22.11.04
01:52
Преди окло месец пуснах една тема в която писах че съм на НВД и се чувствам много добре и имам напредак във почти всички отношения(сила,спад на теглото,оформяне не мускулите) и това ми храсеваше.
Но нещо напоследък немога да свала почти нищо,намалих още повече калориите които поемам.Но разлутата си е все същия.За около 2-3 месеца савалих от себеси голямо колучество подкожи мазнини и започнах да се чувсвам много добре.
Освен това забелязах че въпреки посточнните ми тренировки силата ми не се покачва а напротив намалява.
Започнах да тренирам по обстойно всяка една от мускулните групи като увеличих времето са тренировка но единствения по особен напредък който забелязъх е при бицепсите където силата ми се увеличи доста бързо след като премених метода на трениране.
Значи тренирам 3 дни в седмицата като прграмта ми е следната:
Първи ден
Гърди
Трицепс
Бицепс
Втори ден
Гръб
Бицепс
Рамо
Трети ден
Корем
Крака
Гърди
Освен това всеки ден(в треинровъчен ден след тренировката) правя кардио което се стермя да е максимално натоварващо като съчетавам ТаеБо с тичане или скачане на въже.Обикновенно кардиото трае около 40-50 мин.
Дневното ми меню се състои предимно от риба,месо(предимно пилешко),ядки(предимно соя,бадеми),ям само пълнозърнест хляб и то максимум 3-4 филии на ден.Освен това понякога си позволявам да изям някоя валичка или нещо по така,
но съгласете се и аз съм човек 8)
Та вапроса ми е защо нито килограмите ми спадат нито силата се увеличва.Може ли да се дължи на преумора или трябва да ям повече незнам вече какво да правя всичко е противоположно на очакванията ми.
А щях да забравя виско съм 185см.,тежа 115кг. и съм на 18г.
П.П.Не съм сигурен дали темата е за този форум ,ако не е моля модераторите да я преместят.
:!: :!: :!: Извинете правописа ми,в момента се уча :D :!: :!: :!:
Трябва да имаш свободен ден, демек ден в които да имаш полужителен калоричен баланс и да ядеш яко. Веднъш в седмицата е добре да го правиш това.
по-здрави
Смятам, че НВД-то е прекрасна диета, но не става за целогодишна практика, особено ако тренираш здраво. Аз имах същия проблем ( и то не бях на НВД, а на Зоната, което все пак не е толкова драстично от гледна точка на приема на въглехидрати). Та значи за две седмици изкарах две настинки (по принцип много рядко боледувам), което се отрази доста негативно на силата и най-вече на размерите ми. След това прекъснах тази диета. Съветът ми е да преминеш на диета балансирана от гледна точка на приема на основните хранителни съставки.
Успех! :)
22.11.04
12:21
Значи, нито данните които си публикувал, са достатъчни, нито аз съм достатъчно компетентен за да направя еднозначно заключение, но...
Ниските калории означава ниски енергийни нива. Сила и енергия за мен са пряко свързани. Не може да правиш отрицателен енергиен баланс и да очакваш приток на сила.
Та, вафлички, дето викаш ти. Разбира се не под формата ма вафлички, но под формата на въглехидрати ще ти трябват. Силата и нисковъглехидратната диета с отрицателен калориен баланс са нещо като хладилник и включен котлон. Не може да прибереш едното в другото и да очакваш от двете добър резултат.
Сваляне на мазнините е добра идея, но според мен само по себе си не съществува; има и малко сваляне на мускулна маса; което обяснява отново твоят въпрос.
Тренировката ти не е добре измислена. Правиш гърди, бицепс и трицепс. Т.е. имаш силно натоварване в бицепса и средно до слабо в рамотоа, а на другия ден правиш гръб, че и отгоре на това след него - пак бицепс, и за капак - дай пак на рамото. 100% давам за претоварване, няма как да ти ги спестя. Разбирам желанието ти да си увеличиш бицепса, но така едва ли ще стане; ако толкова държиш на него го отдели в специален ден и ако той ти е мерилото че не растеш, моят отговор е: нищо чудно.... Подобно е и дереджето с гърдите ти, които са в два последователи дни, като в единия ден са с крака, т.е. иска се яяяяяяко зоб, а на следващия след тях идва и трицепс, който според мен вече е достатъчно измъчен от двата поредни дни гърди. Не става според мен. И не мисля, че си подбрал правилно мускулните групи на които да наблягаш. Ако бяха гръб и крака, резултат можеше да има; тези не са толкова масивни и издържливи.
