Витамини

ТР

18.02.07
01:50

Търсих из нашите шибани аптеки някъв препарат дето да има всички витамини от групата на B(вкючително и B12 и фолиева киселина ,холин ,инозитол) ама в по голямо количество.Нищо няма.

BU

18.02.07
10:23

в нас ми се намира 1 “пакет” с витамини
“MEGA VIT & MIN for TEENS”
за 21 лева от аптека е купувано, 120 таблетки, на ден по 3.
съдържа :

Vitamin A (100% като Бета-Каротин)
Vitamin C (като аскорбинова киселина)
Vitamin D (като Холекалциферол)
Vitamin E (като d-Alpha Токоферол Сукцинат)
Vitamin K (като Фитонадион)
Тиамин (Витамин B1) (като Тиамин Мононитрат)
Рибофлавин (Витамин В2)

Ниацин (като ниацинамид)
Витамин В6 (като Пиродоксин Хидрохлорид)
Фолиева киселина
Витамин В12 (като Цианкобаламин)
Биотин (като d-Биотин)
Пантотенова киселина (като d-Калции Пантотенат)
Калций (като Дикалциев фосфат и Калциев Цитрат)
Желязо (като железен Фумарат)
Фосфор (като Дикалциев Фофат)
Йод (като Калиев Йодид)
Селен (източник Бирена Мая)
Мед (като Меден Сулфат)
Манган (като Манганов Сулфат)
Хром (източник Бирена Мая)
Молибден (източник Бирена Мая)
Холин (като Холин Битартарат)
Инозитол

снимка на опаковката - http://img226.imageshack.us/img226/7728/vitsandminrj6.jpg

18.02.07
14:02

[quote author=“BuKTop”]в нас ми се намира 1 “пакет” с витамини
“MEGA VIT & MIN for TEENS”
за 21 лева от аптека е купувано, 120 таблетки, на ден по 3.
съдържа :

Vitamin A (100% като Бета-Каротин)
Vitamin C (като аскорбинова киселина)
Vitamin D (като Холекалциферол)
Vitamin E (като d-Alpha Токоферол Сукцинат)
Vitamin K (като Фитонадион)
Тиамин (Витамин B1) (като Тиамин Мононитрат)
Рибофлавин (Витамин В2)

Ниацин (като ниацинамид)
Витамин В6 (като Пиродоксин Хидрохлорид)
Фолиева киселина
Витамин В12 (като Цианкобаламин)
Биотин (като d-Биотин)
Пантотенова киселина (като d-Калции Пантотенат)
Калций (като Дикалциев фосфат и Калциев Цитрат)
Желязо (като железен Фумарат)
Фосфор (като Дикалциев Фофат)
Йод (като Калиев Йодид)
Селен (източник Бирена Мая)
Мед (като Меден Сулфат)
Манган (като Манганов Сулфат)
Хром (източник Бирена Мая)
Молибден (източник Бирена Мая)
Холин (като Холин Битартарат)
Инозитол

снимка на опаковката - http://img226.imageshack.us/img226/7728/vitsandminrj6.jpg

ще напишеш ли точно по колко количество има от всеки витамин че така е доста общо....

BU

18.02.07
16:00

ето снимка :
http://picasaweb.google.com/buktopster/Snimki/photo#5032873591901158818

18.02.07
16:16

Значи, току що си взех вИТАРАЛ който съдържа витамините
А-ретинол ацетат 4000 UI
Витамин В1-1 МГ
Витамин В 2 - 2 МГ
Витамин В 6 - 0125 МГ
Витамин В 12 1 мг
Витамин С 30 мг
Витамин D 3 400 UI
Витамин Е 0.25 мг
Витамин PP 10 мг
Калций D -пантотенат 1 мг
Фолиева киселина 0.2 мг
Рутин 5 мг
Калций 59 мг
фосфор 45.5 мг
желязо 6.15 мг
Манган 0.33 мг
Магнезий 0.12 мг
фЛУОР 0.166 МГ
Калий 0.138 мг
Цинк 17 мг
Йод 50 мг
Молибден 2.7 мг
Мед 0.6 мг

20.02.07
15:41

20.02.07
18:09

В аптеките няма пълен Б-комплекс с големи дози. Има непълен Б-комплекс (Б1, Б6, Б12) в много големи дози в Неуралгин. Има и Неуробекс - с малко по-малки дози, но пак доста повече отколкото в мултивитамините. И двете са на Актавис и са евтини. Другите Б витамини (Б2, Б3, Б5, Б8 и Б9) са в достатъчни количества в повечето добри мултивитамини (т.е. не Български)

ТР

21.02.07
01:50

[quote author=“Veliko”]Някой пробвал ли е тези витамини? Някакво мнение?

е пич благодаря ти че даде линк към тея витамини това са първите научно разработено витамини където съставките взаимно се допълват и са отстранени тея компоненти дето пречат за усвояване на другите .Много съм доволен отсега нататък ще пия само тях +Невралгин или Б- комплексче.

