Програма+диета..Какво не работи?

12.03.07
01:20

От 3 седмици правя НВД, взимам Л-карнетин и ходя сериозно на фитнес. Резултат имаше само през първата седмица и нещо като свалих 5-6 кг. Оттогава не мърдам надолу и съм малко над 100 кг.

Ето я и моята програма:
Понеделник и Четвъртък:
Гърди(5Х15),Бицепс(4Х12) и Рамо(4Х12)
Кардио: 30 минути на велото.

Вт-Пт
Гръб(6Х15),трицепс(4Х15), корем(4Х20)
Кардио: 30 минути на велото

Пн-Ср-Сб допълнително натоварване под формата на футбол

Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група. По време на кардиото наистина се потя страхотно и поддържам висок пулс, след тренировка разтягам съвестно краката, за по-добро възстановяване. Пия по 2гр. Карнетин на ден.

Диета:

10(около 1 час след тренировка): Извара/сирене + 2 яйца,зеленчук
12:30 Пиле/риба, зеленчуци,1
15:00 Салата с извара/сирене, кашкавал и зеленчук+белтък/кисело мляко
17:00 Пиле/риба

Консумирам между това и 1-2 кисели млека и по 1кисела ябълка на ден. След 17-18 рядко се храня.
Пия много (зелен) чай и вода, наскоро започнах да взимам и рибено масло за ускоряване на метаболизма.
Това са моята диета и програма, с която не мърдам надолу. По принцип имам(имах) бърз метаболизъм и при ограничаване на храненето свалям бързо.
Възможно ли е организмът да е в някакъв стрес и поради това тази диета да не сработва, или пък при мен толкова много белтъчини да не действат добре? Друга възможност би било да съм качил 2-3 кг мускулна маса. Възможно ли е това да е случаят? Ръцете и рамената са видимо “напомпани” до обеми от “доброто,старо време” когато спортувах по-редовно.

Скоро става месец откакто пия карнетин, и съм решил да мина на някакъв вид белтъчно-въглехидратна диета. Смятам да огранича калориите, но да хапвам по 2-4 филии Бонус сутрин, както и повече овесени ядки с мляко в ранния следобед.

12.03.07
13:00

Не си написал  грамажи, но храненето ми се струва много малко. Пропускаш закуската. Няма нищо страшно да хапнех чисто белтъчна храна (обезмаслена извара) късно вечер.

12.03.07
14:22

Пропускам закуската,защото до 9 и малко съм на фитнес/кардио. След това около час гледам да се въздържам, пия само зелен чай и вода. Грамажите не ги съблюдавам, не преяждам, а оставам леко гладен. Понякога ги смятам и калориите за ден не са повече от 1800-2000, докато разни таблици дават калориен разход за мен около 3300 калории. Междудругото преди време си свалих една програмка-Фитнес Асистент 1.0. Някой ползва ли я?Според мен е интересна,особено за истинските фитнес маиаци,но ми взема много време да намеря упражненията,които съм правил на английски, а и досега веднъж не успях да си намеря менюто.

12.03.07
15:03

Понеже менюто ти не е добро. Трябва да поемаш около 2800 калории, а не 1800. Особено при три дена фитнес и три дена футбол. Яж закуска - не ходи гладен на фитнес. Ако много държиш да правиш кардиото на гладно прави HIIT cardio. Високоинтензивно интервално кардио - прави се за 15 минути и гориш калории и часове след него. Малко въглехидрати преди фитнеса няма да навреддят никак.

12.03.07
15:40

[quote author=“locvs”]Трябва да поемаш около 2800 калории, а не 1800. Особено при три дена фитнес и три дена футбол. Яж закуска - не ходи гладен на фитнес. Ако много държиш да правиш кардиото на гладно прави HIIT cardio. Високоинтензивно интервално кардио - прави се за 15 минути и гориш калории и часове след него. Малко въглехидрати преди фитнеса няма да навреддят никак.

Има някаква извратена логика в това да поемам по-малко калории и да не се получава нищо.Не схващам,признавам си.  Правя 4-дневен сплит+3пъти футбол(в понеделни, т.е. днес фитнес и футбол се застъпват). Относно високоинтензивното интервално кардио-явно напоследък го практикувам без да знам. При мен интервалите са по 3-5 минути,като редувам високоскоростни спринтови интервали с инетрвали на максимална трудност, като вяко начало на нов етап по-бавно е релаксиращо. Днес пулсът ми стигна 165(при макс 191),когато в края на максимално трудния етап  развих 41 км/ч:). Тва със закуската също не го разбирам, нали е добре да се прави кардио на гладно?
А,забравих да напиша нещо,което ме също ме вълнува. На някои места пише,че 1 кг телесни мазнини се изгаря при 7 000ккал отрицателен калориен баланс,на други места пък ги дават 9000ккал.Къде е истината в това уравнение,защото моята цел е да свалям по 1 кг на седмица(т.е. 10 кг за 10 седмици)?

