как мисля да кача маса

02.03.07
20:50

Аз съм слаб (176 см висок /60 кг ) и имам желание да кача 15 тина кг . Тренирал съм и преди(общо около 2 години)  със променил успех, но тогава нямах финансова възможност да взимам почти никакви добавки. НЕ качвам килограми без значение на приеманата храна. Единствено и само когато тренирам успявам да кача килограми.Сега обаче има възможност да си купя каквото ми трябва  и искам да споделя моите планове и да получа вашето мнение за тях, комбинацията им  и заблежки ако имате

Протеин
Креатин
Аминокмислени
ZMA
евентуално Трибулос , ама не съм сгурен за него

Наясно съм с това каква храна трябва да ям  и съм прочел  тук и там какво пише за по горните  добавки ,разновидности как да се приемат и т.н. 
Разбира се съчетано  с 4 тренировки в седмицата и достъчно сън(8-9 ч)

Очаквам вашите мнения, благодаря предварително

02.03.07
21:43

дано да знаеш какво трябва да ядеш,защото тва е най-важното!
суплементите са ти подходящи за маса дано и да си избрал подходящи фирми!
трибулоса го остави за след поне 5 години!земи си пуешки пържоли вместо него повече работа ще свършат!

02.03.07
21:48

Бих ти предложил старомодната изпитана комбинация - креатин+гуатамин+протеин.
Има и други варианти, но те изискват повечко пари.

02.03.07
22:08

[quote author=“WESTA”]дано да знаеш какво трябва да ядеш,защото тва е най-важното!
суплементите са ти подходящи за маса дано и да си избрал подходящи фирми!
трибулоса го остави за след поне 5 години!земи си пуешки пържоли вместо него повече работа ще свършат!

за храната  - пиле,банани, всичко на млечна основа- сирене, мляко ,кашкавал извара. Белтъци от яйца. Риба. Много витамини под формата на фрешове и  цели плодове и зеленчуци лятото. И понеже съм доста слаб мога да си позволя и всякава друга храна след като съм  погълнал голямо количество от по горе изброеното.

благодаря за мнението :)

03.03.07
08:20

Според мен много зависи на какви години си... щото може да си на 17-20-...
Аз примерно съм вече почти на 30 :? и мисля след някой друг месец да пробвам:

Протеин около 60г. дневно (общо с храната около 240г. дневно) самия протеин беше с глутамин и аминикиселини...
Креатин малат + етил естер
Трибестан

Всичко друго ок, но тези протеини направо разоряват :(

Нищо обаче не се чува за тренировката ти... ? може да не съм прав, но пък си мисля, че ако не качваш маса и това те демотивира, тогава може да потренираш няколко месеца за силови тренировки... за разнообразие :) абе мисля масата все ще дойде... Обаче има нещо много важно според мен, само дато сега десет човека може да ми скочат... имаш си някакъв ген! съобразявай се с него. Не е разумно да вървиш срещу природата си. Все ще качиш маса, но сумист никога няма да станеш.
Става въпрос за това да не си поставяш прекалено високи цели и да допускаш демотивация!

Нещо като пример... да кажем един математик и един писател :)
Не че математика не може да напише книга, не че писателя не може да е добър математик...
но в 99% от случаите по-добре всеки да си се реализира там където му се удава

Аминокиселини и протеин заедно няма голяма полза. Ако дадеш тия пари които са за аминокилените за протеин ще е добре. Трибулуса чак на 30 години не го изпращайте. Има хора дето и на по 15 - 16 го взимат. Не казвам, че това е правилно, но след 18 - 19 годишна възраст може да го пиеш. Нали казват, че все пак вдига естествено тестостерона.  :wink:

04.03.07
00:38

[quote author=“capos”]Според мен много зависи на какви години си... щото може да си на 17-20-...
Аз примерно съм вече почти на 30 :? и мисля след някой друг месец да пробвам:

Протеин около 60г. дневно (общо с храната около 240г. дневно) самия протеин беше с глутамин и аминикиселини...
Креатин малат + етил естер
Трибестан

Всичко друго ок, но тези протеини направо разоряват :(

Нищо обаче не се чува за тренировката ти... ? може да не съм прав, но пък си мисля, че ако не качваш маса и това те демотивира, тогава може да потренираш няколко месеца за силови тренировки... за разнообразие :) абе мисля масата все ще дойде... Обаче има нещо много важно според мен, само дато сега десет човека може да ми скочат... имаш си някакъв ген! съобразявай се с него. Не е разумно да вървиш срещу природата си. Все ще качиш маса, но сумист никога няма да станеш.
Става въпрос за това да не си поставяш прекалено високи цели и да допускаш демотивация!

