12.03.07
22:57
Хора скоро ми разправяха едни неща , които доста ме озадачиха и искам да се допитам до вас има ли нещо такова.Начи става дума за напълняването и мастните клетки.Та какво ми обясниха - при напълняване докато си дете(там до около 10-12 год) се изграждат много на брой масни клетки, пълни логчино с мазнини.А ако напълнееп по-късно вече изградените не толкова голям брой мастни клетки се пълнят само и увеличават размера си.Тоест обясняваха ми , че ако си напълнял като малък винаги ше ти остане един слой от мастни клетки поради тяхната многобройност, дори и не толко изпълнени с мазнина, и да имаш примерно стегнат корем е почти непосилна задача.А ако си напълнял по-късно , то получаването на чиста фигура е по-лено, тъй като само се изгарят мазнините от въпросните по-малобройни клетки.
Та искам да ви питам кво ви е мнението за тая “теория” и така ли е в действителност(искрено се надявам да не е баш така)
12.03.07
23:04
Ами аз напълнях като малък, искаш да ми кажеш че няма никаква надежда за мен, така ли :cry: :cry: :cry:
Ми не знам кво да ти кажа братле.Аз също напълнях като малък, но отслабнах като цяло, но се пак са си имам коремче и паласки, не не са големи определено.Номерът е, че искам ФАЯНС :D
Момчета, ей това го копирах от БГ-Мамата!
Теория за мастните клетки.
Вероятно сте чували, че дали човек ще бъде слаб или дебел се определя от количеството на мастни клетки образувани още от най-ранно детство. Теорията за мастните клетки твърди, че по време на първите две години от живота(приемани за най-определящите периоди за образуване на мастни клетки), обикновено броят на мастните клетки расте. Друг период на нарастване на броя на тези клетки е в средата на детството, около седемгодишна възраст, и след това отново в пубертета. След като човек престане да расте и достигне зрелост, броят на мастните клетки остава постоянен. Размерите на тези клетки може да се променят, но техният брой остава непроменен. Може и да има нещо вярно в тази теория (поради което се набляга на важността да се отглежда слабо дете), но нов поглед върху проблема показва, че нито количеството, нито размера на мастните клетки се определя генетично или пожизнено. Не подлежи на спор, че е възможно затлъстели деца и възрастни да отслабнат и да останат слаби до края на живота си.
Според мен всичко зависи, от храната ти. По принцип - генетично зависи КЪДЕ ще дебелееш, аз например слагам на краката, друг складира на корема и паласките. Въпроса е ДА НЕ позволяваш това да се случва!
Тази теория с броя мастни клетки,които се пълнят съм я чувал като малък,но според мен тотално не важи. Всичко е до това кой тип си, а иначе всеки може да е слаб и фит,щом го иска.
[quote author=“vens”].Тоест обясняваха ми , че ако си напълнял като малък винаги ше ти остане един слой от мастни клетки поради тяхната многобройност, дори и не толко изпълнени с мазнина, и да имаш примерно стегнат корем е почти непосилна задача.
Вярно е, поне първата част от изречението. Веднъж образувани, мастните клетки не намаляват броя си, само обема си.