23.02.07
10:38
1 супена лъжица мед веднага след тренировка в залата пречи ли на диетата?
Не пречи. Аз си бъркам мед с извара (обезмаслена) за след тренировка. Гледай само да не е мнооого голяма лъжицата и да не ядеш мазнини в рамките на около час след това.
23.02.07
13:19
[quote author=“locvs”]Не пречи. Аз си бъркам мед с извара (обезмаслена) за след тренировка. Гледай само да не е мнооого голяма лъжицата и да не ядеш мазнини в рамките на около час след това.
Я пак помисли дали е добре бърз въглехидрат веднага след тренировка и то при НВД.
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“locvs”]Не пречи. Аз си бъркам мед с извара (обезмаслена) за след тренировка. Гледай само да не е мнооого голяма лъжицата и да не ядеш мазнини в рамките на около час след това.
Я пак помисли дали е добре бърз въглехидрат веднага след тренировка и то при НВД.
Ами ако се взимат изобщо бързи въглехидрати, веднага след тренировка е единственото възможно време за прием.
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“locvs”]Не пречи. Аз си бъркам мед с извара (обезмаслена) за след тренировка. Гледай само да не е мнооого голяма лъжицата и да не ядеш мазнини в рамките на около час след това.
Интересно. на повечето места където чета за НВД разрешават плодове и други въглехидратни около тренировката. Вярно не е оптималния вариант, но приети след тренировка въглехидрати имат най-малък шанс да станат на мазнинки. Доста по-вероятно е да възстановят нивото на гликогена. ПОне така съм чел.
23.02.07
16:18
[quote author=“locvs”] Доста по-вероятно е да възстановят нивото на гликогена. ПОне така съм чел.
Да де, нали идеята е след тренировка, да продължим да изгаряме мазнините поне още 30мин. Затова смятам, че не трябва да се приемат въглехидрати веднага след тренировка. Говорим за НВД и топене на мазнини, не за цикъл за маса.
23.02.07
17:06
Зависи дали правиш кардио след силова или не. Ако правиш кардио по-добре забрави за меда, ако не правиш може, но не е много а препоръчване. Най-добре гледай да я ядеш сутрин.