24.02.07
13:09
Висок съм 176 см 76кг с мазно около талията и гърдите . Хранителният ми режим е изграден на НВД
Сутрин около 7,30часа закуска прясно мляко с мюсли ,училище ,към 10,30часа джоб с 50г стафиди
обяд 2 варени яйца и 2филии пълнозърнест хляб и 1чаша супа на Маги,протеин+ л-карнетин,тренировка-предимно наблягам на кардиото .Колко време след кардиото трябва да се храня ? Вечеря до 19,30часа - пилешка пържола с 2 варени картофа или салата.Също консумирам риба хек,шунка и масло .На кардио тренировка изгарям около 1100 кл.
Желая да стана около 70кг.Моля ,помогнете със съвет .
Твоето ядене не е НВД. Смени мюслито с овесени ядки. Стафидите с орехи. Готовите супи също. Махни варените картофи. Обяда не става. Сложи една следобедна закуска.
Ами яденето ти е доста малко. Прочети повече из форума. Но с този процент на въглехидрати с тия стафиди и картофи едва ли. Естествено в началото ще има прогрес, но ако търсиш траен ефкет направи нещо по-балансирано. По-малко калории дефицит. А защо взимаш и протеин, като искаш да отлабваш?
emm locvs zimam protein shtot taka mi kazaha 4e bilo polezno inache sam na 14 godini i teja 76 kg mislq 4e e posta za 176 sm tka ami ovesenite qdki neshto sam alergi4en kam tqh i ne mi ponasq i za tova qm musli ako imash vreme shte mi predojishli edin hranitelen rejim iz foruma sam 4el mnogo i to4no kat za men ne moga da namera.Sorry 4e pisha na latinica no kirilicata mi se preeeba neshto,a za kartofite as gi qm po 1 pat sedmichno
Петко К - пиши на кирилица!
Сега видях, че си на 14. Мисля, че ти е рано за драстични диети. Просто изключи сладкото, пърженото, маргарини, шоколади. Калориите ти са 1750 в покой. На сайта в стаиите за хранане има формули. Мюслито не е хубава храна - повечето имат захари и овкусители. Направи си закуска сандвич - хляб Бонус сирене, яйца и нещо зелено. Втора закуска кисело мляко с ядки. Обяд месо със салата (салатата с малко сол и със зехтин, никакво олио) Следобедна закуска кисело мляко с... Вечеря месо със салата. Месото може да е пиле, прасе, теле, риба (поне 1-2 пъти седмично, ако е риба тон, да е в собствен сос). Маслото си е ок. Шунката не знам каква е - някой са тъпкани с какво ли не.
Пии много вода 3-4 литра. Прави и силови тренировки, като за начало кръговата от сайта. Кардио стига 3 пъти на седмица. Да речем правиш силови понеделник, сряда, петък. Кардио - вторник, четвъртък, събота. Неделя почивка и зареждащ ден с картофи, ориз, но в норми. При такава активност май се умножаваше с 1.55 калориите. Провери.
А дали ще отслабна ако се храня така с 5-6 кг ходя на фитнес 3 пъти седмично.От 2 седмици спрях дюнери пици и т.н. които основно тях ядех.Отслабнал съм с 2 кг възможно ли е за 2 седмици с новото меню и трениноровки усилено кардио.А значи за 2 закуска с какво да я замена защото съм на училище
24.02.07
21:40
[quote author=“locvs”]Ами яденето ти е доста малко. Прочети повече из форума. Но с този процент на въглехидрати с тия стафиди и картофи едва ли. Естествено в началото ще има прогрес, но ако търсиш траен ефкет направи нещо по-балансирано. По-малко калории дефицит. А защо взимаш и протеин, като искаш да отлабваш?
Откога не може да се пие протеин (качествен) като отслабваш ?
Виж и аз съм бил като теб, за да растеж ти е нужна енергия, което при диетите за сваляне е невъзможно. В момента си в такава възраст, че ти трябва повече енергия(калории). Освен ако не искаш да останеш малък яж около 10% повече калории, отколкото ти трябват за поддържане. Но яж чисто...!
Гарантирам ти, че ще качиш на мускулна маса и ръст(ако ти е генетично заложено) и ще намалиш мазнините...
