27.02.07
23:46
Искам да зимам някакви витамини :) Казаха ми че било много полезно за хората ходещи на фитнес. Мисля да си зема Центрум? Дайте мнение за тях или някакви други.
28.02.07
07:02
Аз взимам такива,чувал съм, че са много добри. Иначе лично мнение нямам.
28.02.07
11:09
Optimum Men на OPTIMUM NUTRITION - доста са добри.
28.02.07
14:23
ADAM на NOW
28.02.07
14:32
Факт. Ама си трябват. С бирената мая също хората си мислят, че кои знае какво ще направят но уви...
28.02.07
14:55
Кой ти говори за мистър Олимпия.Аз ги пия за здраве :wink:
28.02.07
15:27
Без витамини не може.
Още едно предложение Vitamin Pak на ISS - 30 пакета - 39.90 лв.
Да речем тия витамини Центрум кога трябва да се пият ?
В началото на деня ли? Известно време преди тренировка ли ?
Можеш ли да ми обясниш по какъв начин се усвоява от организма и защо сутринта е най-добре?
И какво точно правят тези витамини Центрум?
28.02.07
23:00
Защо баш Центрум ? :? Момчетата ти изброиха сума ти качествени продукти..
Сутрин не е задължително,може след тренировка ,може след хранене,може преди лягане-във всички случаи ще се усвоят
[quote author=“introducer”]във всички случаи ще се усвоят
Не съм съгласен, не ми се и търси, но има много дискусии тук във форума.
Просто си бях взел преди време Центрум с определена цел и сега ми останаха и искам да ги прекарам по възможно най-добрия начин.
[quote author=“introducer”]Защо баш Центрум ? :? Момчетата ти изброиха сума ти качествени продукти..
Сутрин не е задължително,може след тренировка ,може след хранене,може преди лягане-във всички случаи ще се усвоят
1/ Витамините на добрите макрки суплементи, според мен яко ти правят хипервитаминоза, което е вредно. Прочети съдържанието и гледай за какво си говорим. ти не си кътъ, който цял ден бачка на полето, че да взимаш такива конски дози.
2/ Центрум са приличен избор според мен. Едни от най-добрите са по аптеките.
3/ Витамините не се усвояват еднакво добре когато и да се вземат. Храносмилането не работи на принципа ядеш и след 2 ч всичко е смелено и изхвърлено. За усвояването на витамини, най-добре е да се приемат сутрин. /не на гладно разбира се/ Това се твърди и от медицински лига.
Поздрави
02.03.07
19:18
[quote author=“tpd”][quote author=“introducer”]Защо баш Центрум ? :? Момчетата ти изброиха сума ти качествени продукти..
1/ Витамините на добрите макрки суплементи, според мен яко ти правят хипервитаминоза, което е вредно. Прочети съдържанието и гледай за какво си говорим. ти не си кътъ, който цял ден бачка на полето, че да взимаш такива конски дози.
2/ Центрум са приличен избор според мен. Едни от най-добрите са по аптеките.
3/ Витамините не се усвояват еднакво добре когато и да се вземат. Храносмилането не работи на принципа ядеш и след 2 ч всичко е смелено и изхвърлено. За усвояването на витамини, най-добре е да се приемат сутрин. /не на гладно разбира се/ Това се твърди и от медицински лига.
Поздрави
За хипервитаминозата виж оная тема “защо е важно да се приемат добавки” или нещо такова.Човекът обяснява как големите количества витамини са от голямо значение.Ти ако си мислиш че там 100-200мг вит С например е достатъчно за мен ,аз не мисля така по себе си.А по въпроса с медицинските лиги ,някой беше казал ,че е тренирал доктори във фитнеса и те през зимата пиели по 2000мг вит С дневно.Трябваше да са умряли от хипервитаминоза..не съм запознат изцяло с последното ,ще прочета за кво става въпрос понеже може и да не сме прави всички,ама до тук това което знам ме навява ,че си по-склонен да изпаднеш в хипо ,отколкото в хипер :roll:
А за усвояването - не се вманиачавайте във времето за прием - 15 мин след зала,2мин и 16 стотни след закуска..това че приемаш някакви витамини ежедневно е достатъчно полезно и ефективно
02.03.07
19:45
Да не пиеш витамини не означава хиповитаминоза,а да прекаляваш с витамини си гарантираш хипервитаминоза (а това не ти трябва :wink: ).
П.П. Аз взимам на Центрум.
03.03.07
08:39
Introducer,
дози от по 2 грама Витамин Ц дневно нищо не могат да ти направят ! Всичко излишно се изхвърля от организма. Забелязани са токсични действия след прием на 15 грама дневно :lol: .
Центрум са скъпи без да има основателна причина... Доста са слабички по-добре http://www17.netrition.com/now_daily_vits_page.html по са ефтини, за повече време а и са по силни. :wink:
05.03.07
14:12
http://www.jamiesonvitamins.com/product_item.asp?id=158 аз съм доволен от тези