22.02.07
09:22
Здравейте,
нов съм във форума и ви моля да ме извините, ако темата не е в подходящия раздел или вече има подобна :)
От известно време мисля да си направя фитнесче вкъщи. Според грубите ми сметки в стая 3х3 метра може да се поберат:
1. комбинирана регулируема лежанка (гърди, горни гърди, лег екстензии, кърлинг)
2. уред за набиране+кофички+коремни преси
3. мечка
4. лежанка за рамо
Намерих 2 фирми с (поне според мен) изгодни цени.
Едната е: http://www.flexcom-bg.com/index.html
Другата е: http://mgbuildingbg.com/
Приблизителна сметка за около 1000 лева дава:
Мечка 140 лева
Лежанка с регулиране широка+скотова пейка 205 лева
Лежанка рамо 160 лева
Уред за кофички и набиране 180 лева
Прав лост ф30 52 лева
Къс лост ф30 15 лева
S-образен ф30 45 лева
Тежести (120кг Ф30 в произволна комбинация от дискове) 222 лева
Проблемът е, че нямам никакъв опит с такива фирми и не познавам пазара, затова ви моля за съвет. Работил ли е някой от вас с тях, имате ли впечатления? Има ли по-добри оферти от някоя друга фирма, на която не съм успял да открия координатите?
Мерси предварително на всички отговорили
22.02.07
12:19
За фирмата нищо не мога да ти кажа, не съм копувал от нея и не знам.
Само искам да те попитам за какво ти е точно определен уред за мечка?
Стига ти да имаш една щанга, слагаш тежестите само от едната страна и ето ти е мечката!
Мечката найстина ли ти е толкова наобходима?
Уреда за “кофички и набирания” може и по-евтин да се намери. А тези лежанки с кърловете. Имам такава в къщи и тези съм ги махнал - идват ми къси и движението ми се струва неестествено. За лег екстензиите гледай колко максимално може да се натоварва, понеже при повечето 40 кг е максимума. Това също го имам и не го ползвам, просто са ми дълги краката и в долната част на разгъването ми опират в пода (по триста начина се въртях и пак не става). Пробвай дали ще са ти удобни кчрловете и лег екстензиите и тогава купувай.
според мен повече от регулируема лежанка, щанга и дъмбели не ти трябват.евентуално и лост за набирания.като се замисля, в залата много рядко ползвам уреди.всичко става с лост и дъмбели.
22.02.07
12:53
Ами за мечката, избрах я, тъй като има много добър ефект в/у мен и винаги, когато я ползвам, чувствам че има ефект. А и като нямам скрипци стават прекалено малко упражнения за гръб...
Кърлингите и екстензиите - хм, не се бях замислял, че може да са ми неудобни в такъв вид - 1.84 съм и краката ми са дълги. Трябва да проверя на място, макар че тези кърлинги не ми трябват много, а ги считам повече за “ектра”, макар и не важна
locvs, ако можеш да ми кажеш фирма, където мога да намеря евтино въпросния уред за набирания и кофички ще съм ти много благодарен (на PM ако ще се изтълкува като реклама)
п.с. Забравих да сложа в списъка дръжки за дъмблели - те са задължителни :)
Пазарувал съм си от Флекском - доволен съм. :)
И аз не ползвам приспособленията за крака, но за сметка на това съм много доволен от Стововия плот към лежанката. :)
А и...’лежанка за рамо’ - т’ва не знам за какво ти е..
22.02.07
13:55
metalhead, знаеш ли от каде мога да си поръчам гири?
Ако знаеш моля ти се кажи ми .
Ами аз съм висок 187 и определено ми идват не по мярка екстрите. Може да е от модела на лежанкта. Моята е старичка. Има поне 8 години зад гърба си, но е стабилна, пък и ми излезе много евтино. Такива проспособляния за набирания и кофички съм виждал по ebay цените 60-70 долара, или евро, но са от тези, който се монтиррат над врата например. Това, което ти си харесал е много по-добро, ако имаш къде да го сместиш (все пак трябва да остане място, където да се прави тяга клек). А и лежанката за рамо са 160 излишни лева. Спокойно можеш и без нея да минеш и да правиш военна преса.
22.02.07
14:34
[quote author=“Jonny”]metalhead, знаеш ли от каде мога да си поръчам гири?
Ами мисля, че тук могат да ти направят:
http://www.flexcom-bg.com/prices.html
Виж цената на дисковете, иначе самите дръжки мисля че са мн евтини. Най-добре им пиши или звънни
23.02.07
11:56
[quote author=“metalhead”][quote author=“Jonny”]metalhead, знаеш ли от каде мога да си поръчам гири?
Ами мисля, че тук могат да ти направят:
http://www.flexcom-bg.com/prices.html
Виж цената на дисковете, иначе самите дръжки мисля че са мн евтини. Най-добре им пиши или звънни
Мерси много, аз уш го разгледах този саит обаче не можах да ги видя тези тежести.
Сега вече ги видях.