12.03.07
23:18
газираното пречи ли при диета ? и защо ако е така ? говоря за напитки не с захар а за тези с потсладители или сода например кола лаит и от сорта ?
13.03.07
00:11
Пречат да. Те са си кофти по принцип. Има всякакви боклуци в тях - аспартам, емулгатори, оцветители. Избягвай ги.
13.03.07
00:29
Ми нз защо да пречат...то в какво няма оцветители и консерванти и т.н...една дъвка има сумати аспартам...
Аз лично мисля че не пречат ако са без захара :D
Пречат и още как, освен това газираното издува стомаха.
Минерална вода е правилния избор.
виж ся,
в днешно време почти 60% от нещата, които купуваме от търговската мрежа са до някаква степен вредни. Емулгатори, подсладители, консерванти, нишесте. Просто няма как!! Ако искаш 100% натурално завъждаш си фермичка някъде на село с пилета и си садиш зеленчуци :))) А иначе са аспартама, знам че е навсякъде, но няколко дъвки на седмица няма да те убият (надявам се)
13.03.07
09:01
Немога да ви разбера :) Аз си мислех, че от безалкохолното никога няма да мога да се отърва... Но пробвах 2-3 пъти минерална вода и бавно бавно вече станаха 3 седмици не съм опитвал безалкохолно или натурален сок... Гъча :D само вода и мляко :)
15.03.07
01:30
Над мен колегата от Зара сити много хубаво ти го е написал от личния си опит :). Просто забравяш за газираните напитки от самосебе си, когато почнеш по-често да консумираш вода и мляко. Аз лично пия двете в промишлени количества. Особено пък лятото...
15.03.07
10:20
прясното мляко има лактоза която е бърз въглехидрат и може яко да ти преебе нвд-то :?
И аз все пак съм на мнения че неща като Cola light може да се приемат...единственото вредно в тях е аспартама...ама него го има почти навсякъде така че :wink:
15.03.07
12:22
[quote author=“psixar”]прясното мляко има лактоза която е бърз въглехидрат и може яко да ти преебе нвд-то :?
И аз все пак съм на мнения че неща като Cola light може да се приемат...единственото вредно в тях е аспартама...ама него го има почти навсякъде така че :wink:
Зависи, резултатът при мен от НВД с много пиене на мляко е -8 кг. Просто, както си направиш и подредиш другите неща ;).
15.03.07
12:26
@Nacionala, т’ва за колко време?
15.03.07
12:36
Месец и 20 дни някъде. Но си правя и “почивки” от време на време, тази седмица например определено не съм на НВД поради обективни причини. От следващата подновявам, защото искам още 3-4 кг. да смъкна.
15.03.07
12:39
Аз газирано не пия щото много пръцкам от него
15.03.07
13:19
Месец и 20 дни някъде. Но си правя и “почивки” от време на време, тази седмица например определено не съм на НВД поради обективни причини. От следващата подновявам, защото искам още 3-4 кг. да смъкна.
Значи мога да ти кажа че ти не правиш никво НВД...ти ядеш помалко и гладуваш...
Попринцип от НВД е нормално да се губят по 5-6% от общото тегло на месец...ти освен да си 160кг...за да загубиш 8кг...Има голяма част мускули...още нещо ако прясното мляко го приемаш само сутрин добре...но иначе то си е бърз въглехидрат...и със по 6 гр на 100гр...тоест по 60гр на литър...а ти каза че пиеш по мноого мляко...така че не виждам как...ако всичките ти въглехидрати в НВД-то са само бързи...то те ще се изразходват за енергия първите 1-2 часа и след това оставаш тялото ти да гладува...+ тва като не приемаш никакви други въглехидрати и шокираш тялото с толкова бързи на един път то ще ги направи на мазнини :roll:
15.03.07
13:24
Значи мога да ти кажа че ти не правиш никво НВД...ти ядеш помалко и гладуваш...