Поздрави!
D3BEP приемам критиките ти относно програмата ми и ще се замисля да я по оправя но все пак не съм професионалист и не тренирам много отдавна то затова и питам де.Но гърдите не с в последователни дни(първи и трети),значи тренирам през ден и растоянието между двете тренировки за гърди е около 4 дни което ми се вижда достатъчно за да се визтановят.Наистина може би претоварвам бицепса но ми се искаше да съчетая така нещата че да тренирам в единия ден само горната част на тялото а в друг само долната.
Сложих гърдите два пъти в седмицата защото те ми изостават.
Освен това гърди с трицепс ми видя доста добра комбинация като се има в предвид че поне аз не знам упажнение за гъди в което да не учасва трицепса.
ПОмислих над програмата си ви моля да ми кажете дали този варинат е по-добър:
Понеделник
Гърди
Трицепс
Сряда
Гръб
Бицепс
Рамо
Събота
Корем
Крака
Гърди
Неделя
Бицепс
Рамо
Занчи както виждате добавих още един ден в който тренировката да не е кой знае колко натоварваща и по този начин хем да си почивам хем да не намалявам тренировките.
Що се отнася до НВД-то не мисля да махам защото съм свикнал вече но въглехидратния ден ще го сложа веднъж на 7 дни а не както до сега веднъж на 10.:)
Също така мисля да видгна малко и калориите като увелича приема на месео и храни богати на протеини.8)
Наистина се надявам да ми кажете дали не бъркам някъде до тук.
D3BEP написа:
Значи, нито данните които си публикувал, са достатъчни, нито аз съм достатъчно компетентен за да направя еднозначно заключение, но...
Значи писал съм че съм висок 185см.,тежа 115кг. и съм на 18г.
освен това обиколките на китката, талиаята и гръдна обиколка
ми са съответно 22,124(тука требва бая да поработя:)) и 132(Сигурно и тука ще се наложи да се потрудя).
Освен това не съм казал че за около 3 месеца свалих почти 15 кг.
Като незнам дали са били мускулна маса или подкожни мазнини но като се гледам в огледалото определено е спаднало и второто.:)
Тренирам от близо година но сериозно от около 4 месеца. :roll:
От всичко казано(или по-точно написано) до тук личи че със сигурност трябва да поряботя още доста.
Поздрави на всички и благодаря
за вниманието което ми обръщате. :oops:
Нямам опит с диетите затова няма да се меся там. Но тези тренировки не ми се струват никак удачни. Тренираи сенергистите, лошо няма, но според мен и новата програма ще доведе до претоварване - имаш 3 последователни дни тежки тренировки, при това доколкото разбирам от диетите е че с това НВД приемаш малко енергия. Аз също съм минал през подобен период на отвратителна към никаква програма и тогава освен да науча упражненията нищо не постигнах. Вярно, аз бях на 16 (то и сега съм на толкова, до след 2 седмици) и тежах 60 кг. Но според мен акцент върху даден мускул не се постига с честото му трениране, а с извеждането му в началото на тренировъчния цикъл и с даването на тоя мускул достатъчно време да си почива. Според мен си избери някой стандартен сплит с акцент на бицепс и гърди (ако правилно си спомням какво искаш). Успех!
23.11.04
02:17
Значи, аз пак се повтарям :) Казах, че като си свалил повечко кила няма положението “свалил съм мазнини” или “свалил съм мускули”. Има(според мен) свалил съм повече мазнини или повече мускули. Т.е. загуба на мускулна маса пак ще има. Това е. И това не може да се припокрие с цел като растеж и сила.
Основното, което имах предвид под “недостатъчна информация” е подробности при тренировката ти.
Според мен пиши на Image за да го питаш как да се храниш при твоите цели, защото растеж на мускулите и надолу в килата, и то с много за мен са неща, които не могат да се осъществят едновременно.
А ако искаш, може да ти изработим една тренировка съвместно тук.
Определено обаче да акцентираш и да претренираш даден мускул са две различни неща. Особено тежко става положението при отрицателен калориен баланс. Хем много товариш мускула, хем му намаляваш капацитета за самовъзстановяване. Така мисля аз....
