За мускулната треска...

BO

23.11.04
00:04

Защо понякога, след една и съща тренировка, веднъж имам мускулна треска на вечерта, или вместо това, понякога на другия ден, или дори в други ден е още по-силна (понякога)??? Защо времето в което настъпва мускулната треска при уж :shock:  еднаква тренировка и калориен прием (поне така си вярвам) е различно?

От какво според вас зависи? От храната, от тренировката, от организма, от трите неща или от друго?

Имам наблюдения, че ако завърша тренировката с 10-15 мин. кардио мускулна не настъпва до края на деня със сигурност, а чак на следващия, ако въбще настъпи... някой да има такива наблюдения?

п.с. и ясно, че след тренировка ще е хубаво някой да те масажира и да си полафиш в сауната тип уни-секс ама някои бързаме за работа и няма да стане тая  :wink:

23.11.04
00:14

Аз пък винаги си имам мускулна треска около 24 часа след тренировката и си ми е много готино, защото знам, че съм се натоварил добре.

23.11.04
01:16

Аз лично често съм се сблъсквал с мускулната треска в другия си спорт (народните танци) и от опит знам че много важно е доброто разгряване преди всяка тренировка на цялото тяло - независимо какво ще ти кажат че примерно ако правиш крака няма нужда да загрееш гърба да кажем. Но организма е едно цяло. Загряване, и нещото кеото за мое съжаление и аз често забравям - “охлаждане”: стречинг, евентуално упражнението с малка тежест; ако си правил крака разхождане докато спреш да ги усещаш като много натоварени - да се отпуснат. Това спомага да няма (неприятно силна) мускулна треска.
А относно защо при еднква тренировка се появява по различно време - това зависи от цялостната ти активност, стреса, храната, СЪНЯ,...аспирина ;-)
Иначе наистина е много важно, но за съжаление и доста пренебрегвано, е охлаждането.

ВН

23.11.04
07:38

По часовник ли почиваш Bobtosh? Провеждай тренировките си планирано по часовник. Това ще ти даде отговори на много въпроси!

BO

23.11.04
12:53

Image, опитвам се вече да не тренирам на гладно сутрин... разбирам че това е било голяма грешка, която ми е пречила да напредвам с масата...нямам време да тренирам всеки път в едно и също време, така че май си прав, че от това зависи...

Между другото дали има значение и това, че взимам глутамин само в дните на тренировка - след 5 гр. и преди лягане 5 гр.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1