09.03.07
21:43
Ходил съм на фитнес няколко пъти за по 3 месеца последно 6 месеца до юни миналата година.
Сега започнах пак преди 20-ина дни .Правя по едно упражнение 3 серии за всяка мускулна група без крака.
Накрая завършвам с кофички за трицепс и коремни преси ,но се чудя по колко кофички да правя ,много ми харесва самото упражнение но днес 1-вата серия 25 ,2-ата 18 ,3-та 15 ,
с всеки изминал ден правя повече повторения ,да слагам ли някаква тежест на краката ,така правех миналата година???
Значи висок съм 184см и тежа 73-4 кг ,хилка съм ,горе-долу съм си изградил някакъв аматьорски хранителен режим и според
възможностите си все пак ,целта ми е да стана 80кг не повече ,или поне сега така си мисля :)
Какво да ги правя тия кофички ,след една седмица мисля да започна по друга програма и тогава ще са 3 упражнения за треицепс но ми се иска кофичките да са едно от тях ,какво да правя ?
09.03.07
22:06
Ти не ги усещаш изобщо а :) Слагай тежест ако искаш. Иначе няма натоварване. Ама не се изхвърляй да не прещрака я кръст я раменна става.
09.03.07
22:14
А бе то натоварването си го има ,последните 3 повторения с мъка ги правя ,гледам да правя докато ми запари яко ,но въпреки това ми се виждат много повторенията ,а нали искам да кача някое килце ,значи да слагам тежест за да ги намаля малко ?
09.03.07
22:18
А бе то натоварването си го има ,последните 3 повторения с мъка ги правя ,гледам да правя докато ми запари яко ,но въпреки това ми се виждат много повторенията ,а нали искам да кача някое килце ,значи да слагам тежест за да ги намаля малко ?
Ами да. Друг е въпроса дали правиш всичко както трябва. Имам предвид техника на изпълнение. Ти сам ще се ориентираш. Ако усетиш някоя по - съмнителна болка(най - вероятно в раменната става) махаш диска от кръста ти. Не е оферта контузия да си докараш(и то от тия “приятните” в рамото).
09.03.07
22:23
Ами да. Друг е въпроса дали правиш всичко както трябва. Имам предвид техника на изпълнение. Ти сам ще се ориентираш. Ако усетиш някоя по - съмнителна болка(най - вероятно в раменната става) махаш диска от кръста ти. Не е оферта контузия да си докараш(и то от тия “приятните” в рамото).
Ами да ти кажа старая се ,в началото усещах болка не точно в рамото ама тука в едни кокали над гърдите не знам как се казват точно :lol: но то е щото 6 месеца вдигах само чашката и други такива :lol: Дишам правилно и изпълнявам повторенията без да бързам ,отпускам до долу ,не ги правя само за бройка дето се вика :)
10.03.07
09:07
ми аз го права като последно упражнение за долната част на гърдите с по широк хват и лактите на страни и много добре ми влиза правя 3х10-15 зависи от това как се чувствам когато имам много сила слагам и тежест