04.03.07
15:17
В тренировъчни взимам 1 час преди тренировка 50 гр гейнър и 30 гр протеин. И след - същата доза.
Но в нетренировъчни дни по колко и кога да ги взимам? Мога само до обяд и вечер, през деня не съм вкъщи.
геинъра също е протеин но е високовъглехидратен
дали е тренировъчен или не
взимаш по2,2гр.на телесно тегло
например-аз съм 85кг пия по 180гр протеин
разделени на 3приемапо 60гр
това е.... толкова е просто... :!:
dagd otdolari :twisted:
[quote author=“elfigor”]геинъра също е протеин но е високовъглехидратен
Тия 60г. незнам как ги усвояваш ?!
[quote author=“elfigor”]
Като гледам какви ги пишеш ми се струва, че въобще не е толкова просто :!:
Това, което поне на мен ми стана ясно от поста ти, е, че явно имаш доста излишни пари за харчене.
Сега по темата - ако чак толкова много искаш да комбинираш протеин с гейнър - при все, че на мен лично комбинацията не ми допада, ги разпредели така: сутрин - 50гр. гейнър, преди тренировка 30гр. протеин, след тренировка 50гр. гейнър и, понеже най-вероятно искаш да качиш някои др килограм, може да приемаш и още една трета доза гейнър.
В нетр ден пии само гейнър отново по 2/3 пъти на ден.
04.03.07
19:01
[quote author=“elfigor”]геинъра също е протеин но е високовъглехидратен
Тия 2.2 грама са като цяло за приема ти на белтъчини през деня както от храната така и от протеина на прах, а не само от праха.
04.03.07
19:08
как е по-добре да пия гейнъра,50-60 грама след тренировка или 30 грама сутрин и 30 грама след тренировка :?
Значи примерно в нетр. ден 50гр гейнър сутрин и 50 на обяд, след ядене, защото иначе не ми се яде. А добре ли ще е да пия от протеина една доза преди лягане (за нетр. дни говоря), води се бърз ама все пак?
Как е по - добре, преди или след ядене? Аз го пия преди, защото не ми се яде после.
До колкото разбрах в нетр. дни мога да ги пия когато искам?
Аз правя тази комбинация и мисля, че не предозирам нито пия по-малко от колкото трябва. В тренировъчни дни преди тренировка 20гр. суроватка (+ВСАА и аминокиселини) и след тренировката 30гр. суроватка (+ВСАА и аминокиселини). Седобед е ред на гейнера - ок.40гр. В нетренировъчни дни два или три пъти по 30 грама гейнер е ОК (зависи дали имаш възможност да хапваш). Аз лично си нося разбит в шишенце с мен и си го цокам където и да съм :)