Асиметрия в краката

08.03.07
19:06

В момента имам разлика (около сантиметър) в двете бедра. За момента деля краката и ги тренирам по отделно, но не знам дали е правилно. Спрях клека, тъй като след всяка тренировка имам чувството, че се засилва разликата. Правя лег преси, бедрени разгъвания и бедрени сгъвания. Бихте ли казали как да оправя разликата? Благодаря предварително!

FI

08.03.07
21:54

[quote author=“SystemCrash”]В момента имам разлика (около сантиметър) в двете бедра. За момента деля краката и ги тренирам по отделно, но не знам дали е правилно. Спрях клека, тъй като след всяка тренировка имам чувството, че се засилва разликата. Правя лег преси, бедрени разгъвания и бедрени сгъвания. Бихте ли казали как да оправя разликата? Благодаря предварително!

Голяма грешка е да тренираш краката различно. Клекът, ако се прави правилно, само може да ги уеднакви. Явно не правиш упражненията както трябва.

Разлика между двете бедра е нормално. Аз имам 2 см разлика в бедрата. Повярвай ми разлика си я виждаш само ти.

08.03.07
22:20

Би ли пояснил защо е грешка да се тренират двата по отделно? И какво не правя като хората? Не мога да хвана грешката къде е. Някакви предположения?

FI

08.03.07
22:22

[quote author=“SystemCrash”]Би ли пояснил защо е грешка да се тренират двата по отделно? И какво не правя като хората? Не мога да хвана грешката къде е. Някакви предположения?

Пояснила :lol: , жена съм. Ами защото така ги натоварваш различно и ще се развиват още по - неравномерно от преди.

Нали ти казвам, явно правиш грешно упражненията.

08.03.07
22:48

[quote author=“fitday”][quote author=“SystemCrash”]Би ли пояснил защо е грешка да се тренират двата по отделно? И какво не правя като хората? Не мога да хвана грешката къде е. Някакви предположения?

Пояснила :lol: , жена съм. Ами защото така ги натоварваш различно и ще се развиват още по - неравномерно от преди.

Извинявам се за грешката.

Дори и при равни серии с равни килограми?!? Гледам по-малкия да го товаря повече, та да се оеднаквят. Както се прави при разлика в горната част на тялото (по една серия повече на всяко упражнение за всяка изоставаща група).

Явно ще сменям начина на трениране...

FI

08.03.07
22:50

[quote author=“SystemCrash”][quote author=“fitday”][quote author=“SystemCrash”]Би ли пояснил защо е грешка да се тренират двата по отделно? И какво не правя като хората? Не мога да хвана грешката къде е. Някакви предположения?

Извинявам се за грешката.

Дори и при равни серии с равни килограми?!? Гледам по-малкия да го товаря повече, та да се оеднаквят. Както се прави при разлика в горната част на тялото (по една серия повече на всяко упражнение за всяка изоставаща група).

Явно ще сменям начина на трениране...

Стана ми интересно - правиш лег преса с 1 крак ли???

08.03.07
22:56

Мдаа :) Иначе ме е страх да не стане още по-зле ситуацията...

08.03.07
23:16

Според мен е абсолютно задължително да правиш и с двата крака упражненията това е начина, те постепенно ще се изравнят.
Примерно ако тренираш повече по-слабия крак какво ти гарантира че го тренираш за покачване на мускулна маса, а не че ефекта е понижаване на телесните мазнини и по този начин рискуваш да задълбочиш разликата. Дори и да качиш мускулна маса на по-слабия ти крак то той отново не би бил същия като другия понеже единия ще изглежда по-мускулест от другия

08.03.07
23:19

Клек си го прави,разгъване и сгъване можеш един по един да редуваш краката зада по силния не помага на по слабия.Обаче всеки има такива разминавания.Не е за притеснение.

ВН

09.03.07
01:13

Просто е, тренираш ги равномерно в 4 серии клек/лег преса и добавяш 5-та серия на лег-преса за изоставащия крак. Вместо разгъване, прави напади, там всеки крак се натоварва отделно. Повече обем, повече работа, повече разкъсвания, повече маса! Смятам, че 3 серии за тренировка вповече за изоставащия са достатъчни. Не прави експерименти с нови килограми когато тренираш и 2-та крака -  дръж едни килограми и повторения, т.е. задържащ период за водещия и провокиращ растеж за изоставащия. Внимавай, обаче мери се на всеки 10 -14 дни, щото бързо-бързо може изоставащия да стане водещ...

А това, че единия ще стане по-релефен от другия - това са глупости! Тя да не е 100 килограмов професионалист, че да има такава явна разлика в релефа “ПОВЛИЯНА” не от мазнини, а от мускулна маса? Няма такъв филм! Различен % мазнини в 2-та крака - таково животно не съм виждал!  :roll:

ПП: Важно! Слагай серията за изоставащия последна, за всяко упражнение иначе се получава предизтощение и водещия става още по-водещ...

Примерна схема  4 серии клек + 1 лег преса, (при нападите, започваш с водещия, изоставащия почива заради екстра серията) 4 серии напади + 1, абдуктор, аддуктор, глезотии... Сега, засега не прави тяга, при сумо тягата единият крак винаги е по-натоварен от другия, при мен това е десният бицепс феморис...

11.03.07
19:14

Работя така. Щангата за клек я слагам мааалко по на дясно и усещам повече товарене в десния крак. За сега съм доволен от натоварването. Ще пиша след вяреме да кажа.

21.11.07
15:40

Незнам само аз ли съм странен ама да ти кажа че аз в ръцете имам 1см разлика, която уверявам те не се забелязва, пък за краката даже незнам к’ва е.А за теб предполагам, че е повече до внушение - просто не може да си идеално симетричен.Дано съм ти помогнал.
Успех!
Ааааааа малко късно видях от кога е темата  :)

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 21.11.07 15:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1