клипчета от свободните двубои SHOOTO

http://bgtrener.blog.bg/viewpost.php?id=45382

Надявам се скоро да излезат и целите записи, ама като гледам ,че още не еминало по TV-то...

20.02.07
17:56

Крика и Мирон наистина се млатят :) жалко, че не дават всичко ... някои знае ли какво става по-нататък ?

[quote author=“Mushmurok”]Крика и Мирон наистина се млатят :) жалко, че не дават всичко ... някои знае ли какво става по-нататък ?

това е инфото:

Правилник:
Времетраене – два рунда от по 5 минути, всеки с 1 мин почивка между рундовете. Ако няма победител в края на мача, съдийте ще излъчат такъв по десетобалната система на точкуване.

Категории:

До 65кг
  До 75кг
  До 85кг
  До 95кг
  Над 95кг

Облекло – бойците имат право да носят наколенки, налакътници и наглезенки, но без метални части по тях. Имат право да носят бинтове под ръкавиците, като бинтовете трябва да бъдат прегледани и одобрени от служител на федерацията. Чифт бойни ръкавици ще бъдат предоставени за ползване от организаторите. Обувки, тип „борцовки” или „самбовки” са позволени. Задължително е носенето на гума за зъби и предпазна кора за слабините.

Съдийство – мачовете по шуто ще бъдат съдийствани от трима ( 3 ) съдии. Един на ринга и двама отстрани на ринга. Системата за точкуване е следната:
10-10 когато и двамата играчи се представят еднакво.
10- 9 при малка разлика ( добри атаки, агресивност, добра защтита)
10- 8 видима разлика в действията ( нок даун, почти завършени ключ или душене)
10-7 очевидна разлика (няколко нок дауна)
10-6 безспорна разлика

Начини за победа – нок аут, събмишън ( подчиняване чрез ключ или душене ), отказване на един от играчите, хвърлена кърпа от ъгъла на ринга, съдийско решение и дисквалификация.

Забранени техники – удари с глава, удари с лакти, удари по тила и в гръбнака на противника, удари в слабините. Бъркане в очите и в устата, захващтане на пръстите. Драскане с нокти, захващтане на кожата, хапане, бъркане в уши, нос, очи. Използване на въжетата и захващтане на дрехите на противника. Ако боецът носи борцовки или самбовки, същтият няма право да нанася ритници в главата на своя противник. Умишлено хвърляне на противника на глава. Изхварляне на противника извън ринга.

Случаи на дисквалификация – лошо поведение спрямо съдия, играч ( опонент ) или публика. Неспортсменско поведение. Фалове и неспазване на правилата. Играч може да бъде дисквалифициран и в случай че неговият треньор или член на неговия екип се държи против правилника на състезанието. При нагласен мач и двамата състезатели ще бъдат дисквалифицирани.
  Първо състезание по „SHOOTO” свободни двубои „ММА” под ръководството на Българска федерация „ SHOOTO”
На 10.02.2007 в град Пловдив ,зала 2 на панаирната палата се проведе национален турнир стил „Шуто”.
Продуцентска къща М-арт, предаването „Фитнес Мания” и федерацията по „Шуто”, организираха невероятен спектакъл, който може да се мери със „кеч манията” по американските канали. Мащабно организирано и отлично проведено, невероятно шоу. Турнир с много емоции, неочаквани обрати и страхотна шоупрограма (щом са там Фитнес Мафия). В публиката бяха Лучано, Ванко „Едно”,Маги Вълчанова, Роси Черногорова, известни личности от шоубизнеса, подземни босове, спортни величия, политически дейци. 

На ринга: Зрелищни гладиаторски битки, без преструвки и лигави нокдауни. Седем от срещи не достигнаха до първия гонг. Двама от участниците в тях бяха изнесени на носилки. Два двубоя продължиха до два рунда. Най-атрактивната девета среща, вдигна на крака трихилядната публика. Софийските бойци от клуб „Гладиатор” взеха най-много отличия, след тях в каласацията са Пловдив, Стара загора, Велико Търново и Петрич. За смекчаване на бруталната , пропита с адреналин и тестостерон атмосфера се погрижи скандалната певица и мис фитнес Ан-Джи и балет „Електра”, Дичо ,екипа на „Фитнес Мания”.

Извън ринга: Пионера на свободните двубои, варненската федерация „Валетудо” , нямаше представител. Според „зад рингов” източник, не са били поканени.

Най-интересното,се случи
Извън регламента:
Киро Скалата (Кирил Вълчев водещия на предаването „Фитнес Мания”), извика асистента от синия ъгъл –Митьо Крика .След кратко заговорничене, Митака взе микрофона и предизвика на , ЧЕСТЕН двубой председателя на българската федерация на силните мъже Мирон Йорданов, присъсътващ като зрител. За огромна изненада на публиката, един спор между Крика и Мирон, който не можа да се реши в съда с години, се разреши в рицарски двубой. Цялата зала беше взривена ! Всички мислеха до последно, че това е постановка.
Но не беше !

Давид и Голиад в съвременен вариант. Димитър Ходжев 90 кг ,който се готви за състезания по фитнес ,а както разбрахме от „зад ринговия” източник, лошата му форма се дължи и на хранително отравяне – срещу Мирон Йорданов 140 кг. човек с немалко опит в силовите и бойните спортове. Изпълнителния директор на федерацията по шуто Димитър Стоянов даде ръкавици на двамата претенденти и обясни правилата на двубоя – почти БЕЗ ПРАВИЛА ! Киро Скалата се бръкна 300$ за награда на победителя, към него се присъедини и председателя на федерацията по бокс ,който добави още 100 лв. Към наградния фонд.
За двубоя: Крика спечели с безпрекословна победа , след като успя да направи смъртоносен ключ на противника си. Снимките говорят !

