относно млякото

20.02.07
15:32

Здравейте на всички,

няколко дни ме тормози мисълта за киселото и прясното мляко и по точно консервантите и/или нишестето, които се слагат в него било за да подобри вкусовите му качества или годността му. Така де, знам че в 99% от храните в хранителната мрежа има всевъзможни стабилизатори, подсладители, ароматизатори, консерванти, модифицирани нишестета и др. но все пак като човек любител на здравословното хранене (както всеки друг bodybuilder) аз не мога да живея без кисело или прясно мляко. Защото едно истинско. кис мляко да речем трябва да има срок на годност да кажем 3-4 дни. А не както е случаят с редица млека на пазара със срок на годност от по 1 МЕСЕЦ. (за онази помия DANONE въобще не искам да говоря, то това не е мляко, а вода, прах и химия с едногодишна трайност - за радост на всички търговци. Аз си взимам често от това Биомляко на Малеева, но цената му е доста височка и удря здраво по бюджета. Та съвета ми е ако имате достъп до натурално прясно мляко си заквасете кисело такова. Става за не повече от една вечер и е наистина ценен продукт.

20.02.07
15:49

вярно е това което казваш но за съжаление малко хора имат тази възможност да си заквасват мляко .
А иначе по големите магазини - кауфланд , метро има и нормални кисели млека които са по-скоро айрян но те май консерванти и нишестета

20.02.07
17:15

Вие и едно мляко ли не можете да заквасите?

SP

20.02.07
17:51

[quote author=“locvs”]Вие и едно мляко ли не можете да заквасите?

Е, не, по-цял ден това правя. Ходя доя кравата, после заквасвам и го слагам увито в одеало де парното. :twisted:

20.02.07
17:57

[quote author=“Sportex”][quote author=“locvs”]Вие и едно мляко ли не можете да заквасите?

Е, не, по-цял ден това правя. Ходя доя кравата, после заквасвам и го слагам увито в одеало де парното. :twisted:

Много правилно докато дойш правиш и предмишница  :lol:  :lol: . Аз преди си квасех, ама сега няма от къде да сикупувам домашно и няма смисъл... :(

23.02.07
02:44

Млякото което го продават в магазините и бодибилдинга не вървят ръка за ръка,освен да замазнете,да се оводните друг не виждам какъв ще е ефекта.Едно време културистите са пиели големи количества но НАТУРАЛНО мляко и тогава комерсиалните продукти не са били това което са сега.Между другото млякото от женска гръд има най-добри качества,но трудно се намира,или можеби не... :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1