Попринцип от НВД е нормално да се губят по 5-6% от общото тегло на месец...ти освен да си 160кг...за да загубиш 8кг...Има голяма част мускули...още нещо ако прясното мляко го приемаш само сутрин добре...но иначе то си е бърз въглехидрат...и със по 6 гр на 100гр...тоест по 60гр на литър...а ти каза че пиеш по мноого мляко...така че не виждам как...ако всичките ти въглехидрати в НВД-то са само бързи...то те ще се изразходват за енергия първите 1-2 часа и след това оставаш тялото ти да гладува...+ тва като не приемаш никакви други въглехидрати и шокираш тялото с толкова бързи на един път то ще ги направи на мазнини :roll:
Чакай малко сега, някъде да съм писал какво приемам? Защо си мислиш, че гладувам? Къде има мои думи за “неприемане на никакви други въглехидрати”? Къде съм дефинирал колко е “много мляко”? От тези неща си вадиш веднага грешните заключения, особено пък за теглото... В крайна сметка нищо не можеш да ми кажеш, защото не стъпваш на нищо. Има ли полза да спорим?
15.03.07
13:27
Aз за месец и седмица ~ 40 дена горе долу мисля да смъкна 6-8 кг :) С диета, колани, клинове, бягане, вело и animal CUTS!
15.03.07
13:30
[quote author=“Nacionala”]
Зависи, резултатът при мен от НВД с много пиене на мляко е -8 кг. Просто, както си направиш и подредиш другите неща ;).
Тук..
Не си казал че не приемаш други въглехидрати...но ако приемаш минават нивото на НВД-то...освен ако не си над 100кг...
Аз не съм искал да спорим..освен за това че млякото е препоръчително за нвд...Много хубав продукт...много полезен ама не и при чистене...
А за гладуването идва от това че сваляш по 8кг на месец...което не се прави с нвд...Има инфо в сайта по колко е нормално да се сваля и кое са разки граници след които ще има йо-йо ефект :wink:
15.03.07
13:40
[quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”]
Тук..
Не си казал че не приемаш други въглехидрати...но ако приемаш минават нивото на НВД-то...освен ако не си над 100кг...
Аз не съм искал да спорим..освен за това че млякото е препоръчително за нвд...Много хубав продукт...много полезен ама не и при чистене...
А за гладуването идва от това че сваляш по 8кг на месец...което не се прави с нвд...Има инфо в сайта по колко е нормално да се сваля и кое са разки граници след които ще има йо-йо ефект :wink:
Пич, ти се заблуждаваш от това, че съм се регистрирал наскоро тук, а оттам насетне, че не съм наясно с нещата. Поне такова чувство имам. Сайтът съм го прегледал из основи, както и форума. Тук има доста неща, които научих, както и такива, за които знаех вече. Бях близо 100 кг., за да съм максимално точен - започнах моето НВД от 97, сега съм 89. Не си точен, пишеш “месец”, а изрично упоменах “месец и 20 дни”. Има разлика все пак... Не гладувам, бъди сигурен! Просто правя продължителни кардио тренировки, движа се доста, а и за капак (което не се вписва в НВД-то) често ми се случва да дивея по дискотеки, а там изразходвам много и се наливам с мин. вода. :lol: Няма йо-йо ефект при мен, когато “почивам”. Както и да го погледнеш, при всеки е различно, млякото по никакъв начин не ми вреди на режима, ако е в повече.
15.03.07
13:42
Нямаш грижи :). От колко почваш да смъкваш?
15.03.07
14:51
[quote author=“Nacionala”][quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”]
Тук..
Пич, ти се заблуждаваш от това, че съм се регистрирал наскоро тук, а оттам насетне, че не съм наясно с нещата. Поне такова чувство имам. Сайтът съм го прегледал из основи, както и форума. Тук има доста неща, които научих, както и такива, за които знаех вече. Бях близо 100 кг., за да съм максимално точен - започнах моето НВД от 97, сега съм 89. Не си точен, пишеш “месец”, а изрично упоменах “месец и 20 дни”. Има разлика все пак... Не гладувам, бъди сигурен! Просто правя продължителни кардио тренировки, движа се доста, а и за капак (което не се вписва в НВД-то) често ми се случва да дивея по дискотеки, а там изразходвам много и се наливам с мин. вода. :lol: Няма йо-йо ефект при мен, когато “почивам”. Както и да го погледнеш, при всеки е различно, млякото по никакъв начин не ми вреди на режима, ако е в повече.
