22.02.07
19:27
Бях пускал една тема днес по-рано за една диета, но ме разубедихте (и с право като чета постовете). Сега да питам за една друга:
По принцип тази диета върви към програмата ми във фитнеса (за отслабване), но бих искал да ми кажете дали е достатъчно добра:
Първо хранене:
а) Овесени ядки, 3 белтъка, 1 жълтък
б) Кисело мляко и банан
Второ хранене:
а) Пилешка пържола с малко ориз (и по избор допълнително салата)
б) Печена риба или телешко с малко картофи
Трето хранене:
а) Пилешка пържола
б) Риба тон
в) Телешко варено
Пиене - мин. вода и/или нат сокове (без захар!!!)
Също си мислех за някакъв фатбърнър, понеже след тренировка съм 30-40 мин на велоергометър...
[quote author=“H2O”]Бях пускал една тема днес по-рано за една диета, но ме разубедихте (и с право като чета постовете). Сега да питам за една друга:
По принцип тази диета върви към програмата ми във фитнеса (за отслабване), но бих искал да ми кажете дали е достатъчно добра:
Първо хранене:
а) Овесени ядки, 3 белтъка, 1 жълтък
б) Кисело мляко и банан
Второ хранене:
а) Пилешка пържола с малко ориз (и по избор допълнително салата)
б) Печена риба или телешко с малко картофи
Трето хранене:
а) Пилешка пържола
б) Риба тон
в) Телешко варено
Пиене - мин. вода и/или нат сокове (без захар!!!)
Също си мислех за някакъв фатбърнър, понеже след тренировка съм 30-40 мин на велоергометър...
Бива... Само някои детайли:
-Какви нат. сокове бе човек, това си е все наливаш захар/все е бърз въгл., нищо, че се води откасти бавен/. Да не говорим, че нямат нищо общо с натурата... Не ги пии в никакъв случай. Плодовете само предшествани от някакъв друг продукт/бавен въгл или протеин/ и в първата част на деня.
- За да имаш минимум дифицит на вещества, вкарвай витамини и/или сериозно количество зеленчуци като гарнитура. Но става дума за зеленчуци, не да добвяш 100;л майонеза към тях. :wink:
Принципно сам трябва да си усетиш, коя диета ще ти подхожда и как идват резултати.
Защото примерно някой не успяват да свалят лесно дори при доста ниски въхлехидрати, защото правят грешки в монюто. Пример: плодов сок между храненията. Или прекаляване с бързите въгл за сметка на бавните.
Пример, втория ти вариант за сутрешно ядене, не е много удаче. Лактозата е бърз въгл., както и отчасти банана. На всичкото отгоре са лека храна и до никъде не те изкарват. Огладняваш вкарваш едни солети/които имат захар между другото/ и айде глъокогена пак си е на макс. :wink:
———————————
Относно тренировката, не разбрах, след силова правиш кардио ли?
Според мен най-добрия и най-болезнен в същото време е, ставане рано сутрин, едно малко кардио на гладно и така почваш деня. /бягане или примерно скачане на въже, интензивна аеробика с леки лицеви и мако коремни с ниско амплитуди, да не действа много стресиращо/
На следващия ден силова надвечер. На следващия пак кардио сутринта, да не се застъпват.
И продължителността на тренировките е много важна, защото ако претренираш толкова, че организма да грохне, няма да е добре. Границата м/у добре трен. и претрен. е доста незабележима. А от друга страна, ако изтощаваш организма откъм липса на енергия/въглехидрат./ ще грехнеш и ще претренираш едва ли не от нищо.
Абе работата е хем боли, че хем сърби... :lol:
Мисли върху това което правиш и с времето нещата си идват на мястото.