28.02.07
15:04
Здравейте на всички. От скоро пак тренирам след доооста голяма пауза от над година и половина. Тогава бях тренирал 7 месеца но прекъснах поради някои причини. Та значи сега от месец и нещо тренирам и усещам, че имам разлика в гърдите. Имаше го и преди но сега като се натоварвам и така да се каже мускулите се напомпват се усеща повече. Най-странното е че лявата е по-голяма, а силната ми ръка е дясната. Другото странно е, че като правя упражнения с дъмбели не усещам разлика в силата от ляво и отдясно. А не си въобразявам, вижда се много добре, че има разлика. Дясната въобще не мога да я стегна така хубаво, не е толкова напомпана и т.н. Не знам какво да правя...нито пък на какво се дължи това...То аз сега съм доста слабичък и са ми малки гръдните мускули като цяло. Вдигам едва 50 кила, но ме е страх за вбъдеще да не се засили тоя ефект и ще стане мноо гадно....Казвайте какво да правя плс ?????
28.02.07
21:54
ползвай повече дъмбели :wink:
28.02.07
21:57
абе съвсем нормално е то и при ръцете така ползвай както каза “колегата” дъмбелите
06.03.07
21:22
От сравнително скоро забелязах същия проблем и при себе си. Та на последната тренировка за гърди замених щангата за полулег с дъмбели (сравнително тежички) , като с дясната ръка (и на мен десният пекторалис ми е по-слаб) извършвах маалко по-голяма амплитуда, а накрая сложих и една серия кабел пак за дясната част. Подобрението е минимално и има още доста да се мъча с изравняването.
Kаза че се чудиш защо лявата ти гърда е по напреднала при положение чe дясната ти ръка е по силна.Ами част от проблема според мен се дължи точно на това.Зящото включваш явно прекалено много дясната ръка при гърдaтa и това и пречи да се развива
Не забравяй че когато тренираш дадена мускулна група ....забравяш за всички останали
10.03.07
09:20
абе хора съвсем нормално е то и дясната ти ръка е по голяма,десния крак ти е по силен и така..
Спокоино това е нормално,както вече другите момчета казаха че да има различия в ръцете и краката,така е и при гърдите,да се надяваме че ще ти се оправят гърдите,дано само преди когато си тренирал не си я пренатоварил 1-та и сега да ти изостава,има и такъв вариянт но е малък.