19.11.04
20:08
Здравейте.
Имама няколко въпроса към вас.
1. Във период на маса съм и искам да попита добре ли е да пия Витамин Е през ден и „ Пчелно млечице „ всяка вечер.Също така добре ли е такава закуска преди тренировка Бана със кисело мляко „ На Баба „ или кисело мляко „ На Баба „ със мюсли или какво друго също мога да поемам преди тренировка и какво след. Висок със 180 и тежа 67 килогрма и съм на 16 години давам само тези данни за МЕНЕ, защото просто искам така нещо да МИ кажеште за храната във период на маса просто за да знам със какво е най- добре да се храня. Някакви примерни храни и на кое да наблягам най- вече. Само да кажа, че програмата МИ е взета от сайта с е http://bb-team.org/training/000157.php това е.
2.Не искам да трупам много мазнини затова дните във които съм на тренировка се храня по- обилно, но когато не съм бягам малко и правя коремни преси на гладно това добре ли е и съответно се храня със по- лека храна.
3. Можите ли да МИ кажете някои добри упражнения за долната част на корема нещо което да може да се прави и във къщи.
БЛАГОДАРЯ ВИ предварително
19.11.04
22:10
404 - търсеният файл не бе намерен ...
Като за начало - избери своята стратегия в храненето!
След това пресметни приблизителните си нужди от белтъци, мазнини, въглехидрати и общи калории!
След това си състави примерно меню в поне 2 типа дни - тренировъчен и почивен!
После го публикувай заедно със своите данни!
Тогава, лесно ще ти дадем най-добрите съвети за трупане на маса.
Без тези данни да говорим за твоят случай ще е като да предполагаме, а резултатността на подобни отговори може да те обърка съвсем. В сайта има информация за всичко което ти написах. Очаквам да се заемеш сериозно със себе си!
Чао, до тогава!
20.11.04
00:11
Ами АЗ точно това искам да разбера. Да МИ дадете съвети някакви иначе съм чел във сайтът и си имам малко представа от нещата :) !
Виждам колко ТИ е ясно, затова, въпреки че не МИ е толкова ясно, ще се опитам да ТИ помогна. АЗ. На ТЕБЕ. Не се заяждам, защото преди 2-3 седмици и аз задавах подобни въпроси (но поне не претендирах, че съм чел каквото ми трябва, но все пак да питам какво мога да ям (преди и след тренировка))... Пък и много странно използваш капитализацията на буквите :)
В период за маса си, за закуска можеш да запазиш бана(на) с киселото мляко, но няма да е лошо преди това да хапнеш малко повече прости въглехидрати (спагети, малко шоколад, сладолед, мед... можеш да си избереш). Не си писал на каква диета си, но имам чувството че просто не си на такава... Щом искаш да качваш маса, май няма начин да минеш без да качиш поне малко мазнини. А бягането и коремните преси на гладно в период за качване на маса не са добра идея.
Само за това се сещам в момента, сигурно има какво още да се каже, но аз не се сещам. Успех!
едит: Питаше и за храните преди и след тренировка... Добра идея е да хапнеш повечко сложни въглехидрати час-два преди тренировка и да наблегнеш на протеините след нея. Май наистина е това вече :)
Абе не се заяждам... но тестените изделия (скорбяла) не е прост въглехидрат.. а сложен. Да не говорим за шоколада, който съдържа доста мазнини и далеч не е само въглехидрат (съдържа както мазнини, така и белтък). Сладоледа (мляко/сметана+захар) също не е прост въглехидрат.. Същата история и с медът.. гликмичния индекс е около 60..
Простите въглехидрати бяха бая на брой като хим. съединения, но глюкозата е един добър пример за прост въглехидрат :)
DAMN! Белите тестени изделия НЕ СА прости въглехидрати? Трябва да си преправям програмата. Отново...
20.11.04
05:54
NoDude, поздравления! За човек, които е влязъл в тази ссфера едва преди няколко седмици си научил доста! Щом си си създал собствен режим то много скоро ще създадеш и работещ такъв! Човек се учи всеки ден!
Колкото до съветите, ами сайтът ни е пълен с такива. Там има развити 3 цели хранителни стратеги за покачване на тегло. Всяка със своите си преимущества, всяка със спецификата на съветите си. Питайте по-конкретно - ще отговаряме!
20.11.04
14:38
Благодаря Ви
Просто искам да попитам добре ли е това със коремните преси и бягането ( малко бягане към километър ) когато не съм на тренировка. За качването на мазнини те да са малко ще е добре :).