и извара незнам....
18.02.07
16:21
[quote author=“butthead”]Първо за калорийния баланс не знам защо реши, че е глупост :roll: Значи вкарваш ли по-малко калории отколкото изразходваш просто няма да растеш дори и да са от най-качествения протеинов източник. Не покриваш ли енергийните нужди на тялото си няма как да го накараш да гради нова тъкан. От общото количество калории зависи дали ще качваш килограми, а от количеството и качеството на протеина дали голяма част от тези килограми ще са мускули. Така че и двете са от първостепенно значение.
Не знам какви килограми си, но 400 г. протеин е прекалено много дори за 100 кг + човек. Първо, че не ти е необходимо толкова и второ, че голяма част от него няма да се усвои. 2 г. на кг вярно е минимума, но на теб ти трябва да се целиш в 30-50 г над това количество просто, за да се подсигуриш, че няма да паднеш под тази граница.
Не отричай напълно добавките. Факт е, че с непълноценно хранене всяка добавка ще има нулев или минимален ефект. Следователно първото трябва да ти е приритет. Един суроватъчен протеин обаче може значително да те улесни в доставянето на необходимото количество протеин(стига да е качествен). Креатинът комбиниран с добро хранене определено ще ти повиши силата.
Към пост 2: Недей да взимаш пример от професионалните бодибилдери. Те взимат такива химикали, че не можеш да си представиш, имат много повече опит от теб и вероятно по-добра генетика. Нещо, което работи при тях не значи, че ще действа при теб. И те съветвам да се поразровиш и да почетеш малко из форума, защото пишеш страшно много глупости.
А според мене ти пишеш адски много глупости!1-во ако се разровиш ще видиш че 90 % от топ килтуристите не си смятат калориите!2-ро иди някаде да кажеш назапад 400 гр протеин на ден са били много и сички в хор ще ти се смеят,ако ти нямаш литература и не контакти с хора които са много пъти над тебе аз имам и се уча именно от тях,и химията тука няма такова отношение,даже напротив зимаш химия за да може да усвоиш тези белтъци,но 400 гр протеин са си нормално количество за културист които се стреми към ръстеж!Тез глупости за протеина и креатина ги говори на някое лапе в тоита зала дето са вразва на тях,а за генетиката ти от каде знаеш ква ми е генетиката и докъде може да се развие при подходящи условия,тва е хипер относителен фактор,дори хора дето ходят на Олимпията смятат че не са се развили докраи,така че за генетика не ми говори!
И пак ти казвам дори ако приемеш 400 гр протеин ще е се усвои!А незнам за кви непокрити нужди на тялото говорим след като не си наястно с основни неща!Протеина е за градеж на мускули,кожа,органи и друн друн,въглехидратите и мазнините са ти енергия ясно го казах!Трябва така да се нагласят че в периода в които нямаш физическа активност да няма въглехидрати,а в тези в които има да има зависи от храненетата сложни или прости или с фибри!
Кво ли ти обеснявам!
Вие тука в тоз форум сичките сте прости лапетии и дрислиовци дето вместо да пишете глупости по цял ден би било много по добре да земете да си седнете на задниците и да четете и да се учите от списанията и от чуждите саитове!
Тука има само 1-2 посерковци които се праят на дървени философи без да имат въобще идея от хранене и тренировка!
И докато ти се ровиш в глупостите тука и казваш на хората които са много по навътре от тебе в материята,ще си ОСТАНЕШ СЛАБОТЕЛЕСНО ГОВНО С ГОЛЯМА УСТА ПЛЯМПАЩА ГЛУПОСТИ!
и бтв за такъв идеот ли ма смяташ да немога да си наглася протеиновия прием и да си обезпеча тялото с енергия когато ми е необходима,малко си се объркал!
Така че ти си чети тука лаинио и тъпчи на едно място,за да си останеш малък и смешен какъвто си сега!
Уф, нямам намерение да споря с теб. Явно си твърде убеден в това, което казваш. Само внимавай с езика, за да не отнесеш някой бан от модовете.
Като прочетох първия ти пост разбирам,че си върл противник на добавките...ми хубу...само,че не си прав(виж сега за българските всички знаем,че са боклуци).Ти явно незнаеш какво е добавка,явно не можеш да си ги позволиш и затова са ти криви.Ти да не си 150-200 кг човек бе,че да ти трябват 400 гр протеин? :shock:.Като цяло източници на белтАк са:риба,месо,извара,яйца...