12.03.07
01:20
От 3 седмици правя НВД, взимам Л-карнетин и ходя сериозно на фитнес. Резултат имаше само през първата седмица и нещо като свалих 5-6 кг. Оттогава не мърдам надолу и съм малко над 100 кг.
Ето я и моята програма:
Понеделник и Четвъртък:
Гърди(5Х15),Бицепс(4Х12) и Рамо(4Х12)
Кардио: 30 минути на велото.
Вт-Пт
Гръб(6Х15),трицепс(4Х15), корем(4Х20)
Кардио: 30 минути на велото
Пн-Ср-Сб допълнително натоварване под формата на футбол
Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група. По време на кардиото наистина се потя страхотно и поддържам висок пулс, след тренировка разтягам съвестно краката, за по-добро възстановяване. Пия по 2гр. Карнетин на ден.
Диета:
10(около 1 час след тренировка): Извара/сирене + 2 яйца,зеленчук
12:30 Пиле/риба, зеленчуци,1
15:00 Салата с извара/сирене, кашкавал и зеленчук+белтък/кисело мляко
17:00 Пиле/риба
Консумирам между това и 1-2 кисели млека и по 1кисела ябълка на ден. След 17-18 рядко се храня.
Пия много (зелен) чай и вода, наскоро започнах да взимам и рибено масло за ускоряване на метаболизма.
Това са моята диета и програма, с която не мърдам надолу. По принцип имам(имах) бърз метаболизъм и при ограничаване на храненето свалям бързо.
Възможно ли е организмът да е в някакъв стрес и поради това тази диета да не сработва, или пък при мен толкова много белтъчини да не действат добре? Друга възможност би било да съм качил 2-3 кг мускулна маса. Възможно ли е това да е случаят? Ръцете и рамената са видимо “напомпани” до обеми от “доброто,старо време” когато спортувах по-редовно.
Скоро става месец откакто пия карнетин, и съм решил да мина на някакъв вид белтъчно-въглехидратна диета. Смятам да огранича калориите, но да хапвам по 2-4 филии Бонус сутрин, както и повече овесени ядки с мляко в ранния следобед.
Не си написал грамажи, но храненето ми се струва много малко. Пропускаш закуската. Няма нищо страшно да хапнех чисто белтъчна храна (обезмаслена извара) късно вечер.
Пропускам закуската,защото до 9 и малко съм на фитнес/кардио. След това около час гледам да се въздържам, пия само зелен чай и вода. Грамажите не ги съблюдавам, не преяждам, а оставам леко гладен. Понякога ги смятам и калориите за ден не са повече от 1800-2000, докато разни таблици дават калориен разход за мен около 3300 калории. Междудругото преди време си свалих една програмка-Фитнес Асистент 1.0. Някой ползва ли я?Според мен е интересна,особено за истинските фитнес маиаци,но ми взема много време да намеря упражненията,които съм правил на английски, а и досега веднъж не успях да си намеря менюто.
Понеже менюто ти не е добро. Трябва да поемаш около 2800 калории, а не 1800. Особено при три дена фитнес и три дена футбол. Яж закуска - не ходи гладен на фитнес. Ако много държиш да правиш кардиото на гладно прави HIIT cardio. Високоинтензивно интервално кардио - прави се за 15 минути и гориш калории и часове след него. Малко въглехидрати преди фитнеса няма да навреддят никак.
Има някаква извратена логика в това да поемам по-малко калории и да не се получава нищо.Не схващам,признавам си. Правя 4-дневен сплит+3пъти футбол(в понеделни, т.е. днес фитнес и футбол се застъпват). Относно високоинтензивното интервално кардио-явно напоследък го практикувам без да знам. При мен интервалите са по 3-5 минути,като редувам високоскоростни спринтови интервали с инетрвали на максимална трудност, като вяко начало на нов етап по-бавно е релаксиращо. Днес пулсът ми стигна 165(при макс 191),когато в края на максимално трудния етап развих 41 км/ч:). Тва със закуската също не го разбирам, нали е добре да се прави кардио на гладно?
А,забравих да напиша нещо,което ме също ме вълнува. На някои места пише,че 1 кг телесни мазнини се изгаря при 7 000ккал отрицателен калориен баланс,на други места пък ги дават 9000ккал.Къде е истината в това уравнение,защото моята цел е да свалям по 1 кг на седмица(т.е. 10 кг за 10 седмици)?
