23.02.07
20:24
здравеите :) така .. 6е запо4на от това 4е сам моми4е с наднорменно тегло.. висока сам 1.70 , тежа 80 кг
Преди сам правила много диети но ве4е става ясно 4е ефект няма.. по4нала сам да се храня колкото може по здравсловно но за момента не сам си съставила определен режим .. Ограни4ам се от сладко, мазно,пържено,тестени изделия и т.н ..
Тренирам в дома6ни условия.Имам велоаргометър,ска4ам на въже,правя коремни преси и др. упражнения които са достъпни в дома6ни условия и са6то съм си намерила аиробна гимнастика която правя всеки ден..
Пия л-карнитин ве4ер 4ас преди юлягане оба4е лекарката ми каза да пия 1 а аз съм над 69кг и в упътването пи6е по 2.. да по4на юли да вземам по 2 .. или пък да пия едно преди юлягане и 1но преди тренировка..
Ве4е ми е писнало от хап4етата за отслабване от диетите тип “10кг за 10дни” .. както са казали бавно но славно.. .
Приемам всякавки критики съвети и препоръки то4но затова написах темата за да мога да усавар6енствам и да постигна желаното тегло и тяло без да се притеснявам 4е след месец няма да върна старите кг и даже да ги надви6а ..
Л-карнитина за да има ефект пий повече. При един приятел нямаше ефект и му казах да пие по 2-3гр на ден и сега вече сваля.
1. задължително следвай някакъв хран режим => http://bb-team.org/nutrition/000176.php
http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php
http://bb-team.org/nutrition/000197.php
2. тренировка - 3/4 в седмицата велоергометър по 30 мин (мах 40) + 3х20/30 коремни преси
3. добавки - 2гр L-carnitine преди тренировка и 2гр преди лягане (когато не тренираш сутрин и вечер)
В домашни условия могат да се правят още упражнения. Например клякане (за бедрата и за ускоряване на метаболизма), напади към ляв-десен крак, махове от колянна опора за дупето, странични махове от стоеж или от лег, балетен клек... сигурно има и още. Правилно си се ориентирала към L-Carnitine, но количеството е много малко. Пий поне по 2 капсули от 500мг два пъти на ден - сутрин след ставане и преди тренировка. Още по-добре ако пиеш по 3 капсули на прием. В ден без тренировка пиеш само сутрин. Да се пие и вечер е за тежки случаи. Правилно си се ориентирала да избягваш определени храни. Копирам ти една диета с леки промени в нея:
09:00 2 варени яйчени белтъка + 1-2 филиййки Бонус
12:00 85 гр. пилешко филе 80-100 гр варен ориз (тегло следварене) + салата според сезона
15:00 кофичка кисело мляко 2% + грепфрут
18:00 100-150 гр. извара
21:00 85 гр. риба+ салата
Това е примерна диета за един ден и в дни без тренировка махаш едно от двете последни хранения. Часовете ги променяш според твоите ангажименти за деня, но се старай да се храниш през равни интервали от време. Можеш да махнеш ориза и хляба Бонус в някои от дните...Това е само примерна диета за един ден...
24.02.07
20:44
Мерси и на 3мата за саветите със сигурност 6те ви послу6ам и 6те ги следвам :wink:
[quote author=“tainstvena”]здравеите :) така .. 6е запо4на от това 4е сам моми4е с наднорменно тегло.. висока сам 1.70 , тежа 80 кг
Преди сам правила много диети но ве4е става ясно 4е ефект няма.. по4нала сам да се храня колкото може по здравсловно но за момента не сам си съставила определен режим .. Ограни4ам се от сладко, мазно,пържено,тестени изделия и т.н ..
Тренирам в дома6ни условия.Имам велоаргометър,ска4ам на въже,правя коремни преси и др. упражнения които са достъпни в дома6ни условия и са6то съм си намерила аиробна гимнастика която правя всеки ден..
Пия л-карнитин ве4ер 4ас преди юлягане оба4е лекарката ми каза да пия 1 а аз съм над 69кг и в упътването пи6е по 2.. да по4на юли да вземам по 2 .. или пък да пия едно преди юлягане и 1но преди тренировка..
Ве4е ми е писнало от хап4етата за отслабване от диетите тип “10кг за 10дни” .. както са казали бавно но славно.. .
Приемам всякавки критики съвети и препоръки то4но затова написах темата за да мога да усавар6енствам и да постигна желаното тегло и тяло без да се притеснявам 4е след месец няма да върна старите кг и даже да ги надви6а ..
Трябва ти цялостна методика, не мисля, че с писане във форума ще стане.
По-скоро изчети всичко по методите за отслабване от гледна точна на:
-Хранене
-Трениране- аеробно, кардио и малко силово
-Почивка
в главната страница.
Осмисли го, състави си план и после може да се дискутира...
