Помогнете

08.03.07
10:45

Здравеите аз сам на 15 години(тази година 6те стана на 16) и тренирам от 2 месеца.Висок сам почти 1.80 и тежа 65 кг.Изскам да попитам какви хранителни добавки да взимам за да кача мусколна маса.Чудя се някакав геинер ли да си зема или суроватачен протеин+креатин(мисля си да си зема протеин на оиптимум и креатин на оптимум ма не сам решил).Моля кажете ми кое е по добре и на коя марка да се спра?Мога да дам около 100 лв.Засега ям храни богати на ваглехидрати но сега мисля да запо4на с добавки.Мерси предварително :wink:

08.03.07
11:26

Добре си се орентирал кум Оптимум.С добро хранене ефекта ще е вълшебен :)

MO

08.03.07
12:13

Най-добре наблегни на качественото хранене и подходяща програма за тренировка .Това с добавките добре ,  но си мисля че излишно ще дадеш много пари за скъпи добавки и може да се разочароваш от резултата  - просто няма да се случи вълшебство я.

FZ

08.03.07
12:46

[quote author=“C.Ronaldo”]Здравеите аз сам на 15 години(тази година 6те стана на 16) и тренирам от 2 месеца.Висок сам почти 1.80 и тежа 65 кг.Изскам да попитам какви хранителни добавки да взимам за да кача мусколна маса.Чудя се някакав геинер ли да си зема или суроватачен протеин+креатин(мисля си да си зема протеин на оиптимум и креатин на оптимум ма не сам решил).Моля кажете ми кое е по добре и на коя марка да се спра?Мога да дам около 100 лв.Засега ям храни богати на ваглехидрати но сега мисля да запо4на с добавки.Мерси предварително :wink:

Фирмата която си избрал е доста добра.

08.03.07
14:14

Оптимум си е оптимум, все пак с тях Христомир стана световен шампион  :D Пожелавам го на всички!!! After max ползва един мой познат и доволен и видимо напреднал - http://www.1fast400.com/p440_After_Max_Optimum_Nutrition.html

09.03.07
10:16

A изскам да попитам дали креатина може да ми навреди не6то защото сам на 15 години.

09.03.07
11:14

Рано ти е.

09.03.07
11:22

Само с протеинче за сега според мен ще е по добре.На 15 си и стажа ти е малък.Обърни внимание повече на храненето.Успех.

09.03.07
12:13

Хранене+BCAA на прах...

Edit:BCAA е най-важната добавка за възстовяване и синтез на протеин :wink:

09.03.07
12:20

[quote author=“4oKuTo”]Хранене+BCAA на прах...

Кой е по- добрият вариант протеин и добро хранене или протеин+ бцаа+хранене или бцаа+хранене

09.03.07
12:48

[quote author=“C.Ronaldo”][quote author=“4oKuTo”]Хранене+BCAA на прах...

Кой е по- добрият вариант протеин и добро хранене или протеин+ бцаа+хранене или бцаа+хранене

Колкото повече,толкова по-добре...Но трябват пари...За 110 лева може да си вземеш протеин EAS WHEY 100% Chocolate 2 lbs и BCAA Optimum Powder 5000 300 g от www.nutritiontarget.com

П.С.:Друг супер вариант е с креатин,който няма да ти навреди на твоята възраст...100% Whey Chocolate 2 lb. EAS,    BCAA 5000 Powder 150 grams OPTIMUM NUTRITION,Crea Pure 300 Grams ULTIMATE NUTRITION :wink: Пак от там...

09.03.07
13:34

Това е голяма грешка според мен на такава възраст да се залъгваш и от самото начало с добавки... Направи един стаж от около 6 месеца, научи всичко по темите, избери си перфектната през тези месеци програма от упражнения, научи всичко за храните и как да се храниш и след това вече мини на някакво протеинче с креатин и глутамин :)

Но сега ти е твърде рано и разбери, няма да стане кой знае какво с тях ;)

12.03.07
10:52

Абе според мен щом ядеш храна богата на въглехидрати
наи-добре си вземи суроеатъчен протеин  +  креатин
но чесно да ти кажа и аз не знам до каква степен е вреден на тази възраст аз съм на 14 и същто имам намерение да си взимам креатин
но първо ще питам тоя ония до колко е вереден за мен

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1