Нещо като пример... да кажем един математик и един писател :)
Не че математика не може да напише книга, не че писателя не може да е добър математик...
но в 99% от случаите по-добре всеки да си се реализира там където му се удава

на 23 години съм.  За гена си прав, но аз нямам амбиции да става 120 кг чиста мускулна мааса :) Искам да кача 15тина кг  каквото и да е за предпочитане предимно мускули. А аз иначе качвам и без добавки маса но многоооо бавно за година 2-3 кг някъде и то при редовни тренировки 3-4 пъти седмично и много здрава храна. За това искам да мина по лесния начин и да си взема добавките и да кача тия 15 ина кг за окло 1година. А тренировките ми , хм  те се сменят не харесвам да тренирам повече от 3-4 месеца по една и съща програма но ето една приомерна моя програма:
тренировка 1 : трицепс, гърди
тренировка 2 : гръб, бицепс
тренировка 3 : рамене , прасец
тренировка 4 : кракака

това беше последната ми програма преди и след като потренирам 1-2 месеца мсиля пак да се върна към нея. Тренировката ми не продължава повече от 50 - 60 мин и е сутрин.

04.03.07
15:42

2-3 кг чиста маса на година прави 20-30 кг след десет години, което е страшно много.
Относно храненето-и аз си мислих, че не мога да качвам маса, но откакто ям по кило месо на ден и половин кг ориз, разбрах, че не е точно така :lol:  . След като изпих няколко чувала с добавки, разбрах, че нищо не е по-добро от храната. Не че не помагат, но...

04.03.07
18:06

[quote author=“kagan”]А аз иначе качвам и без добавки маса но многоооо бавно за година 2-3 кг някъде и то при редовни тренировки 3-4 пъти седмично и много здрава храна. За това искам да мина по лесния начин и да си взема добавките и да кача тия 15 ина кг за окло 1година.  Тренировката ми не продължава повече от 50 - 60 мин и е сутрин.

1. 2-3 кг за цяла година е нищо; четири-дневният ти сплит не е лош, което идва да покаже, че най-вероятно не се храниш добре, а оттук и не се възстановяваш пълноценно;
2. мнозина си мислят, че като взимат добавки ще постигнат целите си едва ли не преждевременно...За тях това е “лесният начин, който твърде често се оказва необосновано скъп от финансова гледна точка и напълно неефективен с оглед на постигнатите “резултати”; Няколко пъти вече пиша, че ключът към успеха се крие в добрия хранителен режим и интензивните тренировки (добавките са пожелателни, но не и задължителни)...Понякога обаче се оказва, че има нещо много по-важно от правилната диета  - ПОСТОЯНСТВО И ТЪРПЕНИЕ...Ако ги нямаш напълно разбираемо е да избереш “лесния начин”, който не означава нищо друго освен надценяване и недостатъчно разбиране на смисъла от хранителните добавки.
3. При положение, че си на ВВД и целиш качване на ММ си мисля, че би било доста по-удачно, ако изместиш тренировката си малко по-късно, т.е. след като имаш вече  поне две хранения - в едното от които задължително да преобладават бавните въглехидрати.

Иначе аз в момента взимам tribulus&zma, aminoacids&taurine и съм като реактивен самолет по време на тренировка.  :wink:

05.03.07
16:56

Пожелавам ти успех да качиш 15 кила за една година. Няма да те демотивирам но и 1 камион добавки за изпиеш пак не можеш да ги качиш. В този спорт няма лесен път и вратички. Няма за 1 година ставам як и спирам. Няма и зимам химия и ставам як. Ние мислиш че сме глупави ли че не земем добавки и за 2-3 години да станем 120 кила. Просто няма такъв филм.

05.03.07
21:45

[quote author=“KLEKNALIQ”]Пожелавам ти успех да качиш 15 кила за една година. Няма да те демотивирам но и 1 камион добавки за изпиеш пак не можеш да ги качиш. В този спорт няма лесен път и вратички. Няма за 1 година ставам як и спирам. Няма и зимам химия и ставам як. Ние мислиш че сме глупави ли че не земем добавки и за 2-3 години да станем 120 кила. Просто няма такъв филм.

