22.02.07
12:14
здравейте,
1. сега са пости, искам да спазвам НВД, мога ли вместо месо да приемам бобови култури? Дали ще се загуби ефекта от диетата?
2. раждала съм - нищо не е като преди и ако ми върнете вярата, че мога да вляза във форма ще съм ви благодарна! На 29 години съм, имам добра констукция на тялото, много мускулеста съм, защото съм тренирала много, но сега отгоре има мазнина и неща, които преди са били достатъчни за изящна талийка, сега не действат. мога да ви дам подробности за двигателните си навици, но хе искам да ви затрупвам с инфо преди някой да прецени, че има надежда :)
Основен пробем ми е, че някак цялата коремна стена ми е изместена напред - макар и отдолу да се виждат здрави мускули, не се събират мускулите ми :(. Не съм била редовна в коремни преси сед раждането...
благодаря предварително за отговора и на двата вапроса :)
1.по-добре ще е ако си пиеш протеин, но не знам дали се вмества в постите.има и соев такъв може да ти свърши работа.
2.10000000% съм убеден, че всеки може да промени визията си, стига да иска.обърни внимание на храненето си и ще свалиш каквото трябва, откъдето трябва, но не става за 10-15 дена.
желание и постоянство му е майката :wink:
1. a пиенето на протеин засища ли глада? да се приема вместо хранене?
2. да и аз но с преди само с двигателен режим и без много броене на калории (разбира се здравословно хранене) бях във форма, сега резултат няма. отслабнах от раждането, но останаха 5 кг, които не искат да мръднат с каквото и да ги бутам. чудя се не се ли е променил някакъв баланс на организма? или раждането налага да станеш оше по-стриктен и сравнението с преди не помага?
благодаря
Бобовите култури не могат да заместят месото. Те съдържат доста въглехидрати. НВД без животински продукти е доста трудно, да не кажа невъзможно. Всеки може да промени визията си. Никога не е късно. Глада може да заситиш с ядки (орехи например). Постите ти строги ли са? Тоест ядеш ли масло, млечни, яйца? Протеина невярвам да замести пълноценно ядене, особено соевия. Яж повече зеленчуци, грейпфрути, някакви маджи със спанак.
Да, не се ядат никакви храни от животински произход. Тоест орехи, фъстъци, Бонус, в комбинация с повече зеленчуци ?
ще опитам
колко е времето, за което да разбера дали действа или организмът не реагира? 1-2-3 седмици? да напомня, че не съм дебела, просто имам няколко килограма мазнини, които да се махнат, така че ще е по-бавно... ако не реагира, пак да пиша?
и как да тренирам, за да свивам обемът на мускулите, така че да ставам и видимо по-слаба?
Кардио тренировки. НВД без нищо от животински пройзход не става. А мускулите се свиват с мърезл :wink:
22.02.07
18:43
[quote author=“hubavka”]Да, не се ядат никакви храни от животински произход. Тоест орехи, фъстъци, Бонус, в комбинация с повече зеленчуци ?
ще опитам
колко е времето, за което да разбера дали действа или организмът не реагира? 1-2-3 седмици? да напомня, че не съм дебела, просто имам няколко килограма мазнини, които да се махнат, така че ще е по-бавно... ако не реагира, пак да пиша?
и как да тренирам, за да свивам обемът на мускулите, така че да ставам и видимо по-слаба?
Много трудно, хем да си на НВД, хем да постиш. По-добре отложи тази работа с НВД-то, защото да не стане от два стола, че на земята. :wink: Завърши си постите и тогава почни едно истинско НВД. :)
[quote author=“hubavka”]здравейте,
1. сега са пости, искам да спазвам НВД, мога ли вместо месо да приемам бобови култури? Дали ще се загуби ефекта от диетата?
2. раждала съм - нищо не е като преди и ако ми върнете вярата, че мога да вляза във форма ще съм ви благодарна! На 29 години съм, имам добра констукция на тялото, много мускулеста съм, защото съм тренирала много, но сега отгоре има мазнина и неща, които преди са били достатъчни за изящна талийка, сега не действат. мога да ви дам подробности за двигателните си навици, но хе искам да ви затрупвам с инфо преди някой да прецени, че има надежда :)
Основен пробем ми е, че някак цялата коремна стена ми е изместена напред - макар и отдолу да се виждат здрави мускули, не се събират мускулите ми :(. Не съм била редовна в коремни преси сед раждането...
благодаря предварително за отговора и на двата вапроса :)
Извинявай за грубостта, но ще карам направо.
Ако искаш да ти се ‘вдъхва’ вяра запиши се в някоя секта. Според мен спорта е за хора, който вярват сами в себе си и могат сами да се борят за целите си. Сама трябва да си отговориш на въпроса с надеждата.
По същество. Заместване на животински продукти с бобови култури, няма да е удачно. Най-малкото ще има време гастроинтерологични последици. Освен това се различават коренно по хран. вещ. Тоест не са взаимозаместими.
Зависи какво точно разбираш под пости, но ако си склонна да ядеш риба, няма да сбъркаш. Същото така и сирена/извара/, яйца и от време на време бобови/леща и боб/. Ако балансираш режима си ще са ти предостатъчни.
Относно коремната област... не разбрах дали става въпрос за някаква физическа малформация или просто е нещо козметично. Във всеки случай, като се захванеш с тренировки тялото ще се стегне. Мъже със шкембета успяват да ги прибират успешно.
Съветвам те да прочетеш няколко десетки страници със синтезирана информация по въпроса за храненето и тренирането. Другия вариант е, ако не разбираш сама да даваш пари на тренъор.
Идеята е да си максимално ефективна в режима си за да не губиш време, безцелно.
Според мен, генерално трябва да е нещо от рода:
Хранене:
- Прецизирани бавни бъгл на ден./ минимизирани бързи/
- Достатъчно протеини за възстановяване
Трен:
- 2-3 кардио трен. с подходящо хранене около тях, защото иначе може да убиеш ефекта лесно. Времетраене според способностите. Но не екстремизми над 40минс
- 1-2 силови трен. В дните без кардио . Пак не над 40 минс.
Възстановяване:
-достатъчно хранене
-Почасово спазване на режима/доколкото е възможно, но ефекта ще намалиее ако е прекалено хаотично/
-Спане /Зависи от човека/
Успехи!
П.П. Но, пак повтарям, трябва ти цялостна МЕТОДИКА за спортуване по горните 3 елемента. Няма да се получи, ако търсиш отговор, на вякакви дребни специфични въпроси относно хранене или трен., които изникват. То е все едно да строиш къщата без план и да започваш от комина...