Протеин! :-)))

Прескочи до:

12.02.07
18:41

За 5 лева нещо качествено не можеш да очакваш. Пък и освен всичко друго, соята в тези продукти обикновено е смес от естествена соя и генно модифицирана такава. Аз съм твърдо против генно модифицираните храни. Най-малкото не са тествани обстойно. Обаче са до 2 пъти по-евтини. Смятай колко инженера са работили по това дето го ядеш. Пройзводителите на бебшки храни вече почти не използват соя в продуктите си - не могат да и докажат произхода.

[quote author=“locvs”]Пройзводителите на бебшки храни вече почти не използват соя в продуктите си - не могат да и докажат произхода.

То май им забраниха директно от горе, ако не греша  :roll:

12.02.07
19:06

[quote author=“manson”]То май им забраниха директно от горе, ако не греша  :roll:

Ами гледах интервю с някакъв начлник от Hipp и той каза, че сами са го избрали. Каза нещо като “След като не можем да сме сигурни, че суровината не е генно манипулирна не можем да я използваме.”
А за забраната не вярвам. Хванах филм на някакв журналист за генно модифицираните храни и дали са вреди(от този филм и изказването на Hipp). Имаше интервюта с хора от комисиите за защите an потребителите в САЩ и ЕС. Съответно се оказва, че 70% от тези получават пари от компаниите пройзводителки на генно-модифицирани храни, или са бивхси техни служители. Контролните ограни на САЩ никога не са получавали изследванията проведени от компаниите производителки. Храните са допусанти на пазара защото е оказан излен натиск от “заинтересовани лица”.
Освен това най-големия пройзводител на  генно-модифицирани храни е Аржентина (внасят над 60 000 тона гм-соя месечно), която както знаем е задлъжняла с над 200 милиарда към САЩ и няма как да откажат на “добрите” американски компании.
Репортажа приличаше на шпионски филм. Всеки си гони интереса.

12.02.07
19:47

Още в intro-то  :lol: ...в in da begining :lol: още в 8ми клас като реших да ставам билдър ,първият протеин който си купих беше соев на БиоГейм  :twisted:  :lol: Обаче да си призная е с доста хубав вкус-не знам : аз ли съм помияр или наистина е вкусен.

Тъй де, от тогава не съм си купувал такива анаболити*  :lol: Но смятам ,че Lumina спокойно може да мине с едно хранене (шейк от такъв протеин)на ден вместо парче пица или някакъв друг боклук.

*анаболити - често използвана дума от соц групи ,живеещи с мисълта че протеините са вид стероиди ,водещи до физиологични и психични проблеми

12.02.07
19:54

Хайде да не абсолютизираме нещата...Соята не е лоша,но е нелепо да е основен източник на белтъчини в една диета.

locvs, дай, ако имаш, някакъв материал за генно модифицираните храни. Мерси  :wink:

13.02.07
15:52

[quote author=“manson”]locvs, дай, ако имаш, някакъв материал за генно модифицираните храни. Мерси  :wink:

Ами като за начло виж тези двете:
http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto
http://www.greenpeace.org.uk/contentlookup.cfm?CFID=6902026&CFTOKEN=30824165&SitekeyParam=D-I
Монсанто е най-голямата такава компания. Базирана е в сайнт Louis, Щатите. На филма който гледах (много ме е яд, че не можах да го гледам целия, ама на) точно за нея говореха. Ставаше въпрос, че 25 от най-високопоставените лица в сиситемата за контрол на храните и лекарствата в САЩ имат пряка връзка с тази компания. Няма данни за влиянието, което тези продукти оказват (просто не са провеждани тестове, или са “неофицлни”).

eidt: http://www.youtube.com/results?search_query=monsanto&search=Search малко филмчета. Монсанто се радват на всенародна обич!!!

ИВ

13.02.07
17:05

Абе кво толкова я плюете  ? Щом земята я е създала значи не е вредна, предполагам всичките тия простотии са за ГМ соя.

13.02.07
17:15

[quote author=“Nosferatu”]Абе кво толкова я плюете  ? Щом земята я е създала значи не е вредна, предполагам всичките тия простотии са за ГМ соя.

Става въпроса, че ГМ соята се смесва с натурална такава и се продава без да е обозначено. Затова я плюя, понеже не можеш да си сигурен, че не я е създал някой откачен химик. Същото важи и за рапицата и царевицата. Но ГМ соята е най-широко произвежданата ГМ храна.

22.02.07
00:43

Да до тук всичко казано за соята е много добре, само да не забравяме факта че е много бавно усвоима. Иначе досега всички щяха да се тъпчат със соя, а не със скъпа суроватка :roll:

23.08.07
08:09

Хора, този соев изолат е мноооого гадно нещо... снощи си забърках 30 грама. На вид стана много гадно, точно като картофеното пюре. Още след първата лъжица стана ясно, че е гадно, ама аз реших да се правя на герой и го изядох. След около 2 минути вече повръщах :( Ужас!!! Дори единственото свясно напиване в живота ми не може да се сравни с това...
Та, затова новаците като мене мога да посъветвам: по-добре слушайте “старите кучета”, тоя соев изолат е гадна работа!

23.08.07
19:48

А знаете ли че соята не е препоръчителна за мъже, заради...вредния си ефект върху едни неща...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1