е тези  15 кила са пожелателни , плюс това както споменах , не държа да качвам само мускули(то няма и как). А иначе за година някъде чиста 5 -10 кг мускулна маса мисля че е реалистично. Преди около година и половина тренирах здраво и пиех едни хубави протеини с креатин и успях да кача някъде около 4 - 5 кг за 6 месеца  после още 6 месеца “на сухо”  и по малко тренировки без особен ефект освен запазване на теглото. След като спрях се върнах 2кг назад. Все пак 2-3 кг ми останаха :).
Както наблегнаха по горе храната е много важна.Ще помисля много над хранителния си режим, не мога да ям(фуизиочески няма да го понеса) по 1 кг месо и половин кило ориз ама ще опитам,да видя какво ще излезне.

Благодаря за всички мения , обещавам след 6 месеца да пиша  за резултатите на междинната контрола :)

05.03.07
22:07

[quote author=“kagan”]Аз съм слаб (176 см висок /60 кг ) и имам желание да кача 15 тина кг . Тренирал съм и преди(общо около 2 години)  със променил успех, но тогава нямах финансова възможност да взимам почти никакви добавки. НЕ качвам килограми без значение на приеманата храна. Единствено и само когато тренирам успявам да кача килограми.Сега обаче има възможност да си купя каквото ми трябва  и искам да споделя моите планове и да получа вашето мнение за тях, комбинацията им  и заблежки ако имате

Протеин
Креатин
Аминокмислени
ZMA
евентуално Трибулос , ама не съм сгурен за него

Наясно съм с това каква храна трябва да ям  и съм прочел  тук и там какво пише за по горните  добавки ,разновидности как да се приемат и т.н. 
Разбира се съчетано  с 4 тренировки в седмицата и достъчно сън(8-9 ч)

Очаквам вашите мнения, благодаря предварително

Относно добавките, пич, според мен, не си познал.

Трябва ти само яко разнообразна храна с повечко бавни въгл. и протеин.

Евентуално малко аминокиселини около тренировка. Повече не е нужно. На този ръст и тегло, поне 9 месеца стабилни трен. може да караш без допълнителни екстри.

05.03.07
22:08

[quote author=“kagan”][quote author=“KLEKNALIQ”]Пожелавам ти успех да качиш 15 кила за една година. Няма да те демотивирам но и 1 камион добавки за изпиеш пак не можеш да ги качиш. В този спорт няма лесен път и вратички. Няма за 1 година ставам як и спирам. Няма и зимам химия и ставам як. Ние мислиш че сме глупави ли че не земем добавки и за 2-3 години да станем 120 кила. Просто няма такъв филм.

е тези  15 кила са пожелателни , плюс това както споменах , не държа да качвам само мускули(то няма и как). А иначе за година някъде чиста 5 -10 кг мускулна маса мисля че е реалистично. Преди около година и половина тренирах здраво и пиех едни хубави протеини с креатин и успях да кача някъде около 4 - 5 кг за 6 месеца  после още 6 месеца “на сухо”  и по малко тренировки без особен ефект освен запазване на теглото. След като спрях се върнах 2кг назад. Все пак 2-3 кг ми останаха :).
Както наблегнаха по горе храната е много важна.Ще помисля много над хранителния си режим, не мога да ям(фуизиочески няма да го понеса) по 1 кг месо и половин кило ориз ама ще опитам,да видя какво ще излезне.

Благодаря за всички мения , обещавам след 6 месеца да пиша  за резултатите на междинната контрола :)

Качил си 5кг за 6 месеца и то с протеин и креатин?!?!?! Уоууууу...  :shock: аз успях да кача приблизително 3кг за месец и то само с гейн... Тва твойто много нереално ми се струва...  :?

05.03.07
22:14

ако знаеш колко храна поемам и си седя на същите килограми пак няма да повярваш, ама ген какво да се прави  :)

05.03.07
22:45

[quote author=“kagan”]

Проблема ти е че не ядеш. Не е в добавките. Ако си злояд пробвай нещо за повишаване на апетита. Редовно ли тренираш? Спиш ли достатъчно? Не се обиждаи но е смешно да кажеш че не растеш защото не взимаш добавки

-=ExErCiSe=-: Ако си мислиш че всеки месец ще качваш по 3 кила от геинера много се лъжеш. Нали се сещаш че в началото много растеш, А после по-малко и по-малко и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1