Нуждая се от малко помощ....

19.02.07
04:12

Здравейте! Имам един въпрос, който може и смешно да прозвучи, но се надявам да ме посъветвате какво да правя. Реших да се занимавам с фитнес и да направя малко тяло, защото определено сега не може и да става въпрос за тяло. Доста неща изчетох тези дни от форума и сайта и твърдо съм решен да опитам. Единственото от което се притеснявам е, че съм на 23 години. Искам да разбера късно ли е вече за това, което искам да направя? Минало ли е времето, когато е трябвало да започна? В момента съм около 67-70кг. и съм 179см. Изглеждам слаб и съм с бърз метаболизъм. Има ли смисъл да се опитам да направя нещо и има ли смисъл въобще да започна да тренирам. Ще се получат ли някакви резултати на моята възраст?

Благодаря!

19.02.07
07:16

Първо - никога не е късно да започнеш. Нещата малко по малко се градят, стига да имаш воля и желание. И второ - грешен раздел  :wink:

Никога не е късно. Почвай.

19.02.07
09:08

Почвай. Аз започнах на 20г., 65кг на 180см.

19.02.07
11:21

Почвай без да се чудиш... Аз започнах сериозно на 22 г.  :arrow:  сега съм на 25… Само няма да се отчайваш,защото релутатите ще идват доста бавно... Най-вероятно видини резултати няма да получищ преди 6-я месец след започването.И нещо много важно - трябва ти добър хранителен режим.Без него не чакай резултати  :wink:

19.02.07
11:30

[quote author=“Moulder”]Здравейте! Имам един въпрос, който може и смешно да прозвучи, но се надявам да ме посъветвате какво да правя. Реших да се занимавам с фитнес и да направя малко тяло, защото определено сега не може и да става въпрос за тяло. Доста неща изчетох тези дни от форума и сайта и твърдо съм решен да опитам. Единственото от което се притеснявам е, че съм на 23 години. Искам да разбера късно ли е вече за това, което искам да направя? Минало ли е времето, когато е трябвало да започна? В момента съм около 67-70кг. и съм 179см. Изглеждам слаб и съм с бърз метаболизъм. Има ли смисъл да се опитам да направя нещо и има ли смисъл въобще да започна да тренирам. Ще се получат ли някакви резултати на моята възраст?

Благодаря!

Приятел, въпроса ти е нещо от рода: Има ли смисъл да дишам, така или иначе след години ще се мре...  :lol:

Влизането във форма е свързано с промяна на тъканите, както и окрепване на вътрешните органи. Особно за първото, но и второто, може да се прави и на 45 години да беше.

Но това, че си се решил ‘да опиташ’ е леко несериозно като подход. Много от тези, които се ‘опитват’ бързо бързо се отказват... Не може години наред да си бил на определено дередже и за няколко месеца да искаш да минеш Бат Арни...

19.02.07
12:07

[quote author=“Moulder”]Единственото от което се притеснявам е, че съм на 23 години.

Вярно си е за притеснение това  :lol:
[quote author=“Moulder”]Искам да разбера късно ли е вече за това, което искам да направя? Минало ли е времето, когато е трябвало да започна?

Ти си за пенсия направо.
[quote author=“Moulder”]Има ли смисъл да се опитам да направя нещо и има ли смисъл въобще да започна да тренирам. Ще се получат ли някакви резултати на моята възраст?

:shock:  :roll:
Я поразгледай форума и виж колко хора са започнали на твоята възраст, плюс някоя и друга годинка (десетилетие) от горе.

HE

19.02.07
13:11

[quote author=“Moulder”]Единственото от което се притеснявам е, че съм на 23 години. Искам да разбера късно ли е вече за това, което искам да направя? Минало ли е времето, когато е трябвало да започна? В момента съм около 67-70кг. и съм 179см. И

Ами аз започнах на твойте години с тази разлика, че съм 175 см. и бях 54 кг. след 4 години тренировка нещата вече изглеждат различно.

19.02.07
13:31

Ем той и Рони Колман не е първа младост ама кат гледам е взел да ма настига  :lol: ...Прави каквото трябва пък да става каквото ще !

19.02.07
20:07

При бодибилдинга няма възрастови граници...Както казва един от залата “буай желязо и тва е”. :lol:

FZ

19.02.07
20:29

за фитнеса няма възраст само желание и воля за трениране да имаш другото е лесно  8)

19.02.07
20:35

Има и доста по късно започнали от теб (говоря много по късно -30 -40 год)

19.02.07
22:32

[quote author=“a8n”]При бодибилдинга няма възрастови граници...:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1