07.03.07
17:48
Здравейте, и аз както много други искам да отслабна. Реших да се храня със салата вечер, вкусно ми е и не ми представлява трудност. въпроса ми е колко грама е нормално да се консумира тъй като аз спокойно си изяждам 700гр / зелева или шопска / но ми се струва много. На 26 години съм 165см тежа 54кг.
07.03.07
17:57
И на мене ми е интересно щтото и аз искам да свалям ?
Ама само на салата няма да мога да изкарам цяла вечер ?
Да вземем една шопска салата от 500 грама.
домати 200 грама калории 34, мазнини 0, белтъчини 1,5 грама, въглехидрати 6 грама
краставица 200 грама калории 20, мазнини 0, белтъци 1,5 грама, въглехидрати 6 грама
чушки 50 грама калории 10, мазнини 0, белтък о,5 грама, въглехидрати 3 грама
лук 50 грама калории 18, мазнини 0, белтък 0.1 грама, въглехидрати 4 грама
зехтин 15 грама калории 110 калории мазнини 15, белтък и въглехидрат няма
Общо: калории 190, мазнини 15, белтъци 3,6 грама, въглехидрати 19 грама. Обаче поемате доста по-малко!!! Разликата идва от това, че доста от зехтина се изхвърля, понеже отива с ока на дъното и не вярвам да топите залци, или да го пиете. Не съм смятал настъргано сирене, ако има. Е според вас това пълноценно хранене ли е?
Здравейте, и аз както много други искам да отслабна...На 26 години съм 165см тежа 54кг
:shock: :shock: , не виждам защо ама айде. По добре със салатата 4-5 белтъка :)
[quote author=”беба”]На 26 години съм 165см тежа 54кг.
Мисля, че ти е рано за НВР...
Защо не пробваш балансиран хр режим?
Да ви кажа биласъм доста по пълна както и много слаба. За моята конструкция на тялото съм открила че 50 кг са точните имам предвид, че се чувствам и изглеждам добре така че имам 4 килца за “сваляне”. е пак си е преяждане макар и със салата. А впрочем ми е неясно ако вечерям риба на скара или пилешко към колко грама трябва да е порцията ясно е че в този случай салатата ще е по малко. Иначе диети съм правила мнодо и всякакви “свалям’’ лесно и бързо, сега обаче се замислям по скоро да променя хранителните си навици за да се чувствам във форма постоянно. Четох доста от писаното във форума и стигнах до заключението, че сладки ,тестени храни шоколад плодове/ някои / пържено и панирано са нещата които трябва да изключа от менюто си и не само за определен период, а за винаги. Вие които сте с повече опит как се справяте с желанието за похапване на нещо забранено?
Определено риба на скара или пилешка пържола (гърди) са най-добрия избор за вечеря. Около 100-150 грама (100 грама имат около 110 калории) е добре. Освен това калориите идват почти само от белтъци.
Това за много големите изкущения е типично женски проблем. Много малко мъже се оплакват от непреодолимо желание за шоколад например. Ако много ти се яде шоколад си отчупи едно парченце и го остави да се стопи в устата. ГЛедай да приемаш такива “забранени” храни предимно сутрин. А с времето се отвиква от сладкото. След 4 седмици НВД вече почти не се сещах за сладко и се задоволявах с 2-3 лъжици мед на седмица.
10.03.07
11:59
[quote author=“locvs”]
зехтин 15 грама калории 110 калории мазнини 45, белтък и въглехидрат няма
Имаш грешка 15 грама зехтин са 15 грама мазнини...няма как мазнините да са повече от общия грамаж на продукта :roll: :wink: