Глутамин

17.02.07
14:41

Знам че може би не съм за този форум, но четох, че глутаминът участва в производството на GABA, която отговаря за тревожността. И понеже съм доста тревожна по принцип, а и спортувам, исках да ви питам-от кои храни може да си набавя глутамин. Цената му, като хранителна добавка, не ми е по джоба. Има ли други аминокиселини или добавки, които влияят антистресово? :roll:

17.02.07
15:06

Не се тревожи продават глутамин навсякъде.

17.02.07
16:05

Предполагам и витамини Б комплекс ще са от полза...

но пък щом си “доста тревожна по принцип” и двете не вярвам да ти свършат работа
Някой хора са си стреснати “по принцип” и с витаминчета това не се оправя ;) ... по скоро коренно различна нагласа към проблемите

CS

17.02.07
16:17

Някой има ли информация какво точно е глутамина и неговите свойства и съдържание ?

17.02.07
17:15

“Глутаминът” съдържа Л-глутамин, което е аминокиселина.

ИВ

17.02.07
17:27

Размърдай се  малко бе : http://www.bb-team.org/stuff/000491.php

17.02.07
17:31

То тук почти всички пием глутамин, обаче не сме станали по-спокойни - във всяка втора тема се развихрят нерви. :lol:

17.02.07
18:12

[quote author=“Radka”]Знам че може би не съм за този форум, но четох, че глутаминът участва в производството на GABA, която отговаря за тревожността. И понеже съм доста тревожна по принцип, а и спортувам, исках да ви питам-от кои храни може да си набавя глутамин. Цената му, като хранителна добавка, не ми е по джоба. Има ли други аминокиселини или добавки, които влияят антистресово? :roll:

доколкото знам в определените храни има доста малко глутамин...Така,че най-добрият вариянт е да си купиш глутамин като хранителна добавка,отколкото да чакаш на храната...Същото важи и креатина...

17.02.07
22:00

Глутаминът е последното нещо, което може да ти помогне - има си специални неща за целта. Но по-добре не се забърквай с тях, защото са нож с две остриета.

17.02.07
22:09

Вит С действа като антиоксидант, от нещата които се натрупват при стрес, ако те интересува де

18.02.07
16:32

Добре, де, кажете ми, как варира цената на тоя Глутамин. познавам един републикански шампион, който тъврди, че може да ми намери под 16 лв.На такава цена беше този, който видях на “Биогейм”. Но приятелят ми твърди, че ако е за отслабване, по-добре да пробвам с “Кленбутерол”. Аз изпих само една таблетка от него и се почувствах още по-напрегната. :roll:

18.02.07
16:35

АААА и още нещо. Как щяло да няма вещества, които действат на настроението, бе, хора. Я прочетете малко за мозъчната химия и невромедиаторите. Триптофанът участва в синтеза на серотонин-химикалът, който отговаря за доброта настроение. По аптпеките обаче май го няма под това име. Четох, че имало някаква пратка с въпросното вещество,която била замърсена и оттогава е забранен в някои страни.  :wink:

[quote author=“Radka”]Добре, де, кажете ми, как варира цената на тоя Глутамин. познавам един републикански шампион, който тъврди, че може да ми намери под 16 лв.На такава цена беше този, който видях на “Биогейм”. Но приятелят ми твърди, че ако е за отслабване, по-добре да пробвам с “Кленбутерол”. Аз изпих само една таблетка от него и се почувствах още по-напрегната. :roll:

Кленбутерола не е за теб си мисля аз. Ама изобщо.
Глутамина изгражда 60% от мускулната тъкан и затова е популярна добавка. Не знам защо си мислиш, че се отслабва директно с него. Също така не е евтина добавка. Избягвай БГ фирми. Лъжат. Глутамина на JC e 14 лева 100 грама което даже идва скъпо.

18.02.07
16:44

Мерси, много. Мисълта ми за Кленбутерола беше, че влияе върху активността, а не че директно се отслабва с него. Иначе аз наблягам на кардиото-бягам 40 мин, 20 мин. съм на степерла и някъде 12 на колелото. Странното е, че обиколките ми намаляват, а не и теглото. Някой, който знае цени на Глутамин да сподели, и дали може да се поръчва он-лайн.

