19.11.04
18:38
Защо преди по време и след тренировка трябва да се пие вода? :?: :roll:
20.11.04
11:07
действията в организма протичат във водна среда,така че пий вода около2-3 литра на ден и не се притеснявай :D
[quote author=“YODA”]И да се охлаждаш все пак. Пък и защото ти се пие вода :lol: 8) :lol:
Братле чувал си все пак предлолагам за студена алергия. Студената вода в организма може да има и обратен ефект тъкаче предлагам наливаите се с вода със стаина температура ,а не ледена. А водата на ден може и да повече даже е препорачително ,но и според натоварванията и израсходването. 5-6 литра е добра доза та до 12 литра
по-здрави
не е много добра идея да се ‘охлаждаш’ по време на тренировката, особено пък с студена вода.
09.12.04
20:50
[quote author=“gotcha”]Да не се дехидратираш :)
По-сложните неща ме мързи да ги пиша 8)
МММ..такаа..отзад напред..За да не си даваш парите за изотонични продукти квито ги има стотици.
Бях чел че загубата на 5% вода води до 20% загупа на физическия потенциал.
Аз по време на тренировка непрекъснато пия вода. НОпо 1 малка глътка м/у сериите. Общо за цялата тренировка от 1 час и 20 мин ми се събира максимум 500 мл. Просто е необходима на тялото, в никакъв случай не се лишавай от нея.
Та споменатите в началото изо... набавят тази H20… на базата на изотоничния принцип...който не го помня...нещо с въглехидрати...ма не ти требе..
10.12.04
11:40
Според мен водата по време на тренировка е добра идея. При това да се пие по малко и то дори и когато не си жаден, защото ако си много жаден, вече си дехидратиран, а отнема и време водата да отиде “по предназначение”. Особено полезна е при по - тежките тренировки. Относно студеното и топлото- работата е ясна, ама поне при мен студената вода има освежаващ ефект :)
Трябва да се пие вода защото първо има потене трябва да се въстанови от някъде.Второ дехидратирания мускул може да получи крампа.Трето по бързо се разнасят хранителните вещества до мускула и се вземат отработените.има и четвърто и пето
14.12.04
20:27
еми да не гориш мазнини ако искаш да качиш маса например :) моя съвет е да се пие една чаша вода около час преди тренировката , 15 мин преди тренировката и веднага след тренировката . така няма опасност да сстопите повече от необходимото мазнини :)
[quote author=“basketball”]еми да не гориш мазнини ако искаш да качиш маса например :) моя съвет е да се пие една чаша вода около час преди тренировката , 15 мин преди тренировката и веднага след тренировката . така няма опасност да сстопите повече от необходимото мазнини :)
Това според мен е в противоречие със всички закони на културизма
14.12.04
22:18
Братле целта на повечето пичове дето пишат в този форум е не да станат културисти (може и да има такива) е да направят хубажо стегнато тяло с добре изразени мускули . лично според мен това с водата е добре за тях но всеки си има собствено мнение :) нали разбираш нищо против тебе :)
Аз да не мислиш че ще ставам културист, но това е природонесъобразно колкото и книги да съм прочел никой не е казвал подобно нещо, а даже напротив да се пие вода на малки глътки до насита без да се прекалява
Нищо лично и от мен
Тука не съм се “разписал”. Искам само да кажа, че подкрепям написаното от Дзвера и Диджорджо. Вода трябва да се пие непрекъснато, но по малко преди и по време на тренировката. Не, че е грешно да не пиеш, няма да се наливаме сега, просто си е добре. Аз лично преди тренировка изпивам една чаша, а по време на самата тренировка около 1/2 литра. Екстра си ми идва.
Поздрави!
Аз лично преди тренировка изпивам една чаша, а по време на самата тренировка около 1/2 литра. Екстра си ми идва.
На мен в по горещите дни 2-та литра си отиват за един час
Еми индивидуално е, аз в горещи дни , докато правя кардио, изпивам над литър и половина (да не ме нападнете сега :D )
[quote author=“emil_mlo”][quote author=“YODA”]И да се охлаждаш все пак. Пък и защото ти се пие вода :lol: 8) :lol:
Братле чувал си все пак предлолагам за студена алергия. Студената вода в организма може да има и обратен ефект тъкаче предлагам наливаите се с вода със стаина температура ,а не ледена. А водата на ден може и да повече даже е препорачително ,но и според натоварванията и израсходването. 5-6 литра е добра доза та до 12 литра
по-здрави
Абе имам предвид точно стайна температура. Ти ако пиеш и вряла вода пак се охлаждаш, чрез порите през, които излиза вода. Принципа имах предвид. Мисля че съм прав, ако греша ме поправи!
