07.03.07
18:36
Висок съм 167см., тежа 78кг., (имам си и мускули, имам си мазнинки) на почти 30годинки.
Дневно се храня се с около:
2000ккал
50гр. мазнини
200гр. белтъчини
200гр. въглехидрати
Тренирам три пъти седмично.
Пия креатин, глутамин, BCCA.
Дневната ми калорийна нужда, при лека физическа активност е около 2400ккал
най-важното забравих - 3 пъти седмично (след всяка тренировка правя 20мин. кардио)...
Айде ако се намери някой да отговори... ако не след някой друг месец сам ще разбера :)
При това положение, има ли начин да качвам муслулна маса?
или горя мазнини и поддържам муслулна маса?...
не ми е много ясно какво правя ;)
07.03.07
22:46
[quote author=“capos”]Висок съм 167см., тежа 78кг., (имам си и мускули, имам си мазнинки) на почти 30годинки.
Дневно се храня се с около:
2000ккал
50гр. мазнини
200гр. белтъчини
200гр. въглехидрати
Тренирам три пъти седмично.
Пия креатин, глутамин, BCCA.
Дневната ми калорийна нужда, при лека физическа активност е около 2400ккал
най-важното забравих - 3 пъти седмично (след всяка тренировка правя 20мин. кардио)...
Айде ако се намери някой да отговори... ако не след някой друг месец сам ще разбера :)
При това положение, има ли начин да качвам муслулна маса?
или горя мазнини и поддържам муслулна маса?...
не ми е много ясно какво правя ;)
Как да качваш като си на отрицателен калориен баланс???
Да си го изясня веднъж за винаги... :oops:
Задължително ли трябва да съм на положителен калориен баланс, за да качвам (чиста) мускулна маса?
08.03.07
17:32
Не е задължително да си в положителен калориен баланс, за да качваш мускулна тъкан, ако си начинаещ, макар прирастът на мускулна маса пак ще е съпроводен със загуба на тегло. Разбира се, най-важното е да уточним с колко ккал си в преразход. Ако са 100, 200 - не е проблем - ще качваш мускулатура бавничко, ако тренираш разумно, а мазнините ще се топят. Всяко претрениране, обаче ще те връща назад! При теб преразходът е повече от 500 ккал. Т.е. няма да качиш друго освен мускулна издръжливост. Това не се изразява в прираст на тегло, а в усъвършенстване на метаболизма, постепенна загуба на мазнини и загуба на тегло и то само в случай, че се храниш поне 4-5 пъти на ден с разумно съобразени пропорции. Освен това, протеина ти е малко!