Сланината има 9000 калории. Мазнините в човешкото тяло около 7000 (в тях има и вода и други съединения). Причината да спреш да сваляш е следнта. Като поемаш толкова малко калории тялото ти преминава а авариен режим. Наглася се да изгаря много по-малко калории. Тези 1500 калории в минус веданга са накарали тялото ти да премине в авариен режим и да започне да хаби по-малко енергия. ТОва ще ти се отрази на цялостния тонус, може да удари лошо и имунната система.
Кардио може да се прави на гладно. Но фитнес на гладно не върши. Като нямаш енегрия да вдигнеш щангата от къде мислиш, че ще си я набави тялото? От мускулите - няма да стант по-голями и силни, а ще атрофират.
12.03.07
16:37
[quote author=”Гонзо”]От 3 седмици правя НВД, взимам Л-карнетин и ходя сериозно на фитнес. Резултат имаше само през първата седмица и нещо като свалих 5-6 кг. Оттогава не мърдам надолу и съм малко над 100 кг.
Ето я и моята програма:
Понеделник и Четвъртък:
Гърди(5Х15),Бицепс(4Х12) и Рамо(4Х12)
Кардио: 30 минути на велото.
Вт-Пт
Гръб(6Х15),трицепс(4Х15), корем(4Х20)
Кардио: 30 минути на велото
Пн-Ср-Сб допълнително натоварване под формата на футбол
Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група. По време на кардиото наистина се потя страхотно и поддържам висок пулс, след тренировка разтягам съвестно краката, за по-добро възстановяване. Пия по 2гр. Карнетин на ден.
Диета:
10(около 1 час след тренировка): Извара/сирене + 2 яйца,зеленчук
12:30 Пиле/риба, зеленчуци,1
15:00 Салата с извара/сирене, кашкавал и зеленчук+белтък/кисело мляко
17:00 Пиле/риба
Консумирам между това и 1-2 кисели млека и по 1кисела ябълка на ден. След 17-18 рядко се храня.
Пия много (зелен) чай и вода, наскоро започнах да взимам и рибено масло за ускоряване на метаболизма.
Това са моята диета и програма, с която не мърдам надолу. По принцип имам(имах) бърз метаболизъм и при ограничаване на храненето свалям бързо.
Възможно ли е организмът да е в някакъв стрес и поради това тази диета да не сработва, или пък при мен толкова много белтъчини да не действат добре? Друга възможност би било да съм качил 2-3 кг мускулна маса. Възможно ли е това да е случаят? Ръцете и рамената са видимо “напомпани” до обеми от “доброто,старо време” когато спортувах по-редовно.
Скоро става месец откакто пия карнетин, и съм решил да мина на някакъв вид белтъчно-въглехидратна диета. Смятам да огранича калориите, но да хапвам по 2-4 филии Бонус сутрин, както и повече овесени ядки с мляко в ранния следобед.
Много малко ядене, това за мен би било равно на глад.
Не можах да видя колко кг си, може и да съм го пропуснала, но би ли написал.
Иначе слушай какво ти говори locvs.
В момента съм 100-101 кг. За щангите имам сила,колкото да си правя упражненията, дори си вдигам леко постиженията,но това не ми е целта. Засега не ми се отразява на тонуса никак. В добра кондиция съм+отлично настроение и т.н. За имнунната система е кофти,че имах проблеми със здравето преди.....Пия витамини, рибено масло....Добре, какво точно да променя?
Като начало закуска - овес с мляко или по-добре Бонус с яица, сирене и някакво месо (без мазнини напр. филе). Преди тренировката може някоя ядка да прибавиш. Вечерята да идва по-късно и да има зеленчук кчм нея. Преди лягане яж обезмаслена извара. Едното пиле/риба може да го замениш с прасе/теле - за същия грамаж получаваш повече калории. След обяда никакви въглехидратни храни. За програмата - мини на тридневен сплит. Като краката ги тренирай по-малко. Прави клекове и напади.
Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група.
Това не го разбрах, но в почивките прави стречинг и не натоварвай други мускули.
Мерси за съветите. Имах някакво подозрение,че всичко идва от това,че тотално съм отхвърлил въглехидратните храни. Ще ги спазвам. Правя според мен добър стречинг на краката,добре ги разпускам. Гледам да разпускам и другите групи,но им обръщам по-малко внимание.
Тренировките ми са сутрин,след ставане. За по-голяма интензивност в почивките правя упражнения за друга мускулна група.
Това значи например:
серия за гърди-след 15 секунди серия за бицепс-след 15 секунди серия за гърди-бицепс и т.н. Когато остане “празно” правя упражнения за предмишница. На практика нямам почивка, тъй като в нея натоварвам друга мускулна група. Пестя време, а от интензивната тренировка пулсът ми е височък и преди кардиото.