13.02.07
01:29
Значи,контузията ми не е от фитнес,а просто много обичам да ритам и след един мач бедрения мускул(отзад) вече ме боли втори месец от разтежение,като болките се редуват(слаби и силни),зависи дали съм се натоварвал или не,но общо взето не мога да се наведа без да ме боли.....Все се каня да ида на лекар,ама друго освен да ми каже да почивам и да ми препоръча някакъв крем не виждам какво ще стане
Идеята ми е може ли да стане нещо много по-лошо от това,защото аз в момента си ритам футбол всяка седмица ,като загрея мускула не ме боли,чак след мача..... :roll:
13.02.07
17:38
Рзатежението минава с почивка. Лекарите знаеш какво ще кажат, ама поне могат да видят дали е само разтежение или има скъсани мускулни влакна. Могат да са ти полезни аминокиселините, най-дбре аргинин, лизин, орнитин или пептиди - желатинов хидролизат.
А може ли да е нещо друго защото почнах да се притеснявам малко вече..... :roll: Не мога да кажа,че съм почивал много,но пък е имало периоди от по 10-12 дена,в който не съм играл нищо,а само леко съм се затичвал примерно за автобус и болката се възстановява.....
може да си скъсал мускулни влакна при този случаи при наи леко натоварване влакната се прекъсват повторно както в случаяти
решението е дълга почифка , абсолютна
консултираи се с лекар да ти педпише медикамент за по бързо възтановяване
Еми и аз се бях разтегнал точно на това място. Плажен волей, изпълнявайки главозамайващ, нечовешки плонж на ни повече ни по-малко на ... 25 сантиметра. :lol: :lol:
Обаче когато стана, преостанових всякакво натоварване, защото продължи ли това /както ти си се подредил/ после оправянето е мноого мудно и непълно.
Според мен, щом от загрявката ти прекъсва болката, няма вариант да има скъсване. По-скоро възпаление...
Трябва ти тотална почивка за да не доразпапеш напълно травмираната област. Примерно ако се случи още един път да се разтегнеш възпалението може да се разпространи и... или пък наистина да скъсаш нещо.
Ако отидеш на ДОБЪР лекар, ще ти е от полза ще ти даде добър съвет и най-вероятно ще ти предпише нещо за лечението. Но чесно да ти кажа, първо шанса да намериш такъв не е голям и второ един познат пак с такава травма от футбол месец-2 се лекуваше с разни мазила и глупости. И първия път като стъпи на терена пак го заболя адски...
След няколко седмици почивка си трябва и физио терапия, защото може дори при леко натоварване пак да се възбуди травмата.
Обаче, продължиш ли да се товариш, по-добре си набележи някое гъзарско бъстунче, ще ти трябва...