Съвет от по опитни: тренировка + диета

IN

26.02.07
17:30

Значи тежа 82кг висок съм 172см. Интересувам се следните храни които ям и тренировката която правя дали са ефективни.

Ям:
1,2 филии черен хляб на ядене
салати без майонеза
пилешко (пържоли и печено пиле)
мелечни продукти - кисело мляко, сирене кашкавал (нискомаслени)
ориз
картофи (не пържени)
Супи
Риба
Шунка и филета - пуешки, пилешки, телешки
Рядко ми се събира да изям по 1 филия бял хляб на ден, сладкото го избягвам, по един два бонбона на ден, някой път хич, мазните храни също не ги ям
Трябва да пия повече течности... знам ама като не ми се пие ми е гадно да се наливам... избягвам газираното. Пия натурални сокове, вода, и мултивитамини.

Тренирам 4 пъти в седмицата:

Понеделник: Бицепс + 20 минути кардио на велоаргометъра
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб, Трицепс + 20 минути кардио на велоаргометъра
Четвъртък: Почивка
Петък: Рамо + 20 минути кардио на велоаргометъра
Събота: Почивка
Неделя: Гърди, Трапец + 20 минути кардио на велоаргометъра

Казвайте ако има нещо за оправяне да оправям, докъто съм още в началото. Не ми се иска да взимам фетбърнъри... благодаря предварително.

FI

26.02.07
19:30

[quote author=“Intenziven”]Значи тежа 82кг висок съм 172см. Интересувам се следните храни които ям и тренировката която правя дали са ефективни.

Ям:
1,2 филии черен хляб на ядене
салати без майонеза
пилешко (пържоли и печено пиле)
мелечни продукти - кисело мляко, сирене кашкавал (нискомаслени)
ориз
картофи (не пържени)
Супи
Риба
Шунка и филета - пуешки, пилешки, телешки
Рядко ми се събира да изям по 1 филия бял хляб на ден, сладкото го избягвам, по един два бонбона на ден, някой път хич, мазните храни също не ги ям
Трябва да пия повече течности... знам ама като не ми се пие ми е гадно да се наливам... избягвам газираното. Пия натурални сокове, вода, и мултивитамини.

Тренирам 4 пъти в седмицата:

Понеделник: Бицепс + 20 минути кардио на велоаргометъра
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб, Трицепс + 20 минути кардио на велоаргометъра
Четвъртък: Почивка
Петък: Рамо + 20 минути кардио на велоаргометъра
Събота: Почивка
Неделя: Гърди, Трапец + 20 минути кардио на велоаргометъра

Казвайте ако има нещо за оправяне да оправям, докъто съм още в началото. Не ми се иска да взимам фетбърнъри... благодаря предварително.

А крака??? :shock:

За напитките - натуралните сокове не са добри, защото имат много захар, по - добре ги избягвай.

26.02.07
20:54

[quote author=“fitday”]натуралните сокове не са добри, защото имат много захар

...и консерванти

[quote author=“Intenziven”]Казвайте ако има нещо за оправяне да оправям

Ше започнеш да оправяш едва тогава, когато си изготвиш хр режим, който да следваш един малко по-продължителен период от време.
Всеки знае какво да яде - въпросът е по колко и кога...

Относно тренировката ти - прави кардио 3х30мин; бицепсът го събери с гърдите, а трапецът с гърба; прави крака.

IN

26.02.07
21:07

Краката са ми мощно развити ;) а и от тоя велоаргометър се помпят здраво, поддържам 20 минути 40 км/ч... Но ако е толкова важно и крака ще правя. Храня се по малко на ядене, с много яденета. И не разбрах какви ся тия 3х30 минути, това на тренировка ли или в седмицата... щото ако е на тренировка няма шанс да стане тая хватка :)

FI

28.02.07
14:41

[quote author=“Intenziven”]Краката са ми мощно развити ;) а и от тоя велоаргометър се помпят здраво, поддържам 20 минути 40 км/ч... Но ако е толкова важно и крака ще правя. Храня се по малко на ядене, с много яденета. И не разбрах какви ся тия 3х30 минути, това на тренировка ли или в седмицата... щото ако е на тренировка няма шанс да стане тая хватка :)

3x30 е предполагам 3 пъти седмично.

Ами крака е задължително да се тренират иначе изостават значително от другите части на тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1