05.02.04
13:27
Пичове, на много места прочетох, а и много хора ми казаха, че не е добре ако тренировката ти е повече от час, а и трябва да е доста интензивна. Обаче от доста време тренирам по час и половина-два,при ниска интензивност и въпреки това качвам доволно и горе-долу чисто. Може ли някой да ми разясни въпросите относно времетраенето на тренировката ?
Тва си зависи от тебе как го чустваш и по какви методи тренираш . Принципно небива да се тренира продължително ако правиш сери до отказ ,че ще претренираш ,но ако не тренираш до отказа и с по малка интензивност както казваш може да тренираш по продължително vсичко зависи от тебе как искаш да тренираш ,но винаги въпроса е да стигнеш до хипертрофия и да натовариш мускулната група добре.
по-здрави
емил е прав при всеки е различно.Ако тренираш интензивно и 45 минути могат да бъдат достатъчни.Аз примерно като права гигански серии по толкова ми отнема,но се натоварвам 100 пъти повече от някои дето киснат в залата по 2-3 часа.Друг път пък се замотавам и тренира, за 1 и половина...зависи КАК тренираш братле ,а не КОЛКО ВРЕМЕ
05.02.04
23:54
Времетраенето на тренировката зависи от две неща.
1. Какво целиш с нея (маса, релеф, тонус)
2. Колко идиоти има в залата, с които искаш да лафиш :)
За първото ако си в период за релеф, тренировката трябва да е поне час и да е възможно по-изтощителна. (поне аз такива ги правя и работят много добре).
[quote author=“Sax-o-matic”]2. Колко идиоти има в залата, с които искаш да лафиш :)
.
или да ги чакаш да освободят някой уред :evil:
Da ve ima prostaci kato zemat da rasqt prostotii kak da diga6 pone na mene mi stava super sme6no i ne moga da digam ili pak vicove kato zemat da rasqt ne moga da digam.Osobeno pak kato zastnat na nqkoi ured i mi omrazva da gi 4akam.. :wink: :twisted:
23.11.04
22:29
колкото по-малко почиваш толкова повече издражливост и горене на мазнини. между сериите от 45 до 75 секунди.между упражненията до 2 мин. ако искаш да сваляш почиваи колкото може по-малко. трудничко е къса почивка и се дигат доста по-малки тежести, но ефекта е на лице. и забрави прикаските с тоя и оня. като разговаряш затрудняваш дишането, а от там сърцето и въстановяването!
Кратката тренировка (час примерно) е нещо като правило. Но ясно е, щом си доволен от резултатите, няма да се съобразяваш с това.
( Е зат’ва се насочих към практиката, използвайки много малко теория, просто е по-продуктивно :D )
Поздрави! :)
Теорията твърди, че след час и нещо в организма започва много рязко да се покачва нивото на кортизола, т.е. настъпват катаболни процеси, свързани с разграждането на протеина в мускулите.
Сега, това че качваш добре, не означава че не можеш и ОЩЕ ПО-ДОБРЕ да качваш, но принципно съм съгласен с мнозинството че много зависи от индивидуалния метаболизъм, още повече че не тренираш интензивно, още повече че при спортисти с дългогодишен стаж като теб организма има по-високи резерви под формата на гликоген.
3според мен 30 мин. за голяма и 20 мин. за малка мускулна група при висока интензивност са достатъчни
24.11.04
20:00
Аз пъка казвам: зависи как и за какво тренирате.
При пирамиди почивката е по - голяма.
При клековете е добре направо да си е голяма.
При суперсерии, особено на по - големи мускули, почивката също е голяма.
При силови серии трябва да е много голяма, направо огромна.
При някои случаи пък почивката умишлено се съкращава.
Говоря за почивката, защото тя формира по - голямата част от тренировката; упражненията траят секунди.
Имам един познат, културист - ветеран. Та той казваше, че тренировка под два часа не я усеща и не му влиза добре. При това не взимаше зоб. И не правеше големи почивки - около 1,5 мин...
Така че - зависи. Не съм склонен да кажа - “толкова трябва да е тренировката, не може да е нито повече, нито по - малко”.
И според мен няма такова нещо. Може да се тренира по часовник, но часовникът се настройва според целите.