18.02.07
17:07

Кленбутерол  :shock: за какво ти е?Има си добавки фатбърнери,Л-карнитин и на първо място храненето,също така и кардиото.Клена незнам какво се води точно,не е добавка,не е и химия(мисля).Нещо средно между двете.Клена е лекарство за астматици,който разширява дихателните пътища,което пък води до влизане на повече въздух по време на кардиото=>мазнините се окисляват и се изгарят като енергия.

[quote author=“Radka”]Мерси, много. Мисълта ми за Кленбутерола беше, че влияе върху активността, а не че директно се отслабва с него. Иначе аз наблягам на кардиото-бягам 40 мин, 20 мин. съм на степерла и някъде 12 на колелото. Странното е, че обиколките ми намаляват, а не и теглото. Някой, който знае цени на Глутамин да сподели, и дали може да се поръчва он-лайн.

http://www.nutritiontarget.com/

18.02.07
19:33

[quote author=“Radka”]АААА и още нещо. Как щяло да няма вещества, които действат на настроението, бе, хора. Я прочетете малко за мозъчната химия и невромедиаторите. Триптофанът участва в синтеза на серотонин-химикалът, който отговаря за доброта настроение. По аптпеките обаче май го няма под това име. Четох, че имало някаква пратка с въпросното вещество,която била замърсена и оттогава е забранен в някои страни.  :wink:

1. Глутаминът няма да ти помогне за притеснителността (поне няма да ти навреди). Триптофанът се продава под формата на 5-HTP, също така има и други неща, които се използват против притеснителност. Най-добри отзиви има от 5-HTP и Кава-Кава, но мисля, че второто от скоро е забранено за продажба в България. Кава-Кава е популярна и сред наркоманите, това трябва да ти говори нещо :!:

2. Кленбутеролът е много опасен :!: Поинтересувай се малко.

Изборът да ползваш анти-стресови лекарства или кленбутерол си е твой, но поне преди това попитай някой добър лекар за страничните ефекти.

19.02.07
00:50

Абе Раде, най-добрият лек за стреса  и там подобни си остават секса и шоколада!! Хранителните добавки не оказват особено влияние на настроението. Може и да пробваш с музика - това наистина действяа. За глутамина - нещо много добро, но не е за теб. По-добре мини на Л-карнитин - ще ти помогне със свалянето на килограмите!! Успех!!

19.02.07
12:12

Благодаря на всички, които са ми отговорили. Мерси, за Клен-а съм чела доста, де що има статии в нета, но мненията са противоречиви. Все пак, идеята ми беше повече да завържем диалог, а не толкова да съставям списък с оплаквания. А за веществата, влияещи върху настроението-знам, че Омега 3 също обира ефектът на тревога и влияе върху настроението.  :wink: За отслабване мога наистина да пробвам с Карнитин-а, но кажете, защо само в началото свалих 7 кг и оттам не мърдам. Правя поне един час кардио, но не съм редовна-11 пъти в месеца тренирам. Това малко ли е? :roll:

19.02.07
12:50

[quote author=“Radka”]За отслабване мога наистина да пробвам с Карнитин-а, но кажете, защо само в началото свалих 7 кг и оттам не мърдам.

Нормално е. Организмът усеща, че иска да го лишиш от безценните за него тлъстинки, и започва да си ги пази.

19.02.07
13:48

А какъв е нормалният процент на мазнинки в тялото за жените? Какво трябва да бъде съотношението между аеробни упражнения и такива с тежести, за да се свалят килограми. Моето кардио е 75% от тренировката, това правилно ли е?

20.02.07
18:43

Промени си кардио тренировката, най-вероятно организма ти е привикнал към натоварването.

20.02.07
18:46

А как по-точно да си променя тренировката-като времетраене, като уреди ли, как?

20.02.07
19:02

По-горе чета 40 мин. бягане, 20 мин. степер и 12 мин. вело, което е много според мен, повече от един час е все пак. Направи си друга комбинация. Например прави един път само бягане, след това само вело, третия път комбинирай вело и степер, а не всеки път едно и също. Също важно е и да сменяш темпото по време на кардиото независимо какъв тип е.
А това, че сваляш сантиметри, а килограми не е сигурен знак, че сваляш мазнини и запазваш що годе мускулната маса. Пишеш, че си свалила вече 7 килограма, което е супер, и предполагам, че искаш още няколко кг. да свалиш? А последните килограми най-мъчно се свалят.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1