Извън сценария : Вдъхновен от Митьо Крика, съименника му Митьо Пищова, излезе на ринга и предизвика съквартиранта си от “Big Brother” – Дим Дуков. Пищова след като свали 20 кг, и се е превърнал в неразделна част от „Фитнес Мафията”,се включи още веднъж извън сценария, като нападна със зъби сочната 120 см. гръд на Анита от Лас Вегас, сексапилната асистентка на водещия Киро Скалата.

Това единствено и неповторим шоу беше директно излъчено по „Канал 3” и с репорртажи по „Нова”, „Диема” и „Евроком”. „М-сат” и „Фитнес Мания” правят филм за събитието, който ще можете да гледате на 25.02.2007 от 18:30 по М-сат и повторение, 04.03.2007 от 8:30 сутринта.
Не го пропускайте!

www.bgtrener.com
материал „Фитнес Мания”
11.02.2007г.

Снимки в галерията на BgTrener

СНИМКИ и клипчета - тук.

20.02.07
18:36

1.можеше да постен линк към правилника от официалния сайт на шуто българия.
2.тъз статия дето си я писал е супер тъпа и няма нужда да я постваш навсякъде.

:)

20.02.07
22:49

А къде пък видяхте, че крика победил Мирон благодарение на ключ ??  :shock:  :shock:  :shock:  ?

ВН

20.02.07
23:49

Бе, на Мирон само му трябваше да легне върху “Крика”  ... :o

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Бе, на Мирон само му трябваше да легне върху “Крика”  ... :o

Е да ама не легна върху а под него... :)
Лично аз мислех ,че ще е по равностоен боя. А то Мирон си го отнесе яко. Абе Крика трябваше да го остави да победи, може би тогава щеше да си оттегли делата срещу него Мирон. А то ся кво? Мирон си продължава да го съди, дето го нарекал пе....ст, по Нова телевизия.
:)

22.02.07
19:43

Преди 2 седмици и аз бях на състезание , което се проведе в Пловдив и гледах свободните борби.Лично на мен не ми харесаха , защото състезанието беше слабо и състезателите(бойците) не показаха никакъв спортен дух.

Състезанието през моета гледна точка:
състезанието не почна в уговореният час , а с 30 мин закъснение ,но това не е чак такъв проблем .
1 борба -биха се един пич от Асеновград и един Софиянец.Пича от Асеновград най-много ми хареса , защото видимо се беше МНОГО ЗДРАВО НАЗОБАЛ , но може би липса на правилна тренировка и малка физическа подготовка и падна след около 2 мин двубой от софиянеца с ключ.
Следващите няколко борби не ми направиха чак такова голямо впечетление , защото излизаха почти неравностойни и от 9 двубоя поне 3 завършиха с отказване като боиците си бяха на краката и просто както се бият и вдигат ръцете , без нещо да им има .

Крика явно го гонеше още махмурлука или беше наистина болен ,но едвам стоеше на краката си , но след като предизвика Мирон това беше едно от най-интересните двубой.Излязоха размениха си по един тупаник и това беше.

ами той Крика повръща през целия път до Пловдив, каза че се натровил с гъби...

AN

24.02.07
20:35

[quote author=“Mushmurok”]Крика и Мирон наистина се млатят :) жалко, че не дават всичко ... някои знае ли какво става по-нататък ?

нищо особено не стана. Скочиха си два пъти и после малко приказки и по живо по здраво :). Но беше забавно

25.02.07
01:20

хахахх крика колко е висок ?? бешо до кръста на пълничкия  :lol:

MO

25.02.07
10:34

[quote author=“valaraukarky”]хахахх крика колко е висок ?? бешо до кръста на пълничкия  :lol:

Някой няма ли линка към този двубой между крика и Мирон?

25.02.07
10:38

[quote author=“morphey”][quote author=“valaraukarky”]хахахх крика колко е висок ?? бешо до кръста на пълничкия  :lol:

Някой няма ли линка към този двубой между крика и Мирон?

Май тази вечер ще го дават по фитнес мания,но не съм сигурен

РО

25.02.07
18:43

абе КРИКА нали беше каратист  :wink:

25.02.07
18:57

Сега го изгледах, нищо особено, иначе поздравления за инициативата, все трябва да се започне отнякъде :wink:

BTW Крика много ме изненада с ритниците, не съм предполагал, че е толкова бърз и разтегнат.

TW

25.02.07
19:12

Интересно наистина  :)

SH

25.02.07
23:29

[quote author=“Mayhem”]Сега го изгледах, нищо особено, иначе поздравления за инициативата, все трябва да се започне отнякъде :wink:

BTW Крика много ме изненада с ритниците, не съм предполагал, че е толкова бърз и разтегнат.

Крика е завършил НСА с карате  :wink:

по здрави

26.02.07
00:37

[quote author=“shadow_”]

Крика е завършил НСА с карате  :wink:

по здрави

Хубаво е направил :D

Надявам се като мине повторението да го имам качен целия материал, тогава ще дам линк за него. за сега само това са ми дали като материали от Фитнес Мания. А що се отнася до това ,че е добро начало... дано продължи ! И всяко следващо бъде по добро от предното.

CS

26.02.07
11:32

Крика го разпиля тоя Мирон....
Само Крика.  :wink:

TA

28.02.07
12:29

На  такива свободни двубои, има ли българин който да има успехи извън България?

12.03.07
12:57

Някой има ли линк към целите записи или поне за клипчето с Крика и Мирон?

12.03.07
17:02

Тия клипчета само реклама...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1