кое се усвоява по-бързо

JA

11.03.07
10:07

кое се усвоява по-бързо пилешките пържоли от бут или целите яица и искам да питам на белия хляб кво му е та не става за ядене

11.03.07
12:22

Яйцата се усвояват по-бързо. Белият хляб има сравнително висок гликемичен индекс, затова не се препоръчва.

11.03.07
12:46

[quote author=“DooM_MasteR”]Яйцата се усвояват по-бързо. Белият хляб има сравнително висок гликемичен индекс, затова не се препоръчва.

Прав си за хляба. Пелия никак не е за препоръчване.

Но според мен яйцата ще се усвоят по-бавно, тежка храна се водят.

Поздрави

11.03.07
12:48

Ни едното ни другото се усвоява на 100% - това знам.

11.03.07
15:03

[quote author=“tpd”][quote author=“DooM_MasteR”]Яйцата се усвояват по-бързо. Белият хляб има сравнително висок гликемичен индекс, затова не се препоръчва.

Прав си за хляба. Пелия никак не е за препоръчване.

Но според мен яйцата ще се усвоят по-бавно, тежка храна се водят.

Поздрави

А според мен, яйчният протеин е един от най-бързо усвояемите. Естествено, че губи в сравнение със суроватъчния.  :wink:

МОНСТАРА никой не твърди че има протеин който 100% се усвоява от организма. НО, 94% от яйчният белтък може да се използва за увеличаване на мускулната маса, благодарение на спецфичният набор от аминокиселини. Протеина от пилешкото месо около 70%.

Суроватъчният протеин е с най-висока биологична стойност. Ако говорим за храни ето ви малко инфо:

Протеинова храна - биологична стойност

Сладкиши - 57
Фасул - 73
Ориз - 82
Соя - 85
Мляко - 90
Говеждо месо - 92
Картофи - 99
Яйца - 100


Протеинови смеси - биологична стойност

Фасул/Царевица - 99
Яйца/Царевица - 114
Мляко/Картофи - 114
Яйца/Мляко - 119
Мляко/Сладкиши - 125
Лакталбумин/Картофи - 134
Яйца/Картофи - 136

14.03.07
11:54

[quote author=“manson”]Яйца - 100

В случая става въпрос за цели яйца. Ако е само белтък, биологич му стойност отива към 91.

Ако ще ядеш бял хляб, то гледай това да е след тренировка.

14.03.07
17:36

Много странни тия стойности, Manson. Искаш да кажеш, че картофите имат същата биологична стойност като яйцата, не мога да разбера.

Яйцата имат най-висока биологична стойност или степен на усвояване от храните, но са по-бавно усвоима храна според мен. Нали яйчния албумин е основна съставка на някои “бавни” протеини - млечно-яйчни, казеиново-яйчни смески. Така че логично пилешките пържоли да се усвояват по-бързо.

[quote author=“butthead”]Много странни тия стойности, Manson. Искаш да кажеш, че картофите имат същата биологична стойност като яйцата, не мога да разбера.

Извадката е от книгата на Беренд Бренщайн.

Май аз съм се объркал. Не съм видял, че се пита за СКОРОСТ на усвояване, а не за ценност.

Между другото тия данни си ги записах защото са ми странни. Попринцип знам, че на второ място са млякото, рибата и говеждото месо. Даже не знам защо картофите са сложени при протеинови източници?!

27.02.11
19:14

Темата е доста стара, но все пак реших тук да попитам. В крайна сметка яйцата или пил. гърди се усвояват по-бързо ? Кое е по-добро от двете за яденето след тренировка. И другият ми въпрос, понеже навсякъде виждам противоречива информация - може ли да се смесва месо с ориз/картофи/храх/боб (същото важи и за яйцата) ?  Аз досега винаги съм ги смесвал, грешка ли е това ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1