Месец и двадесет дни може...извинявай...пък и се отклонихме от темата...а идеята ми не беше да казвам дали разбираш или не а да помогна :wink:
п.п. а за газираното досега който и да съм попитал всички казват вредно е...а никой не казва Защо?
15.03.07
14:56
[quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”][quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”]
Тук..
Месец и двадесет дни може...извинявай...пък и се отклонихме от темата...а идеята ми не беше да казвам дали разбираш или не а да помогна :wink:
п.п. а за газираното досега който и да съм попитал всички казват вредно е...а никой не казва Защо?
Явно сме се разминали, случва се ;). Определено се отклонихме, пичът като си види темата, ще се хване за главата :lol:
[quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”][quote author=“psixar”][quote author=“Nacionala”]
Тук..
Вредно не е точната дума...
Ако искаш да ходиш с подут стомах +1,2 см, все едно не сваляш, пий си газирано...
16.03.07
17:27
[quote author=“psixar”]
Въпросът наистина не е с какво толкова ще ти навреди, въпроса е какво ще ти донесе за здравето и развитието. Отговорът е нищо! Най - много да ти се подуе корема от него.... :roll:
значи последно газираните продукти не пречат на изгарянето на мазнините а просто само издуват ? говорим за продуктите които не съдържат захар разбира се. защото това ми беше въпроса дали пречат на изгарянето на мазнините иначе за издуването е ясно и понякога доста не приатно :)
На диетка ли сте - минерална водичка.
Т’ва почнеш ли да се лигавиш с коли и не знам си к’во още.
По-добре 2 месеца строга диета, отколкото 4 месеца лека диета ..... примерно :D
17.04.07
00:30
Как няма да пречат, като в повечето има захар. Някви лайт боклуци може и да не пречат, щото като видиш етикета те нямат почти никакви хранителни стойности, но за сметка на това има всякакви оцветители, ароматизатори, овкусители, аспартам и т.н. Тоест дори да не пречат И не помагат => излишни разходи ;).
Ако избирам между аспартама и 12 грама въглехидрати на 100 г, избирам въглехидратите. Ако ще пиете газирано, по добре 48-те калории отколкото отровата, наречена аспартам.
28.04.07
15:12
Добре де , аз си тренирам и пак си пия Кока Кола Лайт ... какъв е проблема ? ... газираното раздувало корема ... извинявам се , ама като се оригна и пръдна два пъти и този въздух излиза навън, не е ли така ? Говорим за самото раздуване ...
А това ,че има оцветители и аспартам , който е вреден вече е отделен въпрос . От оцветителите не се качват мазнини , нали ?
Абсолютно. От оцветители и аспартам само се прецаква здравето. Една храна не е нужно да се консумира заради удоволствие от консумацията, а заради хранителната и стойност и енергията, която ни дава.
28.04.07
18:46
казано от locvs на 28.04.07, 17:47:
Абсолютно. От оцветители и аспартам само се прецаква здравето. Една храна не е нужно да се консумира заради удоволствие от консумацията, а заради хранителната и стойност и енергията, която ни дава.
Ей тук вече можем да поспорим , приятел :) - нищо лично разбира се.
Сега да не се отклонявам от темата , ама вярвам на в секи му се иска ( поне на мен понякога ) да седна с компания на кръчма, да хапна 200 гр пържени картофки , да изпия една - две бирички , после да хапна дори парче торта...
Сега ... да не пием газирано , раздувало ,- да не ядем сладко и - въглехидрати , щото се качват мазнини .. остава и по жени да спрем да ходим и да си метнем въжето както се казва :) ....
Ей , това всичко в кръга на шегата , дано да не засегна някой :)
29.04.07
18:06
аспартам, оцветители... ок - вредно е!
А газираната минерална вода?
Понякога ми се иска нещо газирано и когато е студена - направо се чувствам на седмото небе!
Не е ли добре като компромисен вариант?
09.05.07
14:18
Добре е , аз говорих с лекар - диетолог , той ми каза ,че газираното не раздувало чак толкова ... е сега , ако изпиеш 3 литра кола лайт ще се надуеш , щото все пак това е течност и трябва да се смести в стомаха някак си , но самото газирано не е чак толкова вредно стига да е в умерени количества , примерно 300 - 500 мл дневно.