Температурата на водата е от значение. И двете неща ,които казахме с теб са верни.
по-здрави
Гледам да пия над 4-5литра на ден и се попикавам в даскало,обаче това е поради проблеми с бъбреците,та ако не е само един :cry: Без тази вода и един чай ме боли стабилно.Пазете си здравето,а не чак когато пастрадате да го оцените.
[quote author=“andrew”]Гледам да пия над 4-5литра на ден и се попикавам в даскало,обаче това е поради проблеми с бъбреците,та ако не е само един :cry: Без тази вода и един чай ме боли стабилно.Пазете си здравето,а не чак когато пастрадате да го оцените.
Я разкажи за проблема с бъбреците
19.12.04
15:26
ами добра комбинация ли е Креатин-а + Вода по време на тренировка?
[quote author=“ShoSho”]ами добра комбинация ли е Креатин-а + Вода по време на тренировка?
Аббе всичко става само че хората използват вместо вода енергийна напитка няква всички фирми за хранителни добавки имат такива
19.12.04
23:14
е и тук ще взема да дам мнение с риск да повторя някой по-горе изказал се...при тренировка за маса в рамките на 1-1.5час водата според мен не е задължителна,но ако ти се пие може ...не е проблем.не е необходимо да се наливаш...При тренировки за релеф,кръгови тренировки,продължителни аеробни натоварвания...тогава е задължително да се пие вода.Имам приятели ,които разтварят мед във вода или вземат готови такива напитки,аз лично пия чиста вода...на бавни глътки не повече от три на едно пиене.
[quote author=“xmanx”]е и тук ще взема да дам мнение с риск да повторя някой по-горе изказал се...при тренировка за маса в рамките на 1-1.5час водата според мен не е задължителна,но ако ти се пие може ...не е проблем.не е необходимо да се наливаш...При тренировки за релеф,кръгови тренировки,продължителни аеробни натоварвания...тогава е задължително да се пие вода.Имам приятели ,които разтварят мед във вода или вземат готови такива напитки,аз лично пия чиста вода...на бавни глътки не повече от три на едно пиене.
Прочети и останалите мнения ще имаш нужда.Болшинството са категорични че вода трябва да се пие противоестествено е да седим жадни.Водата е живота в организма,прочети някой учебник по анатомия
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“andrew”]Гледам да пия над 4-5литра на ден и се попикавам в даскало,обаче това е поради проблеми с бъбреците,та ако не е само един :cry: Без тази вода и един чай ме боли стабилно.Пазете си здравето,а не чак когато пастрадате да го оцените.
Я разкажи за проблема с бъбреците
Нз няма ли да се отклона от темата.Имам генетично оголемено легенче налевия бъбрек и десния не е много в ред.Имам вече една операция,но неуспешна и така.Общо взето човек има ли волята всичко става,макар по-трудно и по-бавно.
А аз съм пил по-време на тренировка вода с глюкоза(на вкус е малко гадно),но ло добре от вода с мед,по-бързо се усвоява.
Пи изорай на биогаме и другите фирми имат такива продукти за пиене по време на тренировка но незнам дали ще имаш проблем от тях
Абе, братле напитката тонизира по време на тренировка! Не увеличава силата, но когато не ти е ден върши работа според мен!
И сега кое е по-добре по време на тренировка вода или енергиина напитка :roll:
Ако имаш пари за напитки, хубаво, ако нямаш - вода! По-логично не може да е :wink: Можеш да си правиш твой буламачи за тренировката. Аз напримерно пиех вода, протеин и разтворен мед, но от меда ми се доспиваше и спрях. Сега витамини и вода.
[quote author=“YODA”]Абе, братле напитката тонизира по време на тренировка! Не увеличава силата, но когато не ти е ден върши работа според мен!
Има и енергия които дават затова се казват енергиини напитки
[quote author=“MpbcHuk”] И сега кое е по-добре по време на тренировка вода или енергиина напитка
Естествено че напитката е по добре ако имате излишни пари но и водата ще свърши работа (водата няма енергитична стойност) доколкото да не се обезводните
27.12.04
17:23
Абе доколкото аз съм се сблъсквал с тях, май най - точното им определение е бързовъглехидратни напитки, ама....
Аз пък като енергиини напитки така ги пише в каталога на МЛО но се едно и също предназначение имат