Не споря че програмата ми може да още по-зле от предишната :( .
Но както вече казах не съм фитнес инструктор и честно да си кажа основния ми източник на информация са форумите.:)
D3BEP наистина много ще се радвам ако ми помогнете да си съставя подходяща програма която да даде някакъкви резултати. :)
Питайте за всичко което ви интересува аз ще се постарая да ви отговоря максимално бързо.
Що се отнася до храненето ще последвам съвета ти D3BEP и ще пратя едно ЛС на Image.
Още веднъж искам да ви кажа че съм ви страшно благодарен за това че се опитвате да ми помогнете.:)
Поздрави.
23.11.04
20:01
При варианта, който си написал , вероятно ще претовариш бицепса, защото първо ще правиш гръб, после и него - и става мазало :(
Държиш много да тренираш гърди и бицепс два пъти седмично за 4 дневни тренировки? Ами направи си тридневен сплит и през тренировка тренирай пак гърди и бицепс. т.е.
Гърди и бицепс
Гръб и трицепс
Гърди и бицепс
Крака, корем и рамо
Аз лично не мисля, че е добър замисъла, дори и да има успех, но ако искаш така, според мен нещо такова трябва да бъде...
Тука стана интересно.
За диетата: То хубаво НВД, ама колко горе-долу все пак са приетите спрямо изразходваните калории
За ТП-то : Що гърдите и бицепса поемат два пъти повече натоварване. Еми ясно е, че ги преуморяваш, особено ако баланса на калориите ти е доста отрицателен. Или карай по твоя сплит като махнеш неделята и гърдите в събота, или по сплита на Дзвера като махнеш едното гърди/бицепс. Не че не може и така, ама си зависи от възстановяването.
Успех и постни още малко подробности за храненето! :)
24.11.04
13:13
[quote author=“Martin”] Или карай по твоя сплит като махнеш неделята и гърдите в събота, или по сплита на Дзвера като махнеш едното гърди/бицепс.
Той го иска това :( Аз му предложих да не го прави....
Абе ясно, ама се опитвам да го накарам да размисли човека и да му помогна, щот кат се претовари пак и кат не напра’и нищо....кофти.
Поздрави! :)
Еми значи аз искам да наблегна точно на гърдите и на бицепса и мисля да пробвам този сплит които ми предлага D3BEP-а:).И ако не ми помогне нищо не ми струва да го махна.
Кокото до храненето може да ме помислите за пълен тапанар,но калориите които поема на ден са доста над минималните нужди на тялото.Някъде в сайта видях как се смята и излезна че ми трябват 3400ккал.А аз не приемам повече от 1500-2000ккал.
Затова мисля че спря всичко качване/сваляне.
Смятам да вдигна малко калориите като увелича храните с по-голямо съдържание на протеини.(яйца,соя,риба,месо и др.):)
До такова ниво на калориите стигнах с постепенно намаляване но мисля че вече съм стигнал момента в който трябва да почна да увеличавам.:)
П.П.:Това е в дните в които не тренирам ,в тренировъчните дни е почти същото но сли взех протеин който пия след тренировката.:)
Поздрави.
Знячи като ти гледам мерките ти трябват доста корекции и храненето и тренирането.Мисля че добре си решил да намалиш калориите,ама все пак не знам точно какви са ти целите.Мога да ти дам 2 примерни 4 дневни сплита,които поне при мен са дали резултат:
1ден-Гръб бицепс+корем
2ден-Гърди трицепс+корем
3ден-почивка
4ден-рамене крака
5ден-бицепс,трицепс
6ден-почивка
7ден-почивка
другия
1ден-гръб трицепс
2ден-гърди бицепс
3ден-почивка
4ден-рамо крака
5ден-бицепс трицепс
Във всеки тренировъчен ден накрая се прави корем.Ако искаш пробвай :wink:
Еми целите на ми са да изчистя максимално мазнините и да оформя мускулите.Също така искам при свалянето да запазя максимално мускулната си маса.
До колкото знам трябва първо да се изчистя(което не е много лесно) и след това да кача маса на мускулите.
За да не пускам друга тема да ви питам.
Има ли някаква химия с която да се топят мазнините бързо.:)
И разбира се да не си съсипя здравето.