Пушенето и вредата от него

Темата е заключена.

13.03.07
18:52

пичове начи пуша от 8 - 9 години сега съм на 15 няма да ви разправям как стана сичко и сега искам да питам точно на кое и с какво вреди и дали ако спра пушенето без лекарства или някакви билки или замсетители дали сичко ще може да се оправи (повредените органи да се регенерират) или няма смисъл да спирам щото ако може да се регенерира веднага мога да ги спра

BU

13.03.07
18:54

ако разбираш англ. прочети сичко в тоя сайт
http://www.tcnj.edu/~fox2/smoking/generalinformation.htm
дори да не разбираш можеш по картинките да разбереш за какво става дума ..

13.03.07
18:57

Ако не ги спреш със сигурност, няма да ‘регенерират повредените органи’, напротив.

Ако можеш - спри ги.
По принцип, тялото ни има възможност да се възстановява. Казват, че за няколко години, може да се повъзстанови човек от тютюнопушенето, в зависимост от това какви поражения му е нанесло.

Откъдето и да го погледнеш, по-добре е да ги спреш, особено ако ти причиняват здравословни проблеми. Дори и да не ти причиняват такива -> със сигурност са или ще бъдат причина за бъдещи здравословни и чисто битови проблеми.

ПП Надявам се и аз да ги спра.

13.03.07
18:59

а ако спра пушенето напалоно

13.03.07
19:01

Спирай ги тея цигари. Само си ковеш пирони в ковчега. Колкото по-бързо го спреш, толкова по-добре. Освен това вече не модно. Само момиченцата вядят тънките цигари, че да си покажат маникюра.

13.03.07
19:02

начи от сега ги спирам

BU

13.03.07
19:04

[quote author=“blizanko”]а ако спра пушенето напалоно

напалоно ?
ако имаш предвид наполовина .. тва спиране ли е ? пак пушиш..
аз лично съм против цигарите.. никога не съм пушил, няма и да пуша.. явявам се “пасивен пушач”.. няколко от приятелите ми пушат та се налага да им дишам от дима .. както и да е. Цигарите освен вреда друго не правят

13.03.07
19:12

спирам ги напално и като пуши някой няма да стоя при него аз сам ги спирал 5 - 6 пати но се ми викат ае пуши с нас ве тва онва изпуши една заради мен и така... ама ся няма такива повече 1 опанка няма да опитам

Sorry за спама, ама искаш да ни кажеш, че пушиш от 6-7 годишен? Тва не го вервам много  :roll:

13.03.07
19:21

само ще ти кажа че сам от карлово и живя в вазможно наи пиянския и пушачески квартал и по малки от мен са пушили ама нз на колко сам бил може и на 8 да сам бил

BU

13.03.07
19:34

един приятел пуши от 2 клас.. сега немога да го накарам да ги спре (по-точно от 1 година му обеснявам че е вредно отвсякъде)
той си е втълпил че нищо няма да му стане...
на един приятел леля му почина от рак на белите дробове и чак след смърта на леля му, майка му се отказа от пушенето.. тъжна работа..
толкова ли нямат пушачите воля да ги откажат ? както един приятел се изразява “зимайте си по-евтини цигари че да пестите за химиотерапия” :twisted:

13.03.07
19:37

аз мога да ги спра когато искам само парвите 2 - 3 дена ми е малко криво

13.03.07
19:47

[quote author=“blizanko”]аз мога да ги спра когато искам само парвите 2 - 3 дена ми е малко криво

Ми що не ги спираш?

“Няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите. Аз лично сщм го правил над 100 пъти” - ТОва май Марк Твен го беше казал. То е лесно да спреш, ама да не почваш после пак е чалъма.

13.03.07
20:08

[quote author=“manson”]Sorry за спама, ама искаш да ни кажеш, че пушиш от 6-7 годишен? Тва не го вервам много  :roll:

От към 1-ви клас.
Доста е възможно, спорадично да е припалвал по това време. :)
Имам познати, които от 3-ти клас си павкаха, предполагам че десетилетка after е доста вероятно и някой първокласник да пуфти.

Ако ще и от 1 месец да пуши...не му трябва.

13.03.07
20:47

Едно е да гълташ дима друго е само да дъпаш и изпускаш.

13.03.07
21:39

[quote author=“locvs”][quote author=“blizanko”]аз мога да ги спра когато искам само парвите 2 - 3 дена ми е малко криво

Ми що не ги спираш?

“Няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите. Аз лично сщм го правил над 100 пъти” - ТОва май Марк Твен го беше казал. То е лесно да спреш, ама да не почваш после пак е чалъма.

Хемингуей  :wink:

13.03.07
21:59

[quote author=“Grah4e”][quote author=“locvs”][quote author=“blizanko”]аз мога да ги спра когато искам само парвите 2 - 3 дена ми е малко криво

Ми що не ги спираш?

Марк Твен!

а колкото до автора на темата-еми ако не се беше правил на гъзар сега нямаше да си на такова дериже!

ай спасявай са  :evil:

13.03.07
22:31

[quote author=“hardboy”][quote author=“Grah4e”]

Марк Твен!

Всъщност и двамата - само дето единият стотици пъти, а другия 100 пъти  :lol:  Е и какво от това, като и двамата са гушнали букета ;)

Тва по повод офтопика.

А иначе не ми се изказва мнение конкретно към автора на темата, защото би било доста грубо. Принципната ми позиция за цигарите е анти-анти-анти-анти.

Та - защо не отказваш направо цигарите, ами се чудиш изобщо? Ду Ит Бейби!

TW

14.03.07
15:37

[quote author=“blizanko”]аз мога да ги спра когато искам само парвите 2 - 3 дена ми е малко криво

И аз така сьм казвал много пьти за някои неща
Но нема и една седмица и сьм се врьщал пак кьм старите пороци

Ако трябва да сьм честен на такива гомнари като теб дето пушат от втори клас бих им загасил цигарите в челото с най-голямо удоволствие

14.03.07
16:46

аз ви питам по добре ли е да ги спра а вия един свястен отговор не сте ми дали...
моля модераторите да изтрият темата

14.03.07
17:03

[quote author=“blizanko”]аз ви питам по добре ли е да ги спра а вия един свястен отговор не сте ми дали...
моля модераторите да изтрият темата

Ще се махне тематата, но искам само да ти кажа, че въпроса ти е риторичен! Естествено че трябва да ги спреш! Мисля че никой не ти каза да продължаваш! Какво разбираш под свестен отговор?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1