Също ще ти е от полза да прочетеш по-стари теми на хора с твоите желания. Но това е за доошлайфане на плана ти.
П.П. Със хранителни добавки, няма смисал на този етап ефекта от тях ще клони към нула или ако прекалиш към по-лошо.
Поздрави
26.02.07
14:57
еми мисля сутрин овесени ядки с кисело мляко за обяд 100 гр пилешко с варени картофи 3 броя и за вечера след тренировка 150 гр извара за следобедна може ябалка - това е мой режим и свалям яко
С този режим доникъде няма да стигне. Тези излишни килограми, които има момичето трябва се свалят с умерен хранителен режим за няколко месеца, а не с гладуване за броени дни. Трябва да се храни често, през 2-3 часа, така че да се получат 5-6 хранения на ден.
27.02.07
23:38
зна4и пробвах се да си съставя хранителен режим и ето какво се полу4и:
8.00 - Ставане
8.30 - кафе (без захар) + фре6 от лимон или греипфру+ 2 гр лакарнитин
9.00 - велоаргометър-30/40 мин. и др. упражнения
10.30 - овесени ядки + 1 коф. кисело мляко
12.30 - Пиле6ко месо + салата (прясна според сезона)
15.00 - 50гр орехи и фъстъци или 1 ябълка или 2 сварени яйца
17.30 - пиле6ко месо + салата
1 4ас преди лягане 2гр лакарнитин.
Какво 6те кажете? .. 4акам савети и критики за усъвър6енстване .. и мерси за севтите до сега :wink:
28.02.07
02:49
Сутрин приемай карнитина на гладно с кафето, в никакъв случай не пий фреш преди кардиото, 40 мин след кардиото приеми само протеин, най-добре яй4ен белтък, след това приеми овеса. И колко гр. е този овес? Ако е 100гр. го раздели на 2 приема, само един въгл. прием няма да е добре, както и не виждам да затваряш лавката в 17:30 :shock: Вечерта вкарай яйца, само пилешко виждам при теб, яйцата са по-чисти, колко процента е млякото? мазнините са малко и махни фъстъците, яж си орехите. Добави минерали и повечко в. Ц..с яденето, прави си аеробиката правилно, с настоящето ти тегло внимавай с коремните преси. Вечер да пиеш карнитина няма смисъл, само сотрин на гладно, това е, повече от 2 гр. първите 20тина дни няма смисъл. Друго много важно е да забравиш за кантара!
28.02.07
11:49
Мда 6те послу6ам саветите ти .. за ве4ерята съм се объркала трябва да е в 19.00 и 6те я сменя с яйца
Втората доза овес каде да го вмъкна?
Млякото е каквото има в нас или 1вото което взема в магазина .. какво ми препоръ4вате да си земам?
mmax тоя аспирин за какво е :) :wink:
Страшно малко ядене си сложила. Едва ли има 500-600 калории, което си е абсолютен глад.
jdoe, л- карнитина се пие сутрин, вечер и преди тренировка. Щом момичето тренира сутрин, значи ще пие сутрин и вечер. И ако пие по-малко от 2 гр. само хаби продукта. 2 гр. сутрин и 2 гр. вечер. ще е добре, макар че всеки организъм ще си покаже, но по-малко от 2 гр. няма смисъл.
mmaxx, тази комбинация с аспирина се прави не с л-карнитин, а с кофеин и ефедрин иначе няма почти никакъв ефект. А ефедрина е забранен продукт, така че няма да го коментирам повече.
28.02.07
22:38
[quote author=“buhtata”]Страшно малко ядене си сложила. Едва ли има 500-600 калории, което си е абсолютен глад.
jdoe, л- карнитина се пие сутрин, вечер и преди тренировка. Щом момичето тренира сутрин, значи ще пие сутрин и вечер. И ако пие по-малко от 2 гр. само хаби продукта. 2 гр. сутрин и 2 гр. вечер. ще е добре, макар че всеки организъм ще си покаже, но по-малко от 2 гр. няма смисъл.
mmaxx, тази комбинация с аспирина се прави не с л-карнитин, а с кофеин и ефедрин иначе няма почти никакъв ефект. А ефедрина е забранен продукт, така че няма да го коментирам повече.
Ами за6тото гледах някои теми преди това с хора доло горе с моето тегло и ръст и сраянвах и затова ...
Ми да вмукна ли о6те 1 хранене в 17 ... и какво да сложа там..
Общия принцип на НВД е 2 гр. белтък и 1 гр. въглехидрати на 1 кг. телесно тегло. Изчисляваш и калориите, които са ти нужни на ден и махаш около 300 от тях. По нататък сваляш още.
Ето тук http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php
На базата на това си моделирай режима и го пусни да го обсъдим.
Малко трябва да се посмята, ма какво да се први :D