21.02.07
13:54

[quote author=”Трипчо”][quote author=“Veliko”]Някой пробвал ли е тези витамини? Някакво мнение?

е пич благодаря ти че даде линк към тея витамини това са първите научно разработено витамини където съставките взаимно се допълват и са отстранени тея компоненти дето пречат за усвояване на другите .Много съм доволен отсега нататък ще пия само тях +Невралгин или Б- комплексче.

Пил ли си ги или ще почваш да ги пиеш? И ако си пил - доволен ли си?

Аз пия витамините:

nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=45

и съм много доволен от тях.Просто са направени за спортисти понеже спортиста има други нужди от витамини и минерали отколкото обикновенния човек.Да не говорим, че си ги поръчах вчера следобед и днес в 10:00 сутринта кацнаха на бюрото в офиса ми.Точно за сутрешния прием  :lol:

21.02.07
18:10

[quote author=“ivan.shishmanov”]Аз пия витамините:

nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=45

и съм много доволен от тях.Просто са направени за спортисти понеже спортиста има други нужди от витамини и минерали отколкото обикновенния човек.Да не говорим, че си ги поръчах вчера следобед и днес в 10:00 сутринта кацнаха на бюрото в офиса ми.Точно за сутрешния прием  :lol:

Не са ли малко големички тея дози? Аз съм на 16 дали ще има някакъв проблем ако ги пия? И виж как во пише тук :

[quote author=“http://www.nanocom-bg.com/alfavit.php”]Научно доказано е, че:
# цинкът намалява усвояването на медта и се конкурира с желязото и калция;
# калцият и желязото намаляват усвояването на мангана;
# витамин Е не се съвместява с желязото, а витамин С с витамините от група В;
# витамин Е и селена ,а също калция и витамин К действат синхронно;
# за усвояването на калция е нужен витамин D;
# медта способства за усвояването и повишава ефективността на използване на калция в организма и т.н.

Приемането “накуп” на всички витамини и минерали е удобно, но дали е ефективно?

21.02.07
18:43

Смятам че след като компании като НАУ, Универсал и Оптимум правят такива витаминни комплекси - знaят какво правят - надали някой БГ вносител/производител ще оспори това!

Veliko първо искам да кажа, че още на индекса на цитирания от теб сайт пише:

“предоставяне на информация, относно важността на разделния прием на витамини и популяризиране на серията “Алфавит” на българския пазар.”

Това означава:
1.Че сайта е комерсиално насочен .
2.Че сайта категорично отхвърля приемането на витамини на куп.

По всяка вероятност това се дължи на това, че продуктите им са такива.Ти приемаш витамини всеки ден с храната си и няма как да приемаш витамините и минералите разделно един от друг.Просто това е не възможно.Освен това се змисли за десетките хиляди фирми които произвеждат комплекси от витамини и минерали може би те са глупави и целят да натровят потребителите си??!?!?За мен е важно да взимам комплекс от витамини защото е доказано, че между витамините има зависимости единия помага за усвояването на другия третия пречи за усвояването на вредни съставки и т.н..И накрая за да се увериш в това попитай най-обикновен лекар какво са учили в даскало за витамините.
Благодаря за вниманието.

21.02.07
21:30

[quote author=“ivan.shishmanov”]Veliko първо искам да кажа, че още на индекса на цитирания от теб сайт пише:

“предоставяне на информация, относно важността на разделния прием на витамини и популяризиране на серията “Алфавит” на българския пазар.”

Това означава:
1.Че сайта е комерсиално насочен .
2.Че сайта категорично отхвърля приемането на витамини на куп.

По всяка вероятност това се дължи на това, че продуктите им са такива.Ти приемаш витамини всеки ден с храната си и няма как да приемаш витамините и минералите разделно един от друг.Просто това е не възможно.Освен това се змисли за десетките хиляди фирми които произвеждат комплекси от витамини и минерали може би те са глупави и целят да натровят потребителите си??!?!?За мен е важно да взимам комплекс от витамини защото е доказано, че между витамините има зависимости единия помага за усвояването на другия третия пречи за усвояването на вредни съставки и т.н..И накрая за да се увериш в това попитай най-обикновен лекар какво са учили в даскало за витамините.
Благодаря за вниманието.

Ясно.  :wink:
А относно тая фирма NOW - тя към хубавите ли се води? Качествени ли са им продуктите?

От ранга на Optimum и другите добри, които познаваш е. За мен едни от най-подходящите витамини са AST MultiPro 32x, а техен аналог, който можеш да намериш в БГ са тези, които ivan.shishmanov предложи.

21.02.07
22:56

Дозите в тези витамини, които ivan.shishmanov предложи ми се струват доста високи. Май смятам да си купя Центрум в карайна сметка, за тях съм чувал че са хубави. Пък после може да пробвам и тези на NOW и тогава да преценя дали има няква разлика освен тази в етикета  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1