12.03.07
16:15

Сланината има 9000 калории. Мазнините в човешкото тяло около 7000 (в тях има и вода и други съединения). Причината да спреш да сваляш е следнта. Като поемаш толкова малко калории тялото ти преминава а авариен режим. Наглася се да изгаря много по-малко калории. Тези 1500 калории в минус веданга са накарали тялото ти да премине в авариен режим и да започне да хаби по-малко енергия. ТОва ще ти се отрази на цялостния тонус, може да удари лошо и имунната система.
Кардио може да се прави на гладно. Но фитнес на гладно не върши. Като нямаш енегрия да вдигнеш щангата от къде мислиш, че ще си я набави тялото? От мускулите - няма да стант по-голями и силни, а ще атрофират.

FI

12.03.07
16:37

[quote author=”Гонзо”]От 3 седмици правя НВД, взимам Л-карнетин и ходя сериозно на фитнес. Резултат имаше само през първата седмица и нещо като свалих 5-6 кг. Оттогава не мърдам надолу и съм малко над 100 кг.

Ето я и моята програма:
Понеделник и Четвъртък:
Гърди(5Х15),Бицепс(4Х12) и Рамо(4Х12)
Кардио: 30 минути на велото.

Вт-Пт
Гръб(6Х15),трицепс(4Х15), корем(4Х20)
Кардио: 30 минути на велото

Пн-Ср-Сб допълнително натоварване под формата на футбол

Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група. По време на кардиото наистина се потя страхотно и поддържам висок пулс, след тренировка разтягам съвестно краката, за по-добро възстановяване. Пия по 2гр. Карнетин на ден.

Диета:

10(около 1 час след тренировка): Извара/сирене + 2 яйца,зеленчук
12:30 Пиле/риба, зеленчуци,1
15:00 Салата с извара/сирене, кашкавал и зеленчук+белтък/кисело мляко
17:00 Пиле/риба

Консумирам между това и 1-2 кисели млека и по 1кисела ябълка на ден. След 17-18 рядко се храня.
Пия много (зелен) чай и вода, наскоро започнах да взимам и рибено масло за ускоряване на метаболизма.
Това са моята диета и програма, с която не мърдам надолу. По принцип имам(имах) бърз метаболизъм и при ограничаване на храненето свалям бързо.
Възможно ли е организмът да е в някакъв стрес и поради това тази диета да не сработва, или пък при мен толкова много белтъчини да не действат добре? Друга възможност би било да съм качил 2-3 кг мускулна маса. Възможно ли е това да е случаят? Ръцете и рамената са видимо “напомпани” до обеми от “доброто,старо време” когато спортувах по-редовно.

Скоро става месец откакто пия карнетин, и съм решил да мина на някакъв вид белтъчно-въглехидратна диета. Смятам да огранича калориите, но да хапвам по 2-4 филии Бонус сутрин, както и повече овесени ядки с мляко в ранния следобед.

Много малко ядене, това за мен би било равно на глад.

Не можах да видя колко кг си, може и да съм го пропуснала, но би ли написал.

Иначе слушай какво ти говори locvs.

12.03.07
17:01

В момента съм 100-101 кг. За щангите имам сила,колкото да си правя упражненията, дори си вдигам леко постиженията,но това не ми е целта. Засега не ми се отразява на тонуса никак. В добра кондиция съм+отлично настроение и т.н. За имнунната система е кофти,че имах проблеми със здравето преди.....Пия витамини, рибено масло....Добре, какво точно да променя?

12.03.07
17:19

Като начало закуска - овес с мляко или по-добре Бонус с яица, сирене и някакво месо (без мазнини напр. филе). Преди тренировката може някоя ядка да прибавиш. Вечерята да идва по-късно и да има зеленчук кчм нея. Преди лягане яж обезмаслена извара. Едното пиле/риба може да го замениш с прасе/теле - за същия грамаж получаваш повече калории. След обяда никакви въглехидратни храни. За програмата - мини на тридневен сплит. Като краката ги тренирай по-малко. Прави клекове и напади.

Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група.

Това не го разбрах, но в почивките прави стречинг и не натоварвай други мускули.

12.03.07
17:35

Мерси за съветите. Имах някакво подозрение,че всичко идва от това,че тотално съм отхвърлил въглехидратните храни. Ще ги спазвам. Правя според мен добър стречинг на краката,добре ги разпускам. Гледам да разпускам и другите групи,но им обръщам по-малко внимание.

Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група.

Това значи например:
серия за гърди-след 15 секунди серия за бицепс-след 15 секунди серия за гърди-бицепс и т.н. Когато остане “празно” правя упражнения за предмишница. На практика нямам почивка, тъй като в нея натоварвам друга мускулна група. Пестя време, а от интензивната тренировка пулсът ми е височък и преди кардиото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1