За бокс

05.03.07
16:40

Понеже съм забелязвал, че има боксьори тука да питам късно ли е да се почнат тренировки, като съм на 18. Без претенции към профи спорт.

05.03.07
16:59

Щом нямаш такива претенции , значи не  :wink:

05.03.07
17:15

Никога за нищо не е късно. Време за всичко се намира (освен за чудене и маене)!

05.03.07
17:40

Бе, и претенции да имаш, пак не е късно :wink:
Вся’кви случаи има, то си зависи от теб какво ще постигнеш.

IC

05.03.07
18:35

даже и за проф. пак имаш шансове стига да имаш воля и да ти е в кръвта ...

05.03.07
20:04

[quote author=“topDevil”]Понеже съм забелязвал, че има боксьори тука да питам късно ли е да се почнат тренировки, като съм на 18. Без претенции към профи спорт.

нещата са прекалено сложни.никой от този или който и да е форум не може да ти отговори адекватно на въпроса.

аз само ще се опитам :)  .тъй като си на 18 години-ще изкараш ГОЛЯМ късмет да намериш треньор на който да му се занимава тепърва да гради от теб боксьор и да полага основи.ако имаш някакви въпроси питай.

05.03.07
20:12

Принципно бързо уча, но това едва ли е от значение в момента.
Иначе, че за профи ниво знам, че съм закъснял, пък и не ми е това целта. Просто спорта ми харесва, не че не мога да си скачам на въже, да си помпам коремни преси и да бия чувала отделно...Просто питах.
Hardboy искаш да кажеж, че номера може да стане с много обикаляне...Можеж ли да кажеж как протича една тренировка ? 10х : )

05.03.07
20:23

[quote author=“topDevil”]Принципно бързо уча, но това едва ли е от значение в момента.
Иначе, че за профи ниво знам, че съм закъснял, пък и не ми е това целта. Просто спорта ми харесва, не че не мога да си скачам на въже, да си помпам коремни преси и да бия чувала отделно...Просто питах.
Hardboy искаш да кажеж, че номера може да стане с много обикаляне...Можеж ли да кажеж как протича една тренировка ? 10х : )

значи при американците(включително и боксьорите от латинска америка) е характерно, че много от тях започват директно в профи бокс, без стаж при аматьорите. други пък започват доста късно като възраст (над 25 години) като преди това са се занимавали с други спортове. или пък в затвора се запалват по бокса.
за Европейската школа е характерно че обикновено се започва при аматьорите и от най-ранна възраст се преминава през всички етапи. някой доста късно (над 30 години) преминават при професионалстите.

тренировката протича всеки път различно.винаги започваме с 10-15 минутно загряване и свършваме с 5 минутно разгряване.а същността й е различна,но като цяло се състои в тренировка за следните неща:техника,издържливост,сила и разбира се трупане на опит на ринга(спаринг).

CS

05.03.07
21:04

[quote author=“IceMan”]даже и за проф. пак имаш шансове стига да имаш воля и да ти е в кръвта ...

Не съм съгласен.
Аз лично бях на 15 като почнах и тренера каза, че съм бил на ръба, но всеки е различно. Зависи, ако имаш качества...

05.03.07
22:11

Абе иди да си тренираш, пък ако нещо става от теб хората ще забележат и ще се възползват :wink:
Няма такъв вариант да идеш и да му кажеш “искам да ставам състезател, ти ще ме направиш”, като видят, че ти се отдава ще ти обръщат по-голямо внимание.

Аз тренирам Кикбокс, но нещата са сходни.

05.03.07
22:25

От физиката ти зависи.

Да опиташ е най-умното което може да направиш.

IC

06.03.07
09:56

аз съм “за” да опита аз почнах тренировки по бокс на 16 год ... и съм един от най добрите в тренировката

06.03.07
13:23

Я кажете от София кои тренирате и някой дали случайно не е в СК “Респект” ?  :)

06.03.07
13:33

И аз на 21 години се чудих дали да почна тренировки по карате.Тъй като винаги съм искал.Започнах и не съжелявам, т.е. всичко ти зависи от желанието.Ако искаш много ще постигнеш целите си стига да са реални.А за бокса и то не за профи не би трябвало да имаш проблем , освен добър треньор и отделено време :wink:
Поздрави.

06.03.07
14:35

едно малко нахално въпросче  :oops:  : Kъде близо до Младост може да се тренира бокс?  :)

06.03.07
14:40

Victus аз съм тренирал карате като малък и тогава имаше хора на 20на години с бял колан, но явно има разлика с бокса...щото и кикбокс на 18 пак може да почнеш, само с бокса явно е специално...

MO

06.03.07
22:32

Ех бокс ,много мъжки спорт ,тренирах го с голямо желание ,
според мен той е най-мъжкият спорт ,няма нагласено бият се двама побеждава
по-добрия.
Относно момчето което пита за възраст/начало
Никога не е късно да започнеш нещо ново.

13.05.07
00:35

Една тренировка може да протича по няколко начина...
*загряване 20мин.
*бой със сянка 1х3мин.
*уреди-чували
1рунд само с лявата ръка
2рунд свободно
3рунд ъперкъти
4рунд свободно
*гирички
*въже
*коремни преси

*загряване 20мин.
*бой със сянка 1х3мин.
*защити
*чували
*гирички
*въже
*коремни преси

***икато станеш добър СПАРИНГ с с някои от залата по твои избор...

13.05.07
00:53

БОКСЪТ  ОТ 62 ГЛЕДНИ  ТОЧКИ
КАКВО Е  БОКСЪТ? Сила.Изкуство.Религия.Вяра.Всеотдайност.Любов.Преклонение.Красота.Игра.Предизвикателство.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Стремеж. Изява.Триумф.Шампанско.Опиянение.Радост.Ликуване.Еуфория.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Немощ.Поражение.Разочарование.Мъка.Илюзия.Плач.Проклетисване.Зарязване.Състрадание.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Джентълменство.Рицарство.Мъжество.Себеизява.Двубой.Конфликт.Сблъсък.Героизъм.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Удър.Отклон.Кроше.Ескиваж.Ъперкът.Сайдстеп.Атака.Заштита.Нокдаун.Нокаут.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Ръкавици.Каска.Назъбник.Кецове.Екип.Тренировка.Спаринг.
КАКВО  Е  БОКСЪТ? Ринг.Прожектори.Гонг.Рефер.Победа.Журналисти.Фоторепортери.Камери.Интервюта.Автографи.

КАКВО  Е  БОКСЪТ ?...

Аз мислим че всичко зависи от в каква форма си като започваш в началото.Ако имаш издържливост , жижненост и сила можеш да се средоточиш върху техниката и направо да се готвиш.ако си сериозен.Аз тренирам от 6-7 месеца но първото ми състезание ще е чак ноември демек след 4 месеца което прави 12 месеца или 1 година тренировки подготовъчни защото като почнах нямах физика и издържливост.Има друг вариант който един приятел ми каза но аз не го изпълних щото ме мързеше - да тичаш и да дигаш извън тренировка а техниката да ти остане за тренировката.И още нещо.Дядо ми е бил републикански и сега е рефер и ми е казал че има добри боксьори който са започнали да тренират на 19-20 години!Но са били в добра физическа структура.Айде успех

07.07.07
18:07

Почвай с бокса,никога за нищо не е късно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1