05.03.07
15:29
Вчера целия гръб и врат ми се бяха схванали и ходих на лекар. Лекарят ми каза, че или е закачен нерв или се е получило възпаление на мускулите. Та както и да е, биха ми мускулна инжекция и ме отпусна и вече почти съм се възстановил, НО пия хапчета за отпускане на мускулите и вечер нещо като успокоително (за мускулите пак) и така 3-4 до 5 дена трябва да ги пия. Не бях ходил на фитнес вече 3 седмици и таман се гласях да започвам и се получи тази глупост. Има ли някаква опасност след 2-3 дена да почна фитнес, след като не усещам болки и схващане във врата ?
не се притесняваи стига щом нямаш болки но си имаи 1 наум , на мен 2 пъти ми се е схващал така врата и след като се излекувах 2-3 дена с хапчета като тебе си дигах спокоино
Според мен чакай минимум 1 седмица след като спреш приема на химията.
И най-добре ще е давкараш още една седмица само с бягане и общи тренировки със собствено тегло.
И намери причината за схващането, няма всеки път да търчиш при лекаря да ти бие инджекции.
09.03.07
00:20
Все още не мога да си обясна от какво се получи това, но всичко се оправи (или поне засега :roll: ) и мисля от утре лека полека да се насочвам към залата. :wink:
Не съм лекар, но те съветвам да загряваш много стабилно и търпеливо преди тренировка, сатречинг преди, по време и след тренировката. Упражненията за гръб трябва да се изпълняват по възможно най-правилния начин (не че другите не трябва...)!!!
[quote author=“MOHCTAPA”]Не съм лекар, но те съветвам да загряваш много стабилно и търпеливо преди тренировка, сатречинг преди, по време и след тренировката. Упражненията за гръб трябва да се изпълняват по възможно най-правилния начин (не че другите не трябва...)!!!
Така е...Трябва да се обръща голямо внимание на загрявката, а не да се пренебрегва!
09.03.07
18:00
Никога не пренебрегвам загрявката. :wink:
Аз преди няколко месеца,като почвах и въобще не загрявах, докато в един момент изведнъж докато си вдигах ме заболя супер мнго главата, все едно цялата кръв ми се качи горе, абе мнго с уплаших,имах чувстовот ,че нещо удар ще получа...
добре че тук някакви пичове ми казаха ,да ,че най-вероятно е схващане във врата и наистина се убедих в това, починах 1 седмица и от тогава всеки път загрявам достатъчно и нямам проблеми...наистина подкрепям другите - ЗАГРЯВКАТА Е СУПЕР ВАЖНА!