Претоварвам ли се ?

EM

21.11.04
01:11

Значи знам че повече от 45мин-1 час не се тренира но при мен минава 1 час и 20 мин. Тренировката не ми е много прая гърди и бицепс точно за това наи много ме интересува знчи правя по 19 серии за гърди и 9 серии за бицепс не са много нали но явно почивката ми е много голяма гледам да почивам по малко но пак си минава 1 час и 20 мин. някаде според вас претренирвам ли така ? смисал да не се претоваря и да не растат мускулите.  :x мерси

21.11.04
10:12

Здр. адаш не се съобразяваи с шаблоните и си тренираи колкото искаш та дори и да ти се тренира 2 часа :) .Възможно е да претренираш братле все пак това е сравнително много голям стрес. Просто както го осещаш и на интуиция го караи. Но и според целите ,ако целта ти е да качваш маса и тегло намали тренировките или прави по 1 мускулна група на тренировка.
по-здрави

21.11.04
14:02

Според мен времето на тренировката въобще не е определящо дали ще претренираш или не. Следи за “симптомите” на претренирането и оттам си прави заключенията. :) За тях сме говорили много пъти, поразрови се из форума.

21.11.04
15:25

преди,когато запо4вах да тренирам и аз правих подобни работи.според мен зависи как ядеш.ако ядеш много ще въстановяваш по бързо и пак ще можеш да тренираш след 48-72 4аса.но с толкова много серии ти не правиш ли релеф?пък и сега идва зима,моето мнение е да правиш маса.

21.11.04
17:13

Според мен въпроса не е в претренирането. По-скоро опасението ти трябва да бъде, че след час и нещо в организма започва да нараства главоломно количеството на кортизола, при положение естесвено, че тренираш сравнително интензивно.
Сега обаче 5-10 минути повече или по-малко мисля че няма чак толкова значение, то и без това всичко е индивидуално.
Ако не си понапреднал обаче 19 серии за гърди ми се струват много, ако всичките са работни. Аз тренирам от година и половина и правя към 12 серии за гърди.

21.11.04
17:13

Em1l и моята тренировка продължава горе-долу толкова, а между серийте не си почивам повече от 2-3 мин.Според мен претоварване няма.

21.11.04
18:24

аз не съм фен на прекалено дългите тренировки, но ако на теб ти носят успех и мускулите ти растат, няма проблем да продължаваш. Но 19 серии за гърди ми се виждат множко...

22.11.04
12:42

Убеден съм, че претренираш. Само, че от данните, които си постнал не е ясно в кое точно. Броя на сериите ти е толкова огромен, че е ясно, че интензивността ти е ниска (иначе според мен няма да можеш да излезаш от залата :D ). Мисля, че ще ти се отрази много добре една едноседмична пълна почивка, след това 2 месеца тренировки по системата 1 серия до отказ (или почти). Обаче ако нямаш опит с подобна методика много внимателно прави ТП-то, щото там претренирането си става много лесно. Ако решиш постни да обсъдим, а можеш да видиш темата “аре всеки да си каже тренировката”. Там СГК е постнал нещо (според мен) много добро. Явно има опит с подобни програми. Обърни се директно към него ако желаеш.
Разгледай и сайта (в случай, че не си направил). Можеш да опиташ нещо от там и да постнеш разултати след това. Абе възможности много по принцип, но основното е (пак според мен ), че се нуждаеш от някаква сериозна промяна. Та дерзай :D

EM

24.11.04
02:45

Хора намалих сериите за гърди на 15 .. така е по добре нали.. А за трицепс колко серии ще ми препорачате.. прая го с гръб ?

24.11.04
11:29

Емииии
Какви упражнения правиш? В дните преди и след това, кои мускули правиш и с какви упражнения; и колко интензивно тренираш в тези дни? Като правиш трицепс по колко повторения правиш, използваната тежест тежест много ли е тежка (за теб) или нормално, или пък е малка, но повторенията изпълняваш бавно и стриктно?
Ето това са една малка част от детаилите, които определят колко серии да правиш. И не само това, определят каква да ти е тренировката въобще (ама айде да не задълбаваме). Та отговори на въпросите и ще имаш точни отговори за сериите за трицепса.
За момента отговорът ми е: не тренирай трицепса допълнително, с гърдите го товариш достатъчно. Но всичко си зависи...
Поздрави! :)

26.11.04
01:53

И аз имам чувството, че се претоварвам при тренировка гърди. Да кажем, че правя само гърди, колко общо различни упражнение да правя за да не се претоваря (серии си ги нагласям според тялото и силата си  :) ) ?

26.11.04
10:31

Човече, пусни малко инфо - трениовка, цели, лични особености.
Поздрав! :)

26.11.04
14:17

според мен ако тренираш примерно гърди 1 път в седмицата,то  мисля,че 19 серии са нормално

19 серии са почти 5 упражнения по 4 серии. При условие, че гърдите са два мускула - пекторалис майор и минор, значи примерно(грубо казано, защото двете части до голяма степен са заедно) за едната част 3 а за другата 2 серии. Според мен е много, особено много за относително начинаещ. Няма файда от толкова много според мен.

BA

14.12.04
20:33

еми гледай сега толко мноо серий за гърди мисля че нема смиссъл :) по добре качи тежестите и намали сериите и тогава няма да имаш това чуство на претренирване :) а и гурдите ще нарастнат сравнително и за малко време ще качиш солидни мерки , а за почивкитре между серийте почивай колкото имаш нужда да въстановиш и да можеш да напраиш следващата серия правилно

19.12.04
18:07

Правилно си ги намалил ,ако няма зоб 19 серии са много.Аз лично тренирам 1,20 - 1,30 Хормона на разтежа се одделя до 1 час и 15 мин съм чел.Но пък дай да не си направим пък тренировката заради него

21.12.04
15:55

ми аз правя по 4 упражнения за гърди по 4 серии= 16 серии. ако е по тежка тренировката правя 3 упражнения по 4 серии пак и това е само гърди в тоя ден! и си е екстра така според мен :) . а когато правех гърди и бицепс в един ден си правех 3 упражнения x 4 серии за гърди и 2 упрайнения с по 4 серии за бицепс! общо 20 серии! а ти правиш толкова само за гърди и после още 9 за бицепс?! от къде намираш сили безнам, ама според мен без зоб толкова голяма тренировка няма фаида. остави ти че може да претренираш. даже и да не претренираш му идва доста това на тялото ти без “допалнителна помощ”. пък и то си пише по книги и списания че за натуралния трениращ тренировките трябва да са от 40-60 мин. горе-долу :)

21.12.04
19:26

Това е още 1 доказателство за по-горе казаното

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1