11.03.07
00:19
Вчера ми беше първото клякане с щанга и след този опит около горната част на гръбнака (под врата) доста ми се е подуло и боли..имате ли си идея какво е това да ми кажете да не се чудЯ :-п Упражнението го изпълних правилно но където и да поставях щангата зад врата ме болеше...
11.03.07
00:28
Напално нормално на някои лекоатлети които товарят по над 300 да сед им се получава перманентно топче върху грабноко кадето ляга щангата ама ти не се тревожи това е като кожата по дланите в началото боли и пада а после всичко става ОК :wink:
[quote author=“dn_bg”]Напално нормално на някои лекоатлети които товарят по над 300 да сед им се получава перманентно топче върху грабноко кадето ляга щангата ама ти не се тревожи това е като кожата по дланите в началото боли и пада а после всичко става ОК :wink:
Това за което говориш се нарича ‘мазол’ и първо не се получава от 1 път и второ няма болки.
Ако болката е туптяща, най-вероятно имаш някакво локално възпаление. Може да е някакво натъртване или нещо от сорта...
Дунапрен или нещо олмекотяващо имаше ли под щангата? Не трябва да си скагаш директно желязото на кожата. И освен това тежестта е разположена на по голяма площ, не на 2 см².
Може да опиташ компрес с риванол, или директно лекар.