ПП: Включи и кардио.
[quote author=“m4a1_”]Висок съм 176 см 76кг с мазно около талията и гърдите . Хранителният ми режим е изграден на НВД
Сутрин около 7,30часа закуска прясно мляко с мюсли ,училище ,към 10,30часа джоб с 50г стафиди
обяд 2 варени яйца и 2филии пълнозърнест хляб и 1чаша супа на Маги,протеин+ л-карнетин,тренировка-предимно наблягам на кардиото .Колко време след кардиото трябва да се храня ? Вечеря до 19,30часа - пилешка пържола с 2 варени картофа или салата.Също консумирам риба хек,шунка и масло .На кардио тренировка изгарям около 1100 кл.
Желая да стана около 70кг.Моля ,помогнете със съвет .
На твоя ръст, килограмите никак не са ти много. Според мен далеч по удачен вариант е да си направиш режим за поддържане на тегло и да треираш силово. до някой и друг месец би трябвало да си уравновесен.
Естествено, никакви бързи въглехидрати освен малко след трен. Смятай си и мазнините, май се оливаш с тях. Какво точно ти трябва за режима чети в сайта.
Освен това спри всякакви нискокачествени храни. Какво е това джоб със стафиди... Освен това тия супи на прах са пълни л**на.
И ако толкова се чудиш какво яджима е качествена храна, мисли какво са яли прабабите и дядовците ти на село, е това е. Плюс други неща, като морски храни и чуждестранни продукти, до които те географски са няма достъп. /Не става дума за Кола, снакс и сникерси естествено/
locvs mersi sprqh sladko i mazno kak mi preporacha i za 2 sedmica sam otslabnal s 3 kg ot 78 ta na 75 ama mazninite okolo dupeto nemoga da gi is4ista predlojete neshto Petko K molqte ne mi triii vednaga mnenieto no nesam u nas i nqmam vuzmojnost da pisha na kirilica :oops:
01.03.07
21:26
Че то ако ставаше за две седмици... Трябва търпение и упоритост.
Zdraveite za sega otslabnah s 5 kg hranq se po 3-4 pati dnevno piq po 2-3 l voda.Za sega sam dovolen i mislq 4e ima rezultat no iskam da vi pitam znachi obeda mi e kam 3 chasa zashtoto sam do 2:30 na u4ilishte treniram kam 4 chasa zashto sam slushal 4e trbva das e trenira 1 chas sled qdqd ili osnovno hranene taka ta da pitam kolko vreme sled trenirovka(koqto svarshva v 5:30-6) da se hranq vecherqta.As se hranq kam 7-7:30 taka dobre li e i da pitam kak da svala okolo korema i dupeto
Петко К - писането на кирилица е задължително!
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.03.07 08:07.
Премести Л карнетина сутрин на гладно и една след тренировка. :coolhmm:
друго. Недеи да ядеш минимално 2 часа преди тренировка - организма не е освоил изяденото. вместо в 16:00 я премести на 17;00.
Като искаш да сваляш колело и бягане - според мен това е най-ефективно
Мнението беше редактирано от Dakas на 29.03.07 12:54.
29.03.07
06:54
Мисля че е нормално на 14 да натрупаш мазнини,освен ако не ти генетично заложено да бъдеш слаб(бърз метаболизъм)... в момента хормоните ти бушуват и много от реакциите в организма ти са объркани. Друг е въпросът ,че неправилното хранене подпомага! И аз бях като теб,но между 14-16
запонах главоломно да отслабвам ... прави сметка бях 80 кг на 170 см ,така да се каже доста охранен, и стигнах до момент ,в който бях 56 кг на 176(не проувеличавам) Така че не се притеснявай,хубаво е че си започнал да тренираш по-отрано,просто бъди постоянен и всичко ще си дойде на мястото !
казано от emzo на 29.03.07, 05:19:
Ново 20.
Защо реши, че карнитина трябва да го пие СЛЕД тренировка ?
каде видя че съм казал това ако не е тайна ?
Мнението беше редактирано от Dakas на 29.03.07 12:54.
Значи свалих от 78 на 72 но още няма толкова видими резултати и така да си дойда на въпроса за 176см мисля че нетрябва да свалям повече килца а още имам корем как да го стегна или да слабея още