Почивка между сериите!

17.02.07
09:59

Скоро гледах едно от предаванията на Недик по Скат та в него стана въпрос за почивките между сериите.Значи той каза че трябва да почиваш не повече от 40-50сек и трябва да правиш с такива кила ,с  които да можеш да правиш серии с такава почивка.На мен ми се стори супер странно ,защото аз съм чувал че трябват 2 мин. и аз толкова почивам.Той говори за някакъв “пъмпинг” ефект на сърцето който се постигал с такива малки почивки.По принцип в предаването ставаше въпрос за тренировка за гръб и че по малко от 12 повторения нямало смисъл да правиш ако искаш да постигнеш покачване на мускулна маса,което отново ми се стори странно защото си мислех че за ММ трябва по малко повторения ,а за релеф повече.Понеже съм горе долу начинаещ и за това питам кое е по-правилно?Съвсем се обърках след това предаване:)

FZ

17.02.07
11:34

[quote author=“Tzetzo01”]Скоро гледах едно от предаванията на Недик по Скат та в него стана въпрос за почивките между сериите.Значи той каза че трябва да почиваш не повече от 40-50сек и трябва да правиш с такива кила ,с  които да можеш да правиш серии с такава почивка.На мен ми се стори супер странно ,защото аз съм чувал че трябват 2 мин. и аз толкова почивам.Той говори за някакъв “пъмпинг” ефект на сърцето който се постигал с такива малки почивки.По принцип в предаването ставаше въпрос за тренировка за гръб и че по малко от 12 повторения нямало смисъл да правиш ако искаш да постигнеш покачване на мускулна маса,което отново ми се стори странно защото си мислех че за ММ трябва по малко повторения ,а за релеф повече.Понеже съм горе долу начинаещ и за това питам кое е по-правилно?Съвсем се обърках след това предаване:)

абе кво го слушаш тоя химик  8)

Зависи на какво ниво си. Ако сега влизаш залата 2 мин. е твоята почивка. Ако си от 3 години там обаче тренировката ти трябва да е интензивна, тежка и бърза. От което следва, че и почивката между сериите ще ти е по - малка(около 1 мин. и под нея).
Гърба е голяма мускулна група. Ама наистина голяма. За това така е казал, че трябва с по 12 повторения. И е прав според мен. В една статия за Рони Колман и неговата тренировка той каза, че под тия 12-15 повторения не пада за гръб. Колко е вярно не знам а и там вече факторите са други, но така е по - правилно според мен. От 6-8 повторения не виждам смисъл.

17.02.07
20:50

[quote author=“Jorku”]От 6-8 повторения не виждам смисъл.

Аз пък над 8 не правя, не виждам смисъл ;)
[quote author=“Jorku”]. В една статия за Рони Колман и неговата тренировка той каза, че под тия 12-15 повторения не пада за гръб.

Затова ли прави тяга в 2-4 повторения и гребане с щанга/мечка в 7-8?

AL

05.03.07
17:12

Зависи какви цели си поставяш,дали сваляш или качваш.В момента се чистя и почивките ми са 30сек между сериите.Когато качвам 1,5-2мин между сериите.Всичко е строго индивидуално и в голяма степен зависи от издръжливоста.

05.03.07
20:32

Тоя Недик е човек , чийто познания по културизъм са сравними с моите по атомна физика - т.е. никакви.

07.03.07
18:20

Аз сам на принцип ...при маса 1-1.30 мин между сериите и 2-2.30 мин между упражненията

07.03.07
23:11

Аз пък немога да си определя почивките колко са минута ли са, 2 ли са 30 секунди ли са, просто гледам да направя едни 20 метра из залата да си взема нялко пъти дълбоко въздох да разменя едно изречение и айде пак на пейката :) Не повече от минута :)

08.03.07
00:22

НАй-малкото, че повече от минута си е равнозначно на изстиване на ставите. И за какво му е начовек повече от минута?! Предостатъчно е и за това Недик е прав.

08.03.07
00:32

[quote author=“MOHCTAPA”]НАй-малкото, че повече от минута си е равнозначно на изстиване на ставите. И за какво му е начовек повече от минута?! Предостатъчно е и за това Недик е прав.

Никога не почивам толкова малко, нямам и намерение, само щото някой си бил казал. Минута почивка е недостатъчно, ако тренираш с по - сериозни тежести.

08.03.07
00:35

Имах предвид, че аз лично нагаждам тежестите така, че 1 минута почивка да ми е достатъчна да се възстановя (и НЕ тренирам леко!!!)

JA

10.03.07
09:18

абе минута-две не повече...

AL

10.03.07
14:29

[quote author=”Петко К”][quote author=“MOHCTAPA”]НАй-малкото, че повече от минута си е равнозначно на изстиване на ставите. И за какво му е начовек повече от минута?! Предостатъчно е и за това Недик е прав.

Никога не почивам толкова малко, нямам и намерение, само щото някой си бил казал. Минута почивка е недостатъчно, ако тренираш с по - сериозни тежести.

Пробвай четири серии 10-12 повторения на 90 кг. през 30 секл. и тогава говори за сериозни тежести.

10.03.07
14:43

[quote author=“ale”][quote author=”Петко К”][quote author=“MOHCTAPA”]НАй-малкото, че повече от минута си е равнозначно на изстиване на ставите. И за какво му е начовек повече от минута?! Предостатъчно е и за това Недик е прав.

Пробвай четири серии 10-12 повторения на 90 кг. през 30 секл. и тогава говори за сериозни тежести.

Не мерси, толкова много повторения не правя.

AL

10.03.07
14:58

[quote author=”Петко К”][quote author=“ale”][quote author=”Петко К”][quote author=“MOHCTAPA”]НАй-малкото, че повече от минута си е равнозначно на изстиване на ставите. И за какво му е начовек повече от минута?! Предостатъчно е и за това Недик е прав.

Не мерси, толкова много повторения не правя.

Приятелю за всеки е различно,аз тренирам по-този начин 3 месеца в годната,така се чистя а и